|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 11, 05:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » ar verta pirkti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Re: ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 20, 19:48 |
|
|
|
jonyys rašo: |
Sveiki. Paskaiciau tema apie elektronikos klastotes. Ir kaip tycia uztaikiau atrodo ant ju. Darau keitikli ir vis pastoviai dega naujai pirkti irf3205 N-FETai. |
Ir visdėlto, tranzistoriai dažniausiai dega dėl konstruktoriaus kaltės. Tuo labiau žemos įtampos grandinėse. Prisimink tai prieš puldamas keisti |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 20, 21:15 |
|
|
|
Gal ir del konstruktoriaus kaltes o gal ir ne, manau ne vienas kuris remontuoja yra susidures su klastotem. Man kaip tik buvo toks atvejis, kelis kartus is eiles pirkau vienoje Panevezio parduotuveje IRFZ46 tai degdavo kaip pasiute, o kai nusipirkau (siek tiek silpnesnius) IRFZ44 viskas buvo gerai. Dar buvau uztaikes ant suklastoto STK stiprintuvo (ne prisimenu koks konkreciai). |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 20, 22:28 |
|
|
|
Kiek pirkau is Lemonos, bei milgretos, tai tokiu bairiu dar nebuvo. |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 07:19 |
|
|
|
taftas14 rašo: |
Kiek pirkau is Lemonos, bei milgretos, tai tokiu bairiu dar nebuvo. |
Man irgi, nors pirkau tikrai daug
Manau čia žmonės savo nesugebėjimus bando maskuoti sąmokslo teorijomis
Nekalbu apie RVSS aprašytą atvejį, RVSS aš kažkaip tikiu. |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 07:34 |
|
|
|
Juris rašo: |
IRFZ46 tai degdavo kaip pasiute, o kai nusipirkau (siek tiek silpnesnius) IRFZ44 . |
A ne ? Silpnesnius sakai ? IRFZ44 - 60V, o IRFZ46 - 50V, kiti parametrai visiškai vienodi (50A ir 0,024om).
Tikrai silpnesnius |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 10:22 |
|
|
|
del voltazo tai dirba ant 12v o tranzo max 55v. pagal mane cia turetu viskas gerai. o daugiau nematau del ko jis galetu degt. |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 10:33 |
|
|
|
jonyys rašo: |
del voltazo tai dirba ant 12v o tranzo max 55v. pagal mane cia turetu viskas gerai. o daugiau nematau del ko jis galetu degt. |
Čia ir bėda, kad "pagal tave viskas gerai" nors ištiesų taip nėra.
Nieko neteko girdėt apie saviindukciją ir kaip ji veikia tranzistorius keitikliuose ?
Taip paskui ir gimsta "urban lengend" apie padirbtas detales |
|
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 15:11 |
|
|
|
Nustokit cia sud... malt su visokiom cia saviindukcijom ir kitoki brieda, pasakita jums padielka ,falsyvke kaip dar parasyt. Ismastyk tu man saviindukcija... standartinis automobilinis stiprintuvas su IRFZ46 is gamyklos. Klientas netycia uztrumpines perdegina. Pakeiciau du komplektus (degdavo is karto) kol neidejau IRFZ44. Ziurejau tuos netikusius vos ne su mikroskopu, aiskiai matosi kad skiriasi nuo originalu, ne tik uzrasais bet ir siek tiek forma. Stai jum legendos. O gal neteko rimtuose forumuose matyti tokiu netikusiu detaliu aprasymu ir nuotrauku. |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 15:27 |
|
|
|
Juris rašo: |
O gal neteko rimtuose forumuose matyti tokiu netikusiu detaliu aprasymu ir nuotrauku. |
Tik ten ir teko |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 15:55 |
|
|
|
As tau galiu parduot 1200 V IGBT arba dar geriau - 1000V tiristoriu. Nuo krano. Gal nori? Tikrai nepavyks sudegint |
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 18:43 |
|
|
|
jei labai nori - galiu sudegint ir toki |
|
|
|
|
|
|
ar verta pirkti? |
Parašytas: 2010 10 21, 22:38 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: Manau čia žmonės savo nesugebėjimus bando maskuoti sąmokslo teorijomis Prisipažinsiu,nesitikėjau to iš tavęs išgirsti;dabar man pasidarė aišku,kad pats ne iš "remontų" "duoną valgai"
Galėčiau čia pridėt iiiiiilgiausią sąrašą detalių,pradedant"Philips"kadrais TDA1170N(reikėdavo pirkti bent 10 vnt,tikintis,kad 1 bus gera),TDA8175,LA7845(irgi kadrų mikrosch.-padėtis ne ką geresnė).Su HOT dar blogiau:iš kelių dešimčių nupirktų 2SC5129(populiarusis TV17)nepavyko panaudoti nei vieno-"laikydavo",geriausiu atveju,3dienas.2SC5144,2SC5146(didelių įstrižainių "slim")-padėtis panaši.Buvo periodas,kai Kaune išvis nebuvo galima gauti"normalių" 100Hz TV HOT.Padėtis pasitaisė tik . kai buvo pradėti masiškai "nurašinėti" CRT monitoriai.Jų HOT puikiai "tiko" visiems TV.
O kur dar TDKS,kai greta normalių ispaniškų"HR"analogų buvo privežta"pakaitalų"-"TR"ir"HG",kurie "laikydavo"nuo 1 iki 4 mėn.ir labai sunku būdavo"pastabiam"klijentui paaiškinti,kodėl įdėtas 90 Lt kainuojantis,kai yra"toks pats"už 30 Lt.
Visa tai apie "LEMONA"(paprasčiausiai anksčiau nebuvo tokio pardavėjų pasirinkimo).Dabar,kai yra(pasirinkimas)lygiai tas pats,nes visos detalės
pas mus atkeliauja per tuos pačius sandėlius Lenkijoje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |