Elektronika.lt
 2026 m. vasario 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2026 02 14, 05:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » Maitinimo kondai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 22
Pereiti prie Atgal  1, 2
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 21:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
nesamone. bus kitaip. jei tik bus nors siokia tokia itampu nesimetrija, tai sitas konderis bandys stabilizuot mazesnes itampos puse, didesnes puses saskata. ir ta darys dar iveldamas papildoma nestabiluma didesnes itampos puseje. silpnesne puse bus ideali (dvigubai islyginta), o stipresnes nestabilumas dvigubai padides. o ta tavo "idealia" simetrija rodys nebent inertiniai testeriai Smile o kas liecia talpa, tai tiek kiek padides talpos zemesnes itampos puseje, lygiai tiek talpos nuims kitoje puseje, nes vogs is auksciau ikrauto peties konderio.

Paskutinį kartą redagavo zamolskis, 2010 11 30, 21:38. Redaguota 1 kartą
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 21:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Jaunuolis rašo:
Vyrai, o ar yra koks nors pliusas naudoti du diodu tiltus dvipoliam maitinime?

Yra. Nežinau (tiksliau labai abejoju) ar tas skirtumas jausis (girdėsis) bet teoriškai yra pliusas.
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 21:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
nemanau kad yra. nes jei vienas diodas biski skirsis - jis bus labiau apkrautas. jei naudot du tiltus , manau reikia ir trafo apvijas fiziskai atskirt. arba jungt du trafus. kitaip beprasmiska.
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 22:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
zamolskis rašo:
nesamone. bus kitaip.

Ai gerai lameriuk, ayk gal geriau paklieded savo is pirsto lauztus kliedesius savo mirusiai bobutei, gerai? Razz

Citata:
jei tik bus nors siokia tokia itampu nesimetrija, tai sitas konderis bandys stabilizuot mazesnes itampos puse, didesnes puses saskata. ir ta darys dar iveldamas papildoma nestabiluma didesnes itampos puseje. silpnesne puse bus ideali (dvigubai islyginta), o stipresnes nestabilumas dvigubai padides.

Kas ten ka dar dvigubai islygins? Rolling Eyes Razz

Stipresnes puses nestabilumas nepadides, nes jis lygiai taip pat simetriskai sumazes kai ta puse bus apkrauta ir taps "silpnesne".

zamolskis rašo:
o ta tavo "idealia" simetrija rodys nebent inertiniai testeriai Smile

Ten kur as jos siuliau ieskoti (ant didelio bendro konderio) ja rodys bet kokie testeriai tamsta dYdYsYs lameriuk, iskaitant galbut net ir tavo niekam tikusi kreiva testeri. Razz

zamolskis rašo:
o kas liecia talpa, tai tiek kiek padides talpos zemesnes itampos puseje, lygiai tiek talpos nuims kitoje puseje, nes vogs is auksciau ikrauto peties konderio.

Koks skirtumas kiek "nuvogs" toje puseje kuri tuo momentu nedirba, ypac kai del to "nuvogimo" itampa toje puseje tik padideja, tuo budu kompensuojant busima kritima kai ir ten atsiras apkrova!

Zodziu, kolega zamolski - tamsta pirma ayk ismoke bent koki vargana Omo desni, tada jau cia kliedek savo nesamones, tada gal jau ne taip juokingai atrodysi. Laughing

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 22:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
ka tu cia skiedi, kad nedirba, pas tave pusperiodziai persislenka, ar kas ten? Smile ar nagrineji vienpoli su simetrine apvija ir dviem diodais? toks vaizdas lyg sneketum apie impulsinius - gal visai galvele susisuko Smile
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 22:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
zamolskis rašo:
ka tu cia skiedi, kad nedirba,

pas tave pusperiodziai persislenka, ar kas ten? Smile

ar nagrineji vienpoli su simetrine apvija ir dviem diodais?

toks vaizdas lyg sneketum apie impulsinius - gal visai galvele susisuko Smile

1. Nesupratau, kas konkreciai kur atseit "nedirba"? Confused

2. Nezinau kaip pas tamsta Rolling Eyes , o pas mane jokie pusperiodziai niekur nesistumdo Arrow , lieka ten kur ir buvo. Very Happy

3. Nagrineju dvipoli su simetriska trafo antrine su vidurio tasku ir vienu tiltu - tarp kitko, su dviem atskirom vienodom antrinem (kurios gali buti ir is atskiru vienodu trafu), dviem tiltais ir jau uz ju sujungtu bendru nuliniu tasku gausis lygiai tas pats. Wink

4. Nezinau ar tamstai galvele susisuko ar ne, bet apie jokius impulsinius siuo atveju as nesnekejau - nors ir ten tie procesai is esmes panasus, tik dar irgi turi savu ypatybiu. Exclamation

"Aš čia, gyva!"
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 22:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
RVRSS rašo:
Tuo tarpu tuo kitu atveju su bendru konderiu turesime vietoj pirmu 40V nukritusius 35V o vietoje kitu 40V pakilusius 45V - t.y. +35/-45V (is viso 80V) ir kaip matome netgi siuo blogiausiu atveju absoliuti itampu asimetrija nepablogeja (tie patys 10V), o santykine skaicuojant % netgi sumazeja (10/70 pries 10/80).
Gerai, o jei apkrova stiprintuvas ?

Kitas dalykas, panasus i nevykusi taupymo varianta.
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 22:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Citata: "Ten kur as jos siuliau ieskoti (ant didelio bendro konderio) ja rodys bet kokie testeriai tamsta dYdYsYs lameriuk, iskaitant galbut net ir tavo niekam tikusi kreiva testeri."

issisukineji Smile
koks man tikslas stebet idealia simetrija bendram konderyje, jei as negaliu prisijungt prie konderio vidurio tasko. kokia is to nauda mano maitinama irenginiui? Smile man idomu tik kas dedasi realiam matinimo isejime.
del pusperiodziu irgi kazka ten nupjovei gryba, tavo variantas veiktu taip, lyg kas antro pusperiodzio truktu. man idomu kur jie "dingo" pas tave Smile juk maitinam is dvieju apviju su bendru vidurio tasku galuose, o ne is vienos. vadinasi pusperiodziai eina be tarpu, ir bendras kondencatorius dirba abiem galais is karto tuo paciu metu. dar neprisipazisti susimoves? Laughing
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 23:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
zamolskis rašo:
Citata: "Ten kur as jos siuliau ieskoti (ant didelio bendro konderio) ja rodys bet kokie testeriai tamsta dYdYsYs lameriuk, iskaitant galbut net ir tavo niekam tikusi kreiva testeri."

issisukineji Smile
koks man tikslas stebet idealia simetrija bendram konderyje, jei as negaliu prisijungt prie konderio vidurio tasko. kokia is to nauda mano maitinama irenginiui? Smile man idomu tik kas dedasi realiam matinimo isejime.

Kas tamstai idomu nebutinai idomu man - ir as tik patikslinau, kur butent bus idealus stabilumas pagal mano siulyta krastutini atveji su idealiu bendru konderiu, kuri tamsta apkaltinai kazkokiu negeroviu inesimu (pakartosiu, kad pagal mane jokiu negeroviu del to neatsiranda, ir as jau cia kelis kartus aiskinau, kodel taip yra).
Jei tamsta nori ieskoti to stabilumo kitur, tai ten as jokiu idealiu stabilumu negarantavau taigi ir nera ko tada man del to pretenzijas reiksti, taciau galiu velgi pakartoti, kad ir tais kitais tamstos pasirinktais matavimo atvejais variante su bendru konderiu nebus blogiau nei be bendro konderio ir kai kuriais poziuriais netgi geriau.

zamolskis rašo:
del pusperiodziu irgi kazka ten nupjovei gryba, tavo variantas veiktu taip, lyg kas antro pusperiodzio truktu. man idomu kur jie "dingo" pas tave Smile

Pusperiodziai pas mane nedingo, o kaip tik netgi atsirado - as nagrinejau pati blogiausia atveji kai apkrova yra nepastovi vienas po kito sekanciais tinklo itampos pusperiodziais, kas buna kai pvz. stipras su apkrova stiprina kintama signala.
Ta atveji pasirinkau todel, kad grieztai pastovios apkrovos atvejis yra dar zymiai aiskesnis ir paprastesnis - tokiu atveju aplamai niekur jokiu netgi teoriniu-ereziniu versiju apie papildomus nestabilumus prijungus papildoma bendra konderi nelabai gali atsirasti, nes tas papildomas konderis tiesiog prideda talpos esamiems poliniams konderiams per kuriuos tolygiai teka ta pati srove, taigi visos to pasekmes maitinamam aparatui yra tik teigiamos.

zamolskis rašo:
juk maitinam is dvieju apviju su bendru vidurio tasku galuose, o ne is vienos. vadinasi pusperiodziai eina be tarpu, ir bendras kondencatorius dirba abiem galais is karto tuo paciu metu. dar neprisipazisti susimoves? Laughing

Kad as prisipazinciau susimoves tamstai reiketu dar kokius 10 kartu geriau stengtis, nes kol kas cia aptarinejam orientavimasi tarp triju berzu, o tokiuose klausimuose as kazin ar vidurnakti is lovos isverstas susimauciau.
Taigi:
1. Tarpai yra tarp gretimu tinklo itampos pusperiodziu islygintu sinusoidziu virsuniu.
2. Taip, tos virsunes i abu konderius ateina tuo paciu metu, ir jei apkrova visai tolygi, tai gaunam tai kas cia jau mano tekste auksciau isskirta pasvirusiu tekstu, bet:
3. Pats idomiausias atvejis yra tada, kai apkrova nera tolygi, va tuo atveju ir bus visa tai apie ka as rasiau - primenu, si varianta nagrinejau butent todel, kad visi kiti yra zymiai paprastesni ir akivaizdziai neturi jokiu is cia minetu itariamu trukumu atseit galinciu atsirasti del bendro konderio prijungimo.

Paprasciau sakant - tinklo itampos daznis 50Hz, islygintos itampos pulsaciju daznis aitinkamai 100Hz, dabar pabandykime isivaizduoti kas bus jei nuo tokio maiteko maitinsime stipra kuris dirbdamas su apkrova stiprina dideles amplitudes kintama signala iki 50Hz daznio.

"Aš čia, gyva!"
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 23:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Jaunuolis
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Prasideda Very Happy Very Happy Very Happy
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 11 30, 23:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
kionig rašo:
Gerai, o jei apkrova stiprintuvas ?

Kitas dalykas, panasus i nevykusi taupymo varianta.

1. Teisingas klausimas, jau atsakiau apie tai kolegai zamolskiui.

2. Apie tai atsakiau dar anksciau - vietoj pvz. vieno bendro konderio 5000uFx100V (t.y. sakykim kad ten yra du nuoseklus konderiai po 10000uFx50V tik vidurio taskas kabo ore, prijungti tik krastiniai + ir -) ijungus du to pacio bendro pajegumo konderius atskirai i kiekviena poliu po 10000uFx50V (t.y. tiesiog prijungus ta anksciau mineta vidurio taska prie maitinimo nulio), gausime daugiau naudos apkrovos prijungtos prie nulio atveju ir bent jau ne maziau tiltines apkrovos atveju, taciau - ne visada salia bus tie du atskiri papildomi konderiai arba ne visada juos du vienodus galima ten kazkur sutalpinti, tai jei sakykim turim viena atskira konderi 5000uFx100V kuris yra ir telpa tai geriau bent jau ji ideti nei visai nieko.

"Aš čia, gyva!"
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 12 01, 00:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Jaunuolis
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
O gal jūs kolegos galit man papasakoti kaip reiktų pasijungti du diodų tiltus turint tris laidus, t.y. -V; 0; +V?

Kaip tik radau pora diodų tiltų besimėtančių.
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 12 01, 00:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Neturint dvieju atskiru apviju, dvieju tiltu pilnai nepajungsi, taigi nera prasmes tada juos ir bandyti deti, nes pilnai uzteks ir vieno tilto.

"Aš čia, gyva!"
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 12 01, 01:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Laughing
siaip yra viena nauda, rvrss metoda galima pritaikyt konderiu nupizdinimui, isimant du galingus ir idedant viena tarp poliu Smile rvrss - cia kartais nepraktikuoji? Razz

del dvieju tilteliu pajungimo - paziurek kokio tipo tas vidurinis (0) taskas is trafo. jei ten du sutrumpinti dvieju apviju isvadai vienam kontakte - tai apvija daznai galima perskirt. atskyres - pasitikrini ar nera trumpinimo tarp apviju - ir naudoji kaip dvi. cia laba daznas atvejis.
geriausia, kai dvi atskiros apvijus su savo atskirais isvadais tiesiog sujungtos tarpusavyje atskru laidu. tada ta laida pasalini ir jungi du tiltelius. cia buna trafuose tipo TC ir panasiuose su 2 ritemis ant tos pacios serdies.
blogiausia jei isvadas yra prilituotas kazkur tarp viju (apvjos viduje) ir isvestas vienas laidas. tada nori nenori - teks naudot viena tilteli. arba ardyt antrine apvija. bet cia neverta tiek stengtis del dvieju tilteliu.

ir kladele: is trafo ten iseina ~V - viena apvija su viduriniu isvadu, o ne +/-V Smile

del "orientacijos tarp triju berzu" - tai cia panasiau kad berzas tik vienas - ir rvrss kala su kakta i ji kaip genys Laughing nu gerai, laikysim, kad issivyniojai Laughing Laughing Laughing
 Maitinimo kondai
PranešimasParašytas: 2010 12 01, 03:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
zamolskis rašo:
Laughing
siaip yra viena nauda, rvrss metoda galima pritaikyt konderiu nupizdinimui, isimant du galingus ir idedant viena tarp poliu Smile rvrss - cia kartais nepraktikuoji? Razz

Jei tamsta butum idemiau skaites mano paaiskinimus, tai tokios neprotingos mintys matyt tamstai nekiltu, nes kaip jau cia keliskart aiskinau - keisdamas du mazesnes itampos konderius i viena analogiska dvigubai didesnes itampos - nieko nesutaupai, taip kad tokios konderiu sukeitimo pastangos butu nuostolingos. Razz

zamolskis rašo:
del "orientacijos tarp triju berzu" - tai cia panasiau kad berzas tik vienas - ir rvrss kala su kakta i ji kaip genys Laughing nu gerai, laikysim, kad issivyniojai Laughing Laughing Laughing

Kolega zamolskis tikrai ilgai kale su kakta i viena berza kaip genys kol galutinai nepritruko argumentu savo kliedesiams paremti.
Ne tai jei tamstos is pirsto lauztos pretenzijos atvejui su papildomu bendru konderiu baigesi, tai laikykim kad siaip ne taip issivyniojai Razz , siam kartui. Rolling Eyes
Ateiciai visgi siulyciau nepamirsti kas mano parase paryskintai parasyta, nes ta mano paraso dalis butent tokiems svaiciotojams apie nebutus dalykus ir skirta. Wink

"Aš čia, gyva!"
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Technologijos.lt

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
RDR2 Mods
Euro Truck Simulator 2 Mods, WOT Mods, RDR2 Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Būk saugus
elektroninėje erdvėje

www.esaugumas.lt
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“