Elektronika.lt
 2025 m. liepos 21 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 21, 00:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Kad nekankint akiu/yra rezultatas :-)
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 17
Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Kad nekankint akiu/yra rezultatas :-)
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 10:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Susiduriau su problema, su kuria tikriausiai susiduria dauguma pradejusiu naudoti daug smd daliu, cipu - tiesiog nebedazlibinu Very Happy reikia prisilenkt prie platos, kad kazka dar iziureciau... Kaip jus sukates is padeties? Gal kokius binoklius naudojate arba tokius padidinimo stiklus didelius, kurie ant hidraulines rankos pajabinti.

Paskutinį kartą redagavo Ba1tuks, 2010 10 23, 20:13. Redaguota 1 kartą
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 12:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sneikaz
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Nu tai kogero laikas apsilankyt pas oftalmologa, nes tokiu problemu bent man nera...
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 12:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis

PranešimasParašytas: 2010 10 20, 16:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vikis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
sveikaz- pakentėk ir bus.Ne visada būsi jaunas.Man įiandien paskutinė diena iki pensijos.Tai as be lupos nieko neįžiūriu
.Ir geriu šiandien
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 16:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
sneikaz rašo:
Nu tai kogero laikas apsilankyt pas oftalmologa, nes tokiu problemu bent man nera...

Jau lankiausi, pas mane rega prasta - įgimta trumparegystė Sad Jau apie 12 metų kaip akinius nešioju. Dabar viena akis -3,5 kita -3,7 o tai jau daug... Rolling Eyes Akinių kitų nereikia(vos -0,4 ir - 0,6 su jais, o ir stiprūs yra blogai, nes akis pradeda nebedirbti), bet tiesiog kai pradėjau elektroniką, mano rega per 2 metus per 1,5 dioptrijos krito, nors darbo vietą apšviečia dvi stalinės lempos 100W ir 60W per 1m atstumą nuo stalo Wink Dažniausiai tik tą 100W naudoju, nes ir taip per ryšku būna.

Va apie tokius dalykus ir šnekėjau, bet vat kur jų gauti? Rolling Eyes Gal galite pasiūlyti kokias parduotuves Lietuvoje, kurios tokiais prekiauja, nes dar nesu kažko panašaus matęs. Kaina nėra ypatingai svarbi, nes man mano akys svarbesnės ir brangesnės milijonus kartų Very Happy Tai kas ten tie keli šimtai...
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 17:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Ba1tuks rašo:
[
Va apie tokius dalykus ir šnekėjau, bet vat kur jų gauti? Rolling Eyes Gal galite pasiūlyti kokias parduotuves Lietuvoje, kurios tokiais prekiauja,

Lemona
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 17:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vikis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Baltukai,užjauciu dėl akučių.Aš irgi žlibas,tik mano akiniai su + ir akys skirtingos.O vairuotojo dar įkerti?.Aš tik per blatą
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 17:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Na, kad aš vairuoju geriausiu atveju dviratį arba pirdą Laughing O šiaip kai tikrinau dėl to, tai tik prierašą dadėjo, kad galiu vairuoti su apribojimais(t.y. su akiniais Very Happy ) Bet kad pinigų nėr, tai ir užmečiau tą vairąvimą. Išsilaikysiu kada po metelių, nes tik po sėkmingos vasaros tai padaryt galiu, O šita toli gražu tokia nebuvo Confused
O šiaip akiniai tikrai kartina gyvenimą ir nereikia čia kitiems netokiems akliems varyt ant mūsų. Kai tarkim kašį loši, tenka labai saugot, kad ainių nesudaužyt, visgi 200Lt, o ir akis gali susižeist Smile Ir čia tik vienas iš kasdienių pavyzdžių...
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 18:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
Ba1tuks rašo:
[
Va apie tokius dalykus ir šnekėjau, bet vat kur jų gauti? Rolling Eyes Gal galite pasiūlyti kokias parduotuves Lietuvoje, kurios tokiais prekiauja,

Lemona

Nu geras, net nemačiau kažkaip kad ten yra Very Happy Žioplas esu Wink

Na, dabar kita dilema. Kaip dėl to padidinimo stiklo dydžio? Ar pakanka 3x didinimo? Ar visgi 5x imti? Kažkaip matau, kad to stiklo dydis dažniau pasitaiko apie 13cm, bet ar per tokį mažą patogu dirbti? Nes yra keli geresni modeliai su 18mm Rolling Eyes

Labiausiai šitie man patiko:

http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=68010

Arba

http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=85102

Skiriasi tik didinimu.

Arba šitas rimčiausiai atrodo:
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=110240

Arba iš viso visų sąrašiukas Laughing

http://www.lemona.lt/index.php?page=itemlist&b_id=160

Laukiu jūsų nuomonės.
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 19:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Ba1tuks rašo:
sneikaz rašo:

Jau lankiausi, pas mane rega prasta - įgimta trumparegystė Sad Jau apie 12 metų kaip akinius nešioju. Dabar viena akis -3,5 kita -3,7 o tai jau daug... Rolling Eyes Akinių kitų nereikia(vos -0,4 ir - 0,6 su jais, o ir stiprūs yra blogai, nes akis pradeda nebedirbti), bet tiesiog kai pradėjau elektroniką, mano rega per 2 metus per 1,5 dioptrijos krito, nors darbo vietą apšviečia dvi stalinės lempos 100W ir 60W per 1m atstumą nuo stalo Wink Dažniausiai tik tą 100W naudoju, nes ir taip per ryšku būna.

Va apie tokius dalykus ir šnekėjau, bet vat kur jų gauti? Rolling Eyes Gal galite pasiūlyti kokias parduotuves Lietuvoje, kurios tokiais prekiauja, nes dar nesu kažko panašaus matęs. Kaina nėra ypatingai svarbi, nes man mano akys svarbesnės ir brangesnės milijonus kartų Very Happy Tai kas ten tie keli šimtai...

jei jau su akim yra problemu tai jokie akiniai ar didinimo stiklai joms nepades. regejimas nuo to nei pabloges ne pageres.
jei pas atve trumparegtyste tai darbuokis be akiniu bus akims treniruote o tai visai degraduos.

as tai sukurieus toki preitaisa panaudodamas lankstoma vamzti nuo stalkems skreos lempos ir prie jo primontavau didinimo stikla. gal ir neblogai veikia, bet bedaznai tenka panaudoti.

manau ir atu nebutu problemos susigalvoti kokia kontrukcija is senos stalines lempos vietoje jos pritvirtinant koki nors dideli didinimo stikla.
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 19:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
meshkix
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Nuomonę pareikšiu, tik dėl kito dalyko. Sakai, rega pas tave prasta. Sakai, pas tave apie -3,5 dioptrijos, bet nešioji -0.4 ?? Sakai, kad per metus suprastėjo rega, nors stalas ryškiai apšviečiamas?
Tai va, noriu tau pasakyt, kad tau dėl to iš surpastėjo rega, kad nešioji per silpnus akinius. Paskutinės studijos rodo, kad ankstesnė nuomonė, kad silpnesni akiniai verčia labiau dirbit akies raumenis - yra klaidinga. Nes raumuo kaip tik per daug gauna krūvio, pervargsta (kai stengiesi kažką įžiūrėt, markstaisi ir pan.) ir gaunamas priešingas efektas. Taigi, jei nenori nukrist iki dar žemiau. siūlau įsigyti akinius tokius, kokius priklauso. Aš pats turiu -5 D abejom akim, neišoju po 0.25 silpnesnius, irgi dėl to pačio užsilikusio "o gal taip geriau". Nežalingą krūvį akim reikia duot ne per silpnais lęšiais, o paprastais elementariais pratimais (google pilna)

Antra, dėl sporto, nors pas mane -5 - nematau tame kliūčių (tai tik pasiteisinimas kad neit sportuoti) Jei sporto salėj - akinių kojelių galus per pakaušį gali persirišt virvele (svorius kilnot su linzėm negerai, nes akispūdis padidėja ir spaudžia lęšiuką). Kašiui linzės labai patogu, yra vienadienių jei retai. Man išeina su viskuo linzes turėt 20lt/mėn. Nemanau, kad daug.

Mašinas galima vairuot berods iki -10 D, taigi dėl to irgi viskas normaliai.

Ir geri akiniai kainuoja ne 200, ir ne kelis šimtus litų Wink (pvz zeiss lęšiai, o kur dar kokybiški rėmeliai?) Nesakau, kad pats galiu sau tai leisti, tiesiog pagal kainą ir kokybė.

Reziume - įsigyk bent jau naujus, tinkamus lęšius seniems rėmams ir bus viskas ok!

Cheers.

P.S. per ryškus apšvietimas irgi kenkia akims, per daug dirginami rodopsino ir retinalio receptoriai.. Google paieškok "higienos normos apšvietimas", tikrai rasi su formulėm, įskaitinant kur koks langas, lubų aukštis ir pan.
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 19:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
meshkix rašo:
Nuomonę pareikšiu, tik dėl kito dalyko. Sakai, rega pas tave prasta. Sakai, pas tave apie -3,5 dioptrijos, bet nešioji -0.4 ?? Sakai, kad per metus suprastėjo rega, nors stalas ryškiai apšviečiamas?
Tai va, noriu tau pasakyt, kad tau dėl to iš surpastėjo rega, kad nešioji per silpnus akinius. Paskutinės studijos rodo, kad ankstesnė nuomonė, kad silpnesni akiniai verčia labiau dirbit akies raumenis - yra klaidinga. Nes raumuo kaip tik per daug gauna krūvio, pervargsta (kai stengiesi kažką įžiūrėt, markstaisi ir pan.) ir gaunamas priešingas efektas. Taigi, jei nenori nukrist iki dar žemiau. siūlau įsigyti akinius tokius, kokius priklauso. Aš pats turiu -5 D abejom akim, neišoju po 0.25 silpnesnius, irgi dėl to pačio užsilikusio "o gal taip geriau". Nežalingą krūvį akim reikia duot ne per silpnais lęšiais, o paprastais elementariais pratimais (google pilna)

Antra, dėl sporto, nors pas mane -5 - nematau tame kliūčių (tai tik pasiteisinimas kad neit sportuoti) Jei sporto salėj - akinių kojelių galus per pakaušį gali persirišt virvele (svorius kilnot su linzėm negerai, nes akispūdis padidėja ir spaudžia lęšiuką). Kašiui linzės labai patogu, yra vienadienių jei retai. Man išeina su viskuo linzes turėt 20lt/mėn. Nemanau, kad daug.

Mašinas galima vairuot berods iki -10 D, taigi dėl to irgi viskas normaliai.

Ir geri akiniai kainuoja ne 200, ir ne kelis šimtus litų Wink (pvz zeiss lęšiai, o kur dar kokybiški rėmeliai?) Nesakau, kad pats galiu sau tai leisti, tiesiog pagal kainą ir kokybė.

Reziume - įsigyk bent jau naujus, tinkamus lęšius seniems rėmams ir bus viskas ok!

Cheers.

P.S. per ryškus apšvietimas irgi kenkia akims, per daug dirginami rodopsino ir retinalio receptoriai.. Google paieškok "higienos normos apšvietimas", tikrai rasi su formulėm, įskaitinant kur koks langas, lubų aukštis ir pan.

Gal ir taip, nesiginčysiu. Tikrinaus prieš mėnesį, tai tie -0,4(čia atėmus nuo tų 3,5. Tai turėčiau pagal viską nešiot -3,9 akinius) nuo tų akinių, kur uždėjo matuot beveik nesiskyrė, vos vos juntamas skirtumas į labai didelį tolį, kuris man retai aktualus Very Happy Beja, aš dar turiu užsilikusius senesnius akinius, tai man su jais akys mažiau pavargsta dirbant smulkius darbus, o su dabartiniai daugiau. Be to, kadangi akys gauna ir taip didelį krūvį(mokykla, su kompu dirbi, pamokos, elektronika ir t.t.) Šiaip esmė gal kad ne nedažlibinu, o kad po ilgesnio darbo su SMD dalimis(apie pora h, pertraukėlė, vėl pora h...) akys jaučias kai spaudžiamos Very Happy O matau tai pakankamai gerai, netrukdo niekur turimų akinių "silpnumas" Wink

Na, kadangi aš tokių milžiniškų padidinimo stiklų neturiu, tai geriau nusipirksiu. Vistiek gamyklinis geriau bus. O ir ne karvę kainuoja Confused
Tai kurį manot geriau imti? Wink
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 19:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
meshkix rašo:

jei zinai kas yra trumparegyste netureum kaip kailbeti.

nes trumparegis kai be akiniu jam raumenys isvis nedirba. kadangi net su pilnai atpalaiduotom akim jos mato taip lyg normalus zmogus ziuretu akis baisiai itempes.
tai kad regejimas blogeja yra nieko bendro su nuovargiu neturintis dalykas.
blogesnis poveikis yra tai kad jei trumparegis nenesioja akiniu akys nedirba ir visai degraduoja raumenys, tai po to ir su akiniais buna problemu arba tenka naudoti skirtingus akinius ziurejimui arti ir i toli.

trumparegyste yra akivaizdi genetine problema ir nuo darbo pobudizo visai nepriklauso.

Citata:

ir kuo gi jie geresni gal del stipresnio placebo efekto?
visgi nenoresi sau prispazinti kad 800litu i bala ismetei tai tikrai atrodus kad gerisu matai
Laughing
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 20:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Ba1tuks rašo:

Na, kadangi aš tokių milžiniškų padidinimo stiklų neturiu, tai geriau nusipirksiu. Vistiek gamyklinis geriau bus. O ir ne karvę kainuoja Confused
Tai kurį manot geriau imti? Wink

kainuoja jis net dvi karves Laughing
jei noris dirbti patogiai reikia kad stiklas butu didelis. minimum 10cm diametro o geriau ir didesnis.
didinimo didlelio nereikia.

jei stiklas bus mazas sunku per ju bus kazka matysi vaizdas bus sikraipytas. tai mesi ji salin ir ziuresi akimis
PranešimasParašytas: 2010 10 20, 20:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
meshkix
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Digix rašo:

nes trumparegis kai be akiniu jam raumenys isvis nedirba. kadangi net su pilnai atpalaiduotom akim jos mato taip lyg normalus zmogus ziuretu akis baisiai itempes.
tai kad regejimas blogeja yra nieko bendro su nuovargiu neturintis dalykas.
blogesnis poveikis yra tai kad jei trumparegis nenesioja akiniu akys nedirba ir visai degraduoja raumenys, tai po to ir su akiniais buna problemu arba tenka naudoti skirtingus akinius ziurejimui arti ir i toli.

trumparegyste yra akivaizdi genetine problema ir nuo darbo pobudizo visai nepriklauso.

Kur tas akivaizdumas - kokiame šaltinyje tamsta taip radote??

Citata:

Citata:
ir kuo gi jie geresni gal del stipresnio placebo efekto?
visgi nenoresi sau prispazinti kad 800litu i bala ismetei tai tikrai atrodus kad gerisu matai
Laughing

Gali pasiskaityti kad ir čia http://www.interoptika.lt/akiniu_lesiai.html
Neabejoju, kad fizikoj gaudaisi daugiau negu aš, tad ypač tau lęšio savybes parodyti neturėtų vien dioptrijos. Yra daugybė dangų, gerinimo technologijų - už tai ir moki. Aš nelabai suprantu tų fizikinių dalykų, bet ką suprantu iš praktikos - lęšiai gali būt plonesni, dėl asferinių lęšių indekso priklauso net jų stiprumas. Brangesnis lęšiai mažiau iškraipo vaizdą. Nekalbu apie įvairias dangas (nesakau, kad visos jos geros, kai kurios tik marketinginiai triukai) O kad 300lt rėmelis bus tvirtesnis nei 50lt kainuojantis, manau, nereikia aiškinti Confused
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps