|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 10, 15:45. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Tranzistorių kaitimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
 |
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 02, 16:31 |
|
|
|
Citata: |
* Note: It is imperative that Q5 (the bias servo transistor) is mounted on the heatsink, in excellent thermal contact. This is because, unlike most of my other designs, this amp uses conventional Darlington output configuration. It is necessary to use a Darlington arrangement (or a low power Darlington transistor as shown) for Q5 to ensure that the bias remains at a safe value with temperature. This is left to the constructor, because as noted I will not provide technical assistance for this design. There is probably good cause to model and test this aspect of the design very carefully, because it is so important. The arrangement as shown will reduce quiescent current at elevated temperatures. For example, if total Iq at 24°C is 165mA, this will fall to ~40mA at 70°C. This is probably fine, because there is some delay between the a power 'surge' and the output transistors transferring their heat to the bias servo via the heatsink. |
Citata: |
The MJE340/350 pre-drivers reduce the loading on the VAS (voltage amplification stage) and ensures good linearity with acceptably low dissipation of the VAS transistor (Q4) and its current source (Q6). Even so, with around 12mA through the VAS, dissipation is 0.72W, so Q4, Q6, Q9 and Q10 must have heatsinks (or a common heatsink that is suitable for the power dissipated). The bias servo transistor (Q5) should be mounted in thermal contact with the main heatsink. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 02, 17:43 |
|
|
|
Kai pasidarysit ši stiprintuva norėtusi išgirsti nuomone apie jo galia, veikimo niuansus ir derinimo problemas.
Gal būt ir aš bandyčiau šį variantą pasigaminti.
Mano galva minetiem tranzam nereikia radiatoriaus.
Aš turiu pasidares pagal šia schema stiprintuva http://www.pics.lt/gallery.php?entry=images/p68888888.gif
MJE340-350 nei kiek nešyla. Tai ir toje schemoje tie tranzai manau kad neturėtų kaisti.  |
|
|
|
|
 |
Re: Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 02, 19:36 |
|
|
|
andriusa rašo: |
http://sound.westhost.com/project117.htm
Šioje schemoje Q4, Q5 ir Q6 reikia statyti ant radiatorių ar ne? |
4 ir 6 reikia, 5-as turi but prisuktas prie galiniu tranzu radiko, dar geriau - tiesiai prie vieno is galiniu tranzu ir turi turet su juo kuo geresni silumini kontakta |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 00:39 |
|
|
|
jonyys rašo: |
Kai pasidarysit ši stiprintuva norėtusi išgirsti nuomone apie jo galia, veikimo niuansus ir derinimo problemas.
|
Kokia gali būti nuomonė apie 1,5 kW? Gal galingas Kad pasidarytum jį tau prireiks 2 kVA transformatoriaus (500 ir daugiau lt) ir nemažo radiatoriaus, nesitiki, kad tiek litų turėtum  |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 00:55 |
|
|
|
Kokia gali būti nuomonė apie 1,5 kW? |
nuomone, be abejo gali buti tik viena: totalus briedas
tokios galios stiprintuvas turi buti D-klases |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 09:13 |
|
|
|
jonyys rašo: |
|
Kokia gali būti nuomonė apie 1,5 kW? Gal galingas Kad pasidarytum jį tau prireiks 2 kVA transformatoriaus (500 ir daugiau lt) ir nemažo radiatoriaus, nesitiki, kad tiek litų turėtum  |
Net įdomu kaip kiti per atstumą gali svetimus pinigus skaičiuoti, o gal čia naujasis Mesingas  |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 09:14 |
|
|
|
gnt rašo: |
Kokia gali būti nuomonė apie 1,5 kW? |
nuomone, be abejo gali buti tik viena: totalus briedas
tokios galios stiprintuvas turi buti D-klases |
Žinai, aš todėl ir nebevaikštau į koncertus, neįmanoma apsiklausyt. |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 09:46 |
|
|
|
Cia subwoofer-iui ? Andriusa-paskaityk tema is vegalabo /forumo "usiliteli visokoi mochnosti"-daug naudingo rasi.(autor.WP) |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 03, 09:51 |
|
|
|
Žinai, aš todėl ir nebevaikštau į koncertus, neįmanoma apsiklausyt. |
Kai fonogramą/įrašą leidžia iš 16 Bit CD, tada taip, labai prastas garsas. Bet kai gyvai groja, galima klausyti.
Bet aš irgi nebevaikštau jau kokius 4-5 metus, po to kai mano tėčio pažįstamą, po vieno renginio, apgirtę jaunuoliai sumušė alaus "bambaliais", vėliau jis reanimacijoje mirė... |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 04, 02:01 |
|
|
|
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 04, 05:24 |
|
|
|
VEC7OR rašo: |
Beje kokia prasme ish to stipriako ? |
Vatai. |
|
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 04, 06:16 |
|
|
|
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Tranzistorių kaitimas |
Parašytas: 2011 01 04, 18:25 |
|
|
|
O aš atvirkščiai už G klasę būčiau. Kokybė artima AB klasei, bet naudingumas yra didžiausias kai galia kiek galima didesnė. Kaip ir įdomu čia O be to būtų kažkas naujom, o ne tie patys atsibodę stiprintuvas AB klasės. Beje, kai tokios galios, imamas ne trafas, o SMPS. Sutaupai daug vietos ir pinigų
2KW SMPS gali suręsti už kokius tris šimtus. Tereikia didelio feritinio žiedo, geros saujos mosfetų ir kondikų... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |