|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 26, 23:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » fosforiskai sviecianti malka:)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
fosforiskai sviecianti malka:) |
Parašytas: 2010 11 04, 00:58 |
|
|
|
radau miske tokia nudziuvusio medzio malka kuri sviecia kaip fosforine. iskur ant jos tas fosforas galejo atsirast? |
|
_________________ As atmetu jusu teorija ir vadovaujuosi savaja |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 08:01 |
|
|
|
o gal ten koks cezis. plaukai slinkti dar nepradėjo?
Kažkur Brazilijoje moterys net antakius juo tepdavosi. tipo gražiai šviečia. O nusideginimų nuo radiacijos atvejų tada būta begalės. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Re: fosforiskai sviecianti malka:) |
Parašytas: 2010 11 04, 09:25 |
|
|
|
GVYDAS rašo: |
radau miske tokia nudziuvusio medzio malka kuri sviecia kaip fosforine. iskur ant jos tas fosforas galejo atsirast? |
nėra ten nei fosforo nei cezio. Šitas reiškinys vadinamas bioliuminescencija - ten yra pūvimo bakterijos, kurios ir vykdo šitą gražų procesą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 10:00 |
|
|
|
Plačiau apie tą bioliumisenciją? Bo medienoj to fosforo nėra daug.. Tai nelabai galėtu sukelta.. O va kapinėse kai pūva lavonas kitas reikalas... Manau kad medienoje P mažiau nei zoologiniose organizmose..
Beje foto būtų nepamaišiusiu.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 10:07 |
|
|
|
apipuvusio pagalio foto norit? ten tik kelios demes svieciancios yra beje pagalis israutas su dalim saknu tos vietos kur nutrukusios saknis jos ir sviti |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 12:27 |
|
|
|
Pabandisiu bet su savo 1.3 m pikselio nieko doro nebus |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 12:40 |
|
|
|
GVYDAS rašo: |
Pabandisiu bet su savo 1.3 m pikselio nieko doro nebus |
Na nebent jau ten šviečia kaip prožekturius tada gal ir matysis.. Čia tik šiaip mam įdomu būtų paveizėti.. NEs nelabai matęs.. Tik teorinius modelius žinau.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 04, 19:30 |
|
|
|
Esu rades toki pagali pries 20 metu,kai su pana is sokiu gryzom.Atrode kaip koks vaiduoklis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 08, 18:57 |
|
|
|
Ten ne tik bakterijos, bet berods ir grybai sukelią blausų švytėjimą. Pagalys turi būti toks jau trūnijantis. Berods šis efektas matomas tik lapuočių medienoje, pats asmeniškai esu dažnai matęs šį dalyką. Kadangi gyvename kaime, tai malkas žiemą atsinešame iš vakarą ir sudedame prie pečio kad apdžiūtu, tai nakti gražus vaizdas, kai jos švyti blausia šviesa. Su kamera nieko nesigaus, per silpnas švytėjimas ten yra. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 17, 23:59 |
|
|
|
donatas_s rašo: |
Ten ne tik bakterijos, bet berods ir grybai sukelią blausų švytėjimą. Pagalys turi būti toks jau trūnijantis. Berods šis efektas matomas tik lapuočių medienoje, pats asmeniškai esu dažnai matęs šį dalyką. Kadangi gyvename kaime, tai malkas žiemą atsinešame iš vakarą ir sudedame prie pečio kad apdžiūtu, tai nakti gražus vaizdas, kai jos švyti blausia šviesa. Su kamera nieko nesigaus, per silpnas švytėjimas ten yra. |
na va kaip gerai kai yra praktikų, kurie viską smulkiai išdėsto:)
bijau apsimeluoti, bet man rodos ten toks pats procesas vyksta kaip ir jonvabalio pilve: liuciferazė + liucifeinas. Tik teoriškai esu girdėjęs apie švytinčius kelmus miške, vis dar tikiuosi tokį dalyką užmatyti savomis akimis... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 10:26 |
|
|
|
Daranius rašo: |
bet man rodos ten toks pats procesas vyksta kaip ir jonvabalio pilve: liuciferazė + liucifeinas. |
Iš kur čia priviso biologų el.lt forume.. Beje man rods liuciferinas nors gerai nebepamenu.. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 10:41 |
|
|
|
donatas_s rašo: |
bet berods ir grybai sukelią blausų švytėjimą. |
Oi, nuo kai kurių grybų viskas taip sušvinta vaivorykštės spalvomis |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 11 18, 12:10 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Daranius rašo: |
bet man rodos ten toks pats procesas vyksta kaip ir jonvabalio pilve: liuciferazė + liucifeinas. |
Iš kur čia priviso biologų el.lt forume.. Beje man rods liuciferinas nors gerai nebepamenu.. |
Aš ne visai biologas
Gerai kad yra ir protingų "elektronščikų" Taip - šviečia būtent liuciferinas (atsiprašau, spaudos klaida - kam nepasitaiko), aktyvuotas ATP ir paveiktas liuciferaze ir deguonimi. Taigi vyksta oksidacijos reakcija, kurios metu išsiskiria ir šiluma, nors pats procesas yra labai efektyvus (apie 95% naudingumo). Šiluma irgi yra būtinas parametras - žiema juk kelmai nešvyti, o kaip kolega pastebėjo, aktyvesnė bioliuminescencija pastebima šiltoj vietoj - prie pečiaus:)
Heksogenas rašo: |
Oi, nuo kai kurių grybų viskas taip sušvinta vaivorykštės spalvomis Smile |
Nežinau kokius grybus tamsta vartojate, bet jau seniai pastebėta, kad nemažai jūros mikroorganizmų, tos pačios medūzos, vėžiagyviai jau įvardinti jonvabaliai ir nemažai grybų pasižymi švytėjimu. Yra žinoma ir kad gėlavandenių žuvų viduje (jos privalgo švytinčių bakterijų) vyksta tas pats. Jos taip gali vilioti partnerius/grobį. |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|