|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 19, 14:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » LED diodu pajungimas automobilyje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
LED diodu pajungimas automobilyje |
Parašytas: 2010 12 07, 17:02 |
|
|
|
Sveiki, visai susidomejau Led diodais, dbr uzsisakiau nedideli kieki bandysiu panaudot buityje, bet dar nevisai moku apskaiciuti kokio rezistoriaus man reikes, pvz jej masinos akumuliatorius 12v o as noriu tarkim sujungti nuosekliai 10 diodu po 3,5v (0,02amp) tai jie sudarys 35v itampa, tai turetu isvis nesviesti o kai[p dar rezistorius man nesigauna niekas skaiciujant pagal sia formule R=(VS-VL)/I VS=Maitinimo saltinis VL=diodu itampa I=amperai gal galit kas man patart |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 12 07, 17:17 |
|
|
|
Nuosekliai kiekvienam diodui reikia rezistoriaus. To rezistoriaus varža apskaičiuojama palei tavo formulę (R=įtampos kritimas/tekenti srovė, tavo atvejų, jungiant vieną diodą, kritimas 12-3,5=8.5V, o srovė 0,02A). Gali jungti kelis diodus nuosekliai, jeigu, jų įtampų suma neviršys 12V, 12/3,5=3.43.. Vadinasi tik 3 diodai nuosekliai. Tada reikalinga jiem įtampa bus 3*3,5=10,5V, o kritimas ant rezistoriaus bus 12-10,5=1.5V, srovė nuosekliam jungime vienoda, tas I=0.02A. Tai reikalingas rezistorius: R=1.5/0.02=75 Omai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 12 07, 17:27 |
|
|
|
Oho tas skaiciutuvas ziaurei geras net chema parodo o tada kaip yra su vatais, jej viens diodas yra 0,07w tai kaip jie susideda? o rezistorius prideda vatu? nu cia noriu suzinoti ar daug energijos naudos man tas apsvietimas |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 12 07, 17:56 |
|
|
|
tik tiek, pvz jungiant 18 diodu, kiekvieniem trim diodam prijungiant 750 omu resitorius tokia girlianda man tepaims 18*0,07w=1,26w? rezistoriai neprideda nieko? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 12 08, 09:17 |
|
|
|
14/3.5=4 (aut.itampa/LEDitampa=LEDkiekis)
jungi po 4 LED nuosekliai ir tai 4-iu LED juostai uzdedi iki 10ohm rezistoriu.
Tokiu juostu pasidarai kiek sirdis geidzia, sujungi visas lygiagreciai ir pajungi i masinos el.sistema.
Darbas baigtas  |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 12 08, 13:58 |
|
|
|
Chulio rašo: |
14/3.5=4 (aut.itampa/LEDitampa=LEDkiekis)
jungi po 4 LED nuosekliai ir tai 4-iu LED juostai uzdedi iki 10ohm rezistoriu.
Tokiu juostu pasidarai kiek sirdis geidzia, sujungi visas lygiagreciai ir pajungi i masinos el.sistema.
Darbas baigtas  |
Nu jo jau kakza panasaus gaudaus, tik pagal skaiciavimus rodo 1 omo rezistoriu, bet taippat noriu tiksliai apsiskaiciuti kiek vatu tures tokios girliandos, nes nenoriu bereikalo apkrauti akumuliatoriaus, bet itariu, kad tikrai labai nedaug, jau rytoi turciau gaut led'us tai pradesiu darbus  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 12 08, 15:36 |
|
|
|
antuoske rašo: |
Nu jo jau kakza panasaus gaudaus, tik pagal skaiciavimus rodo 1 omo rezistoriu, bet taippat noriu tiksliai apsiskaiciuti kiek vatu tures tokios girliandos, nes nenoriu bereikalo apkrauti akumuliatoriaus, bet itariu, kad tikrai labai nedaug, jau rytoi turciau gaut led'us tai pradesiu darbus  |
Ten tas rezistorius "del viso pikto", taigi nominalas ne taip ir svarbu.
Kiek vatu?
Prasom:
P=U*I
P=14V*0.02A=0.28W girlianda is 4 LED |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 12 08, 18:56 |
|
|
|
Chulio rašo: |
antuoske rašo: |
Ten tas rezistorius "del viso pikto", taigi nominalas ne taip ir svarbu.
Kiek vatu?
Prasom:
P=U*I
P=14V*0.02A=0.28W girlianda is 4 LED |
Tai cia tas 0,28w jau is 4 led? ar tik vienos, ta formule man kazkokia keista gi 4 ledai po 0,02 o cia tik viena spadaugintas |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 12 09, 23:16 |
|
|
|
gavau jau lemputes su jom rezistorius, bet jie 750omu, tai cia butu trims ledams ant 12v, povelniu jug man reikia nuo 14v ir gal net daugiau kai gazuoji man atrodo pakyla dar itampa, ar maniskiai 3 ledai sudegtu ant tokios itampos? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |