|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 14, 00:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Vaizdo plokštės, monitoriai, TV-tiuneriai » monitoriaus apšvietimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
monitoriaus apšvietimas |
Parašytas: 2010 11 17, 22:06 |
|
|
|
sveiki , gal žinote kokia monitoriaus apšvietimo lempa eina šiam monitoriui?: samsung syncmaster 940bw , ir kur tas lempas parduoda, nes man monitorius dabar kol pradeda šviest praeina bent 10min, poto pradeda mirksėt ir po biški užsidega. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 17, 22:31 |
|
|
|
Lemonoj teiraukis.Bet būk atsargus keisdamas.Jos l.trapios .Aš sulaužiau 25lt .Geriau išsiimk su rėmeliu ir ten tau parinks. |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
|
Re: monitoriaus apšvietimas |
Parašytas: 2010 11 18, 07:37 |
|
|
|
oniksas rašo: |
sveiki , gal žinote kokia monitoriaus apšvietimo lempa eina šiam monitoriui?: samsung syncmaster 940bw , ir kur tas lempas parduoda, nes man monitorius dabar kol pradeda šviest praeina bent 10min, poto pradeda mirksėt ir po biški užsidega. |
Wide monitoriams lempų nėra. O ir keisti tas lempas gana sudėtinga, vienas netiklsus judesys ir matrica triokšt. Aš jau nekalbu apie tai, kad tarp matricos ir poliarizacinių, apsauginių ir visokių kitokių plėvelių (jų ten viso gal 5) nori nenori pateks dulkių ir jos po to erzins.
Po kelių nelabai pavykusių bandymų lempų keitimu nebeužsiimu. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 13:06 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Wide monitoriams lempų nėra. O ir keisti tas lempas gana sudėtinga, vienas netiklsus judesys ir matrica triokšt. Aš jau nekalbu apie tai, kad tarp matricos ir poliarizacinių, apsauginių ir visokių kitokių plėvelių (jų ten viso gal 5) nori nenori pateks dulkių ir jos po to erzins.
Po kelių nelabai pavykusių bandymų lempų keitimu nebeužsiimu. |
tai ten tas tipo ta lempute kur nuardai ta plokščių sutvirtinima, nulupi visas skardas ir kažkur prie sluoksiu ikišta lempute? jai taip tai jo, žiūrėjau kaip jos keičiamos. reikia kruopštumo , bet pabandyt galima. o lempute ta tai kaip gumine atrodo , nelūžtanti taip lengvai. o kažin kiek kainuoja visi ten tie lempu keitimai servisuose. tada galima ivertint ar verta rizikuot sulaužyt monitoriu ar geriau tiesiai i servisa vežt. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 15:14 |
|
|
|
tai ten tas tipo ta lempute kur nuardai ta plokščių sutvirtinima, nulupi visas skardas ir kažkur prie sluoksiu ikišta lempute? |
Lemputės (mano atveju jos buvo 4 vnt.) yra matricos apačioje ir viršuje. Išardyt reikia visą ekramą, kitaip neprieisi. 17" monitoriui viena lempa kainavo 18Lt. (Lemona)
Citata: |
jai taip tai jo, žiūrėjau kaip jos keičiamos. reikia kruopštumo , bet pabandyt galima. o lempute ta tai kaip gumine atrodo , nelūžtanti taip lengvai. |
Na jinai stiklinė, į gumą nelabai panašu.
Citata: |
o kažin kiek kainuoja visi ten tie lempu keitimai servisuose. tada galima ivertint ar verta rizikuot sulaužyt monitoriu ar geriau tiesiai i servisa vežt. |
Tikrai nežinau, mėgink pasidomėti ir jei sužinosi pranešk čia visiems. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 17:42 |
|
|
|
Pritariu Evaldui_S:lempyčių keitimas turėtų būt brangokas ypač servisuose kur teikia tokias paslaugas.Mano remontuojamam nutariau pakeisti na tarkim viršuje,tos lempos eina po dvi.Panotraminiam monikui 19-kos lempų Lemonoj nebuvo,Nutariau surizikuot ir nupirkau truputį trumpesnes dvi-po 25 lt viena.Taigi, kadangi vienai jau chana tektų vėl pirkti ,viso 75 lt . bet vargai tuo nesubaigia .Reik išardyti originalo kontaktus,privesti vieną gala jungties pora cm arčiau.Nuo naujų nulituot laidus ir bandytKlientas sutinka mokėti 130.Taigi 130-75 =55 lt "navaro" Ir čia tik tuo atveju jei viskas pavyks.Geriausia būtų bent jau mano atveju gauti donorą su loveliu ir tada dar dar.Nes pas mano moniką lempos įleistos į plastmasinį kontaktą.Du dvieju lempų laidai gražiai priklijuoti lovelio išore.Nežinau kuo šis reikalas baigsis bet 50 lt šiuo metu yra "Įšaldyti"Pirmas blynas taip sakant |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 18:01 |
|
|
|
o kažin kiek kainuoja visi ten tie lempu keitimai servisuose. tada galima ivertint ar verta rizikuot sulaužyt monitoriu ar geriau tiesiai i servisa vežt. |
Dukrai "Toshiba" laptopui keitė vienoje Vilniaus firmoje su interneto tinklalapiu, sekretore ir kitais "solidžios" firmos atributais - už tokį remontą paėmė 150Lt. Priduodant buvo sutarta kaina (150Lt), bet nuvykus atsiimti kompiuterio remonto kaina pakilo iki 180Lt, nusiderėti pavyko tik pastebėjus, kad "meistrai" sulaužė monitoriaus priekinę korpuso dalį ties lankstu. Tikriausiai priduodant daiktą į tokią "solidžią" firmą vertėtų dar surašyti ir perdavimo - priėmimo aktą surašant visus matomus defektus? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 23:25 |
|
|
|
vitukas1 rašo: |
Dukrai "Toshiba" laptopui keitė vienoje Vilniaus firmoje su interneto tinklalapiu, sekretore ir kitais "solidžios" firmos atributais - už tokį remontą paėmė 150Lt. Priduodant buvo sutarta kaina (150Lt), bet nuvykus atsiimti kompiuterio remonto kaina pakilo iki 180Lt, nusiderėti pavyko tik pastebėjus, kad "meistrai" sulaužė monitoriaus priekinę korpuso dalį ties lankstu. Tikriausiai priduodant daiktą į tokią "solidžią" firmą vertėtų dar surašyti ir perdavimo - priėmimo aktą surašant visus matomus defektus? |
taip būtent , visada iš firmos kuriai pridavei kompiuterį reikia reikalauti tokių aktų. tavo vietoje aš būčiau reikalavęs kad pašalintu jų padaryta defekta, o kaip tai padarytu, tai jau jų reikalas, tegul klijuoja kad stipriai laikytusi nulaužta detalė arba tegu keičia korpusa. su tokiom naglom firmom reikia elgtis irgi naglai. na nežinau , gal reiktu vežt taisyt kurnors, bet tada reiks nusifotografuot monitoriu jai padarytų defektų dirbdami.
bet dar vienas dalykas man nelogiškas tada: jaigu monitoriuje stovi 4 atskiros lempos , tai kodėl man ijungus monitoriu ne tik prislopsta šivetimas(3lempos sudirba) ir vėl sustiprėja ( 4 visos lempos dirba) , o kad visai būna tamsus ekranas ir poto po truputi mirkčioja iš visiškai tamsaus ekrano i šviesų? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 19, 11:05 |
|
|
|
pasmanes ant laptopo 8 lempos sone prie lcd jos.Nera sunku pakeist.Keiciau viena karta lempos po 40lt kainavo 4 reikejo keist.virsui.Tau gal koks sleifas yra patrauktas? aplamai? ar laidai kokie? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 12 08, 19:24 |
|
|
|
Nekuriant naujos temos,turiu tv.42cm. LCD su blogom lempom,issiardzius iki matricos iskilo kllausimas,gal lempos, kurios yra dvi,issitraukia per gala kur laidai,ar kitam gale jos uzfiksuotos. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 01 17, 18:52 |
|
|
|
kiek taip man paaiškino , tai čia greičiausiai ne lempu bėda, nes apie 1h ekranas tamsus būna , ir po 1h tik pradeda mirkčioti ekranas ir tada nebeužilgo užsidega.
tai sakė kad čia bus greičiausiai kalti kondensatoriai elektrolitiniai, juos visus pakeičiau , bet jokio rezultato. kur daugiau ieškoti problemos? gal gali būt sugede keramikiniai kondai ir nedeformuoti? o gal dar kas? dėkui |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|