|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 16, 04:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Seno patefono prikėlimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Seno patefono prikėlimas |
Parašytas: 2010 10 24, 16:35 |
|
|
|
Į rankas pakliuvo senas patefonas Estonia Stereo.
Gražus, medinis, lakuotas
Čia prisiskaičiau, kad jį pajungt kad grotų, reikalingas kažkoks priešstiprintuvis ar tai korektorius. Gal tokį daigta kur galima nusipirkt?
Ir ką jis kainuoja? Schemų visokių radau, bet lituoklio į rankas neimsiu
P.S. nesu audiofilas ar melomanas. |
|
|
|
|
|
|
Re: Seno patefono prikėlimas |
Parašytas: 2010 10 24, 21:03 |
|
|
|
domodo rašo: |
Į rankas pakliuvo senas patefonas Estonia Stereo.
Gražus, medinis, lakuotas
Čia prisiskaičiau, kad jį pajungt kad grotų, reikalingas kažkoks priešstiprintuvis ar tai korektorius. Gal tokį daigta kur galima nusipirkt?
Ir ką jis kainuoja? Schemų visokių radau, bet lituoklio į rankas neimsiu
P.S. nesu audiofilas ar melomanas. |
nelabai issamiai pasakei ko nori. tu patefona nori naudoti vietoj stiprintuvo?
tokiu atveju iejimo signala paduodi i patefono galvutes laidus, aisku per atitinkama schema. schemu sakei jau radai. belieka surasti zmogu kuris tau jas surinks. pirkti labai abejoju ar bus, be to nemanau kad pigiau nei gamintis. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 25, 05:54 |
|
|
|
Bronteo rašo: |
nelabai issamiai pasakei ko nori. tu patefona nori naudoti vietoj stiprintuvo?
tokiu atveju iejimo signala paduodi i patefono galvutes laidus, aisku per atitinkama schema. schemu sakei jau radai. belieka surasti zmogu kuris tau jas surinks. pirkti labai abejoju ar bus, be to nemanau kad pigiau nei gamintis. |
Gal tikrai neišsamiai parašiau - kaip stiprintuvo panaudot nenoriu - jis to stiprintuvo turbūt ir neturi?? noriu pajungti prie namų kino garso sistemos, bet kad namu kino sistema suprastu ką groja patefonas, reikalingas dar kažkoks priešstiprintuvis. Jo man ir reik. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 25, 23:28 |
|
|
|
domodo rašo: |
Gal tikrai neišsamiai parašiau - kaip stiprintuvo panaudot nenoriu - jis to stiprintuvo turbūt ir neturi?? noriu pajungti prie namų kino garso sistemos, bet kad namu kino sistema suprastu ką groja patefonas, reikalingas dar kažkoks priešstiprintuvis. Jo man ir reik. |
nu kaip tai neturi? tai galvoji is patefono galvos garsas iskarto i garsiakalbius keliauja?
o pas tave patefone nera jokio garso isvesties lizdo? kiek prisimenu lyg ir budavo uzpakaly toks juodas rusiskas lizdas. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 26, 07:25 |
|
|
|
taip ten patefonas be jokio stiprintuvo. Ir parašė viską aiškiai. Dauguma stiprintuvų turi įėjimą iš patefono. Ant kanalų pasirinkimų turi būti phono gale prie įėjimų taip pat.
kaip PVZ pažiūrėk:
http://hifi-reviews.com/2009/06/onkyo-a9555-amplifer-review/
galinėje sienelėje viršutiniame kairiame kampe yra įėjimas phono. ten ir reikia jungti patefoną. o priekinėje panelėje galima pasirinkti įėjimų kanalus tai taip pat reikia nustatyti ant phono.
Dauguma stiprintuvų turi tokius įėjimus. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 26, 08:53 |
|
|
|
O gal yra kažkoks nebrangus "priešstiprinuvis" (čia taip tas daigtas vadinasi?), kad jau iš jo jungt prie jau turimos sistemos?
Lemonoj nieko pasiūlyt nesugebėjo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 26, 09:08 |
|
|
|
na gal ir yra kažkas, bet tikriausiai reikės pačiam kažką kurpti ar iš kažkur išlupti. paieškok gal kas padarytu RIAA korektorių nebrangiai ant operacinių stiprintuvų. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 26, 11:11 |
|
|
|
pasiskaitinėk skyrelyje ieško siūlo darbą ten andrius daro lygtais. dar gal kas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 29, 14:09 |
|
|
|
Sveiki, mano problema irgi labai panaši, tad nenorėjau naujos temos kurti. Aš taip pat bandau prikelti seną patefoną SONET 208C. Problema ta, kad varikliukas kuris turėtų sukti plokštelę įjungus dreba, bet nesisuka. Kame galėtų būt problema? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 29, 14:31 |
|
|
|
Viliuss rašo: |
Sveiki, mano problema irgi labai panaši, tad nenorėjau naujos temos kurti. Aš taip pat bandau prikelti seną patefoną SONET 208C. Problema ta, kad varikliukas kuris turėtų sukti plokštelę įjungus dreba, bet nesisuka. Kame galėtų būt problema? |
Nešk meistrams sutaisys, pats nesugebėsi, per daug sudėtinga ten variklio valdymo schema. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 29, 14:34 |
|
|
|
Ačiū, taip tada ir teks padaryt. O gal gali papasakot kas atsitinka, kad varikliukas taip kvailiot pradeda? Plokštėj kažkokie kontaktai trumpina? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 29, 16:17 |
|
|
|
Viliuss rašo: |
Ačiū, taip tada ir teks padaryt. O gal gali papasakot kas atsitinka, kad varikliukas taip kvailiot pradeda? Plokštėj kažkokie kontaktai trumpina? |
Gal tu neklausinėk juokingai klausinėji, nešk meistrams ir nesigilink kas ten ir kaip. Nes biškį ne nuo to galo pradedi gilintis.
Jei Kaune galiu pataisyt nebrangiai. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|