|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 14, 07:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » dc to ac kuo paprastesnis variantas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
dc to ac kuo paprastesnis variantas |
Parašytas: 2010 11 15, 00:00 |
|
|
|
|
| Djkiesa5 rašo: |
| o be parduotuves is ko galima isimt nes schemu galybe turiu nereikalingu o is parduotuves taj man nelabai iseina del keliu daliu 30km vaziuoti |
veza i namus.
ir koks tavo lauzyno asortimentas? seni TV? sita tranzistoriu abejoju ar rasi pas save. teks deti kita. o koki, cia jau tau vienam zinot. nes tu tik pats zinai ka turi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 15, 02:15 |
|
|
|
|
| Bronteo rašo: |
jei dar per sudetinga, bandyk tokia:
abieju schemu detales reikes pasirinkti pagal norimas iejimo ir isejimo itampas |
sita shema neturi jokios isejimo itampos jinai kyla iki tol kol kazkas prasimusa srab tranzistoriuas arba transformatoriaus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 15, 04:04 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| sita shema neturi jokios isejimo itampos jinai kyla iki tol kol kazkas prasimusa srab tranzistoriuas arba transformatoriaus. |
tokia konkreciai esu isbandes, niekas ten man neprasimuse, net jei ir antrine be apkrovos palieki:
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 11 16, 02:21 |
|
|
|
|
tokia konkreciai esu isbandes, niekas ten man neprasimuse, net jei ir antrine be apkrovos palieki:
 |
Yra dar paprastesnis variantas. Flyback tipo transformatoriui tereikalingos dvi apvijos . Feedback arba Trigger apvija gali buti is labai plonos vielos nediduke ryte, naudoju is aukstinanciojo trafo islupta antrine ryte kuria uztenka priglausti prie pagrindines (antrines) rites. Taigi pagrindine (antrine) rite gaunasi paprastas ritinelis standartines lakuotos vielos kasete, kurioje jei yra priejimas prie laido abieju galu tai ir pervinioti nieko nereikes. Panaudojau mirobangines trafo isluptas tris pirmines apvijas. vietoje serdies mazas ferito gabaliukas nors ir be jo galima apseiti.
Tiesa ,kad suzadinti schema gali prireikti paduoti signala i baze arba minusa i kolektoriu. Pas mane sioje chemoje be apkrovos tranzas 2N3055 iskarto iskepa. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 16, 02:42 |
|
|
|
|
| encefalitas-gsu rašo: |
Tiesa ,kad suzadinti schema gali prireikti paduoti signala i baze arba minusa i kolektoriu. Pas mane sioje chemoje be apkrovos tranzas 2N3055 iskarto iskepa. |
tai cia dziauliu vagies schema nu galima gal ir ja pritaikyt ne tik LED'ams maitinti  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 16, 10:38 |
|
|
|
|
tai cia dziauliu vagies schema nu galima gal ir ja pritaikyt ne tik LED'ams maitinti  |
Nematau prinsipe skirtumo tarp abieju schemu. Pas mane kondikas uzsikrauna virs 140V . LED tai tik sudeginti galima ,o iztikro tai ivertinus gabaritus galingumas kraupiai prastas. Galinguma padidinti man iseina tik maitinimo itampa keliant. NK sakiciau virs 70%.
Ar eitu NK padidinti jei veitoje tranzo mosfeta naudoti ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 16, 15:37 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| sita shema neturi jokios isejimo itampos jinai kyla iki tol kol kazkas prasimusa srab tranzistoriuas arba transformatoriaus. |
 |
nu tau prasimuse svelniai, viskas, tranzistorius toje sjemoje garantuoju kad be apkrovos baisia kaista.
cia butinai reikalinga kazkokia itampos tabilzacija |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 17, 00:20 |
|
|
|
|
Cai kitokia schema visai ziedo formos trafo serdis itampos suoli turi didesni pajungimo metu ,o ne atjungimo ... Pabandziau pasijungti 1.2V elementa prie savo siulito varianto. Sumazinus varza i baze maza neonine lempute sviecia sviesiai purpurine spalva. |
|
Paskutinį kartą redagavo encefalitas-gsu, 2010 11 17, 00:29. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 17, 00:21 |
|
|
|
|
| encefalitas-gsu rašo: |
ziedo formos trafas itampos suoli turi didesni pajungimo metu ,o ne atjungimo ... Pabandziau pasijungti 1.2V elementa prie savo siulito varianto. Sumazinus varza i baze maza neonine lempute sviecia sviesiai purpurine spalva. |
parasei nesamone.
siap lempute sviecia todel kad tranzistoriaus atliako ta itampa.
ir matosi kad transforatoriaus geras, neturi daug magnetiniu nuostoliu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 17, 01:26 |
|
|
|
|
Norejau tik pasakyti kad ir su 1.2V elementu 3V LED sedeginti nesunku ,o kad jis sviestu nuo 1.2V elemento trafas toks didelis nebutimas.
Suprantama jei tranzas tos itampos neatlaikis lempute neuzsidegs... Neonine lempute uzsidega virsiant tam tikra itampa skirtingai nuo lemputes. 70-90V ir kaip suprantu kuo didesnis daznis tuo riskiau ji sviesti gales. Jei per daug dziauliu gaus tai iskeps. Jonizuotos dujos lemputes viduje ikaista ir greiciausiai stikliukas nuo perkaitimo skila. Su 1.2V elementu lampute man net nekaista. Naudojant aukstesme maitinimo itampa dideleje neonine lemputeje galima jonizuoti dujas taip ,kad vienoje puseje dujos pradetu sviesti. Ilgai tuo nepasidziaugsi nes lempute sparciai kaista. Jei neonine lempute vienintelis apkrovos elementas ,duotoje schemoje is paskos iskepa ir tramzas.
O pagal ka tu supranti ,kad trafas neturi dideliu magnetiniu nuostoliu? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 17, 01:42 |
|
|
|
|
siap tai tu cia labai klysti del sudeginimo, tai kad isejime gaunama didele itampa visai nieko nereiskia, nes jei pajungsi led jis svies gal net per silpnai.
kaip jau esu sakes tas tkeitiklis dirba ne kaip tarsnformatoriaus.
tiesiog tranzistoiuas i transformatoriu pripumpuoja kazkokis ieki energijos paskui ta energija isteka lauk per apkrova.
taigi visia nesvarbu kokia bus apkrova energijos jinai gaus panasiai tiek pat is kievieno ciklo.
zinoma jei ciklai daznesni tai ir galia didesne.
| Citata: |
| O pagal ka tu supranti ,kad trafas neturi dideliu magnetiniu nuostoliu? |
jei pnaudotum vini vietoje serdies tai neonine lempute neuzidegtum nes serdis suvalgytu visa nergija grecisu nei itampa spetu pakilti iki tiek kiek reikai jai uzdegti.
taciau sviesos diodas vistiek degtu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 17, 02:12 |
|
|
|
|
Suprantava kad itampa nera galio israiska.
Del serdies tai aciu uz paaiskinima.
Beje jei ideciau viena vini tai kazkodel nustoja dirbti trafas ,o va su dveimis ar daugiau viniu arba isvis be serdies dirba...  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |