|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 00:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Bass booster'is/enchanter'is
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
Bass booster'is/enchanter'is |
Parašytas: 2010 10 12, 16:53 |
|
|
|
|
| *Ričardas rašo: |
| Citata: |
| Jei tik mes abu teisingai suprantam žodžių "aktyvus tembroblokas" prasmę |
Na mano galva aktyvus toks, kuriame signalas būna stiprinamas operacinuko arba tranzų pagalba, o pasyvus toks, kuriame tik pasyvūs elementai, jokių maitinimų, op-amp'ų, tranzų, tik rezistoriai, konderiai ir/ar ritės... |
Aktyvus tai toks, kai tonkorekcijos grandinės įjungtos į stiprintuvo grižtamą ryšį.
Tai gal gali patart kaip išsisukti jei signalas po pasyvaus EQ per silpnas, kad stipralas visą galią parodytų? Su pasyviu ta prasme kaip išsisukti? |
Paimk dar vieną LM386 ar kokį kitą stiprintuvą ir prijunk prieš EQ. Stiprinimą parink tokį, kad tau tiktų ir viskas, turėsi tai ko reikia. Visa pramoninė ir ne tik pramoninė aparatūra tik taip ir daroma. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 12, 17:39 |
|
|
|
|
Na idėja logiška, bet taip vėl triukšmai kils... Tada beveik geriau pačio stipralo gain'ą sukelti... Na bet kaip bebūtų ačiū už patarimus ir paaiškinimus.  |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 12, 18:31 |
|
|
|
|
Na idėja logiška, bet taip vėl triukšmai kils... Tada beveik geriau pačio stipralo gain'ą sukelti... Na bet kaip bebūtų ačiū už patarimus ir paaiškinimus.  |
Negera mintis. Pirma - sukėlus stiprinimą padidės ir triukšmai ir iškraipymai DAUGIAU nei prijungus papildomą stiprintuvą.
Antra - garso šaltinį apkrovus tembrobloku garso šaltinis greičiausiai bus perkrautas. (standrtinė linijinio išėjimo apkrovos varža yra 47kom) tembrobloko varža žyyymiai mažesnė.
Kartoju (jau rašiau) - taip nedaroma, todėl neišradinėk dviračio. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 13, 17:27 |
|
|
|
|
Mano signalo šaltinis yra mp3 grotuvas arba PC, tad varža didelės įtakos nedaro...
Nesiginčiju, kad mažas stiprintuviukas prieš pagrindinį stipralą bloga mintis. Tik man šis kelias konkrečiu atveju labai nepatogus... Tad bandysiu kaip kitaip išsisukti, net jei ir teks "dviratį per kitą galą" išrasti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 26, 09:19 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
kiek žinau operacinukai mėgsta bent 14V įtampą, ties žemesne nei 9v išvis sunkiai veikia... |
Klysti, yra operacinukų puikiai veikiančių ir nuo 3V. Reikia skaityti datasheetus.
Tai gal man tranzus dėti? Jei taip gal kas galėtų paaiškinti, kaip tą tranzą statyti reikia? Gal panašiai kaip čia:  |
Čia tranzistorius yra prijungtas kaip kartotuvas, jis nieko nestiprina tik suderina įėjimo ir apkrovos varžas (profai prašau nesikabinėti aš specialiai supaprastinu 4 dummies)
Be to gal kas galėtų dar kokią pavyzdinę schemą su aktyviu tranzistoriniu tembrų bloku parodyti?
P.S gal kas galėtų ir visus už bei prieš išdėstyti kuo operacinukas geriau už tranzus ar atvirkščiai? |
Daug rašymo tingiu beje, aš PRIEŠ aktyvius tembro blokus. Jei tik mes abu teisingai suprantam žodžių "aktyvus tembroblokas" prasmę pvz. tavo schema NĖRA aktyvaus tembrobloko pavyzdys. |
Na pasiskaitinėjau literatūros ir išsiaiškinau, kad bufferis, arba kaip jūs sakote kartotuvas gali turėti ir stiprinimo laipsnį. Gali būti ir "unity gain buffer", kada stiprinimo laipsnis lygus 1. Tai pagaliau paaiškina kodėl mano lm386 su buferiu grodavo garsiau. Bet kaip bebūtų tas tranzas pagrinde skirtas suderinti įėjimo ir apkrovos varžoms. Dėl šito nesiginčiju.
Bet man išplaukia toks klausimas tada. Tarkime, tda1518q įėjimo varža yra 50kOhm, o MP3 grotuvo tikrai maža. Kokios pasekmės varžų nesuderinimo? Juk visi pasidaro 1 mikrės stipralą ir MP3 grotuvą jungia tiesiai, be bufferių...  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |