|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 29, 08:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Random dėžė ir Lexton akustika
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Random dėžė ir Lexton akustika |
Parašytas: 2011 01 16, 13:50 |
|
|
|
|
| Cristofolinis7 rašo: |
Zemu dazniu filtriuko tau reikia?
Turiu aktywine ir labai gera schemute kaip paciam pasidaryt uz nedaugiau kaip 2-3lt |
kazkaip nepatikimai man atrodo filtras uz 3lt:D. Reiktu man pasyvinio filtro dviem 8omu garsiukam,padaryt is ju 4omus ir aukstadazniui 8omu. tebunie 15-20lt ant vienos kaloneles filtru isleisiu. |
|
_________________ Miega tik silpnieji |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 16, 14:17 |
|
|
|
|
Su aktyviniu filtru tau prireiks dviejų stiprintuvų, atskirai žemų/vidutinių ir aukštų dažnių garsiakalbiams. Tai smarkiai išaugins sistemos kainą. Už 15-20Lt vienai kolonėlei išeina nebent pirmos eilės Linkwico arba Butterworth'o filtras, ir tai perkant ne iš naujų detalių, o ardant senus filtrus. Nors gal pasisektų išpildyt ir antros eilės filtrus. Žodžiu, čia http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ gali pasižiūrėti ir pasiskaičiuoti, koks teoriškai turėtų atrodyt tas filtras. Sakau teoriškai, nes kol praktiškai pagal visus matavimus ir parametrus suvestum filtrą tai kolonėlei, praeitų labai daug laiko. Nei aš, nei tu nesame bent jau GSP lygio šioje srityje
P.S. Mano projektui su WS17E filtrai abiems kolonėlėms kainuotų apie 100-150Lt, ir tai tik biudžetinis variantas. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 16, 14:58 |
|
|
|
|
| gnu rašo: |
kazkaip nepatikimai man atrodo filtras uz 3lt:D. Reiktu man pasyvinio filtro dviem 8omu garsiukam,padaryt is ju 4omus ir aukstadazniui 8omu. tebunie 15-20lt ant vienos kaloneles filtru isleisiu. |
Tu bent omo dėsnį moki? Jungi abu garsiakalbius lygiaigrečiai ir gauni 4 omus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 16, 15:14 |
|
|
|
|
| Jaunuolis rašo: |
| gnu rašo: |
Tu bent omo dėsnį moki? Jungi abu garsiakalbius lygiaigrečiai ir gauni 4 omus. |
moku. as tik aiskiai nupasakojau ko man reik |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 16, 15:38 |
|
|
|
|
| Gal kas zinot kuo skirias pirmo ir antro laipsnio filtrai isskyrus tai,kad antrojo laipsnio filtruose reikia daugiau detaliu? Kuo skiriasi,kokybe ar kaip? Ir ar pakaktu mano lm3886 jei jungciau su 2laipsnio filtrais,o mano prioritetas galingumas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 18, 15:13 |
|
|
|
|
na dabar bent jau turiu sioki toki supratima apie filtrus ka jie daro ,dekui |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 26, 17:28 |
|
|
|
|
| Yra skirtumas ka pasirinkciau plociu,o ka gyliu? pvz dbr variantas yra tas kad plotis yra didesnis uz gyli. koks skirtumas tarp to kai gylis buna mazesnis uz ploti? Kurion pusen geriau montuoti garsiakalbius? nes dabar aukstis 50cm,plotis 37,gylis 24cm |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 30, 12:44 |
|
|
|
|
Hey, gal kas galetu atsakyt ar daro itaka atstumas tarp garsiakalbiu ploksteje? Pvz pas mane jie vienoje ploksteje 3garsiakalbiai telpa tik su 2-3cm tarpu vienas tarp kito. Ar turi itakos garsiakalbio atstumas nuo kitu sienu, pvz apatiniam garsiakalbiui nuo dugno sienos.
http://img690.imageshack.us/i/rrrf.jpg/ |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 30, 13:05 |
|
|
|
|
| Romeo rašo: |
| o tai jai 2 garsius 8 om nuosekliai sujungus kiek omu tada gausis=DD |
visiškai ne į temą. 16omų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 30, 19:30 |
|
|
|
|
Nu va,siek tiek pasistumejau savo projektely. Issipjoviau abiejom dezem skyles,isukau garsiakalbius pabandymui,priekine siena net nepritvirtinta.Filtras tik ant AD su 4.7uf kondu,mid-bass'ai groja be riciu. Teliko pastorint sienas is vidaus,apklijuot vidu akustiniu audiniu ir sulaukt atvaziuojanciu filtru:),o toliau jau nauja apdaila... .
Is pirmo vaizdo man visai patinka,kokybe gera,zemu daug,tik kiek perdaug mid-bassai eina i aukstus daznius,garsiakalbiai burzgia,nes negroja to daznio kuri turetu,reik nupjaut,nes siek tiek nervina perdidelis vokalo garsumas. O bosu daug,labai labai patinka:))
http://img12.imageshack.us/i/img0585pq.jpg/ |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 03, 14:50 |
|
|
|
|
| Sveikas, tai taip ir nesupratau, kaip tu išsprendei problemą su filtrais? Tau pagaminti filtrai turi atvažiuoti, ar jų komponentai? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 03, 15:06 |
|
|
|
|
| JDV rašo: |
| Sveikas, tai taip ir nesupratau, kaip tu išsprendei problemą su filtrais? Tau pagaminti filtrai turi atvažiuoti, ar jų komponentai? |
neissprendziau dar . man ju komponentai turi atvaziuoti,o tada susideliosiu juos. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |