|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 23, 17:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Forumo informacija » X etapas. UV Box
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 09, 15:30 |
|
|
|
Autorius: Dovydas Rušinskas.
Įrenginys sukurtas fotolitografijos metodu gaminamų spausdintinių plokščių gamybai, eksponavimui UV spinduliais. Panaudotas Atmega8 mikrovaldiklis, elektroniniai balastai, simistorinis valdymas, dinaminė segmentinių LED skaičių indikacija, dvispalvis LED, buzeris. Galima nustatyti eksponavimo laiką, paskutinė nustatyta reikšmė prisimenama EEPROM atmintyje.
Projekto informacija:
http://blog.elektronika.lt/rsstipendija/2010/12/09/uv-box/
Išsami informacija apie konkursą, sąlygos ir naujienos RS stipendija tinklaraštyje http://RSstipendija.elektronika.lt.
|
|
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 09, 17:34 |
|
|
|
Man patiko ypač tai, kad įrenginys suprojektuotas galvojant apie vartotoją: end užrašas su pypsiuku, patogus korpusas ir valdymas. Jokių kyšiančių laidų ar neišbaigtumo. Maloniai žiūrisi.
Dar jeigu pasidalintum schemom ir mikrovaldiklio programa tai būtų visai super, nes pats vis gailiu laiko projektuoti tokį įrenginį ir naudoju ne tokį išbaigta ir automatizuotą švitinimo įrangą. |
|
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 09, 18:45 |
|
|
|
Aivaras Rutkauskas rašo: |
Man patiko ypač tai, kad įrenginys suprojektuotas galvojant apie vartotoją: end užrašas su pypsiuku, patogus korpusas ir valdymas. Jokių kyšiančių laidų ar neišbaigtumo. Maloniai žiūrisi.
Dar jeigu pasidalintum schemom ir mikrovaldiklio programa tai būtų visai super, nes pats vis gailiu laiko projektuoti tokį įrenginį ir naudoju ne tokį išbaigta ir automatizuotą švitinimo įrangą. |
Tam reikalui labai gerai tinka šitas http://www.elektronika.lt/schematic/theme/67/10954/ nebent tau reikia uzraso End ir pypsejimo. |
|
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 10, 12:38 |
|
|
|
malonu, kad teigiamai vertinate
Kai atlaisvėsiu, pasistengsiu pateikti išsamų aprašymą su visa prietaiso pagaminimui reikalinga medžiaga. |
|
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 10, 12:38 |
|
|
|
Master_Of_King rašo: |
Tam reikalui labai gerai tinka šitas http://www.elektronika.lt/schematic/theme/67/10954/ nebent tau reikia uzraso End ir pypsejimo. |
Projektas panašus į nurodyta, bet atliktas juo nesiremiant.
Aparatiniai skirtumai:
4 skaitmenys
Garsininė indikacija
Dvispalvė LED indikacija
Programiniai skirtumai:
Keičiant laiko reikšmę, ilgiau palaikius + ar -, reikšmės keitimo greitis didėja
Ateityje planuoju padaryti keletą laiko profilių. |
|
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 10, 21:24 |
|
|
|
O kaip su apsvietimo tolygumu? Nes buvau irgi pasidares is skenerio, tik su 3lempom, tai apsviesdavo netolygiai... |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 10, 21:33 |
|
|
|
Osas rašo: |
O kaip su apsvietimo tolygumu? Nes buvau irgi pasidares is skenerio, tik su 3lempom, tai apsviesdavo netolygiai... |
Jei gerai pastebejau, tai jis folijos ikises po lempomis |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 14, 14:10 |
|
|
|
Papasakok kaip sitas dirba su dvipusem plokstem? |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 14, 14:48 |
|
|
|
kionig rašo: |
Osas rašo: |
Jei gerai pastebejau, tai jis folijos ikises po lempomis |
Taip, naudojau foliją. Atstumas nuo lempų iki PCB apie 3 cm, tai šviesa lygis gaunamas gan vienodas. Juolab, kad panaudotos 4 lempos.
Žinoma, UV spindulių tolygumą reikėtų įvertinti objektyviais metodais. |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 14, 14:49 |
|
|
|
MykeX rašo: |
Papasakok kaip sitas dirba su dvipusem plokstem? |
Pirma švieti viena pusę, o po to kitą. |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 14, 22:57 |
|
|
|
kaip tu apverti nepajudindamas nei per 0.1mm ? as tai turiu pasidares tarp dvieju stiku suspaudima su magnetais ir visa "sumustiny" apverciu, pcb ir skaidriu net neliesdamas ir man ydomu koky buda tu taikai ? |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 14, 23:10 |
|
|
|
Nors ir techniškai paprastas, prietaisas išbaigtas iki tokio lygio, kurį pasiekti mėgėjams dažniausiai nepavyksta, nes prietaisas "jau veikia". Mano UV box atrodo taip: http://circuit.lt/patarimai/pcbuv/4.jpg :)
Pristatytas gerai, trumpai-drūtai apie esmę.
Gerai padirbėta. |
|
|
|
|
|
X etapas. UV Box |
Parašytas: 2010 12 15, 12:46 |
|
|
|
MykeX rašo: |
kaip tu apverti nepajudindamas nei per 0.1mm ? as tai turiu pasidares tarp dvieju stiku suspaudima su magnetais ir visa "sumustiny" apverciu, pcb ir skaidriu net neliesdamas ir man ydomu koky buda tu taikai ? |
Kolkas nė vienos dvipusės daryti nebandžiau. Paminėtas metodas atrodo leistų išlaikyti tikslumą. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|