|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 07, 15:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Autoelektronika » kur stot?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 03, 21:31 |
|
|
|
Noreciau paklausti kur bruosia auto elektrikus? kokia kolegija ar universitetas... geriau butu vilniui jei imanonma |
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 03, 22:04 |
|
|
|
Kaune tai KTK ruošia, pats mokaus, tiksliau tai čia autoelektronika. Vilniuj tai balažin |
|
|
|
|
|
|
Re: kur stot? |
Parašytas: 2010 10 03, 22:12 |
|
|
|
RaPro rašo: |
Noreciau paklausti kur bruosia auto elektrikus? kokia kolegija ar universitetas... geriau butu vilniui jei imanonma |
Jokia. Tai kas dėstoma kolegijose juokinga kartu su jų nupezusiais dėstytojais užstrigusiais gyvenime kažkur tarp 1970 ir 1980 m.
Mokykis kur nori ir ką nori, tam kad gauti popieriuką vadinamą diplomu. O darbui reikalingas žinias turėsi surasti ir įgyti pats savarankiškai.
Nebūk naivus ir nesitikėk, kad universitete ar kolegijoje išmokys ko nors konkretaus pritaikomo praktikoje.
Jei tau kolegijoje aiškins apie automobilių elektronika tai ta elektronika geriausiu atveju bus tokių mašinų kurios jau ir pas mus keliauja į metalo laužą. O kol baigsi mokslus bus atsiradę dar naujesnių modelių su dar kitokia elektronika. Šioje srityje visą gyvenimą turėsi mokytis ir vistiek visko neišmoksi. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 10 03, 22:49. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 03, 22:32 |
|
|
|
Mokslas proto neprideda, o žinių tik jei pats nori
Nors abėcėlė irgi būtina, kad nereiktų klausinėt ką reiškia schemoje 2k7 |
|
_________________ Nedaryk šiandien, gal rytoj nereiks... |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 04, 07:32 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Mokykis kur nori ir ką nori, tam kad gauti popieriuką vadinamą diplomu. O darbui reikalingas žinias turėsi surasti ir įgyti pats savarankiškai.
Nebūk naivus ir nesitikėk, kad universitete ar kolegijoje išmokys ko nors konkretaus pritaikomo praktikoje.
|
+10. Daug mano kursiokų kurė baigė elektroniką, net lituoti neišmoko... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 04, 19:48 |
|
|
|
LY1 kas tiesa tai tikrai atejo pas mus i darba atlikt praktikos iš kolegijos studentelis pradejom klausinet kaip mokslai ir tt sakom ar žinai kiek yra 10KV ? sako kas tai yra ten juos bulkutes kept moko gal |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 10 04, 21:14 |
|
|
|
RaPro rašo: |
Daugelis yra teisus, sakydami, kad taves ne tik, kad neparuos autoelekroniku, bet dar ir sugadins. Mano asmene nuomone reikia stoti kazkur link telekomunikaciju, nes siuolaikinis automobilis pamazu tampa nedideliu(o kartais ir nemazu) kompiuteriniu tinklu. Juokas ima kai studentas siame forume praso pagalbos darydamas kursini darba ir klausia kaip jungti reles, tuo tarpu naujausiuose automobiliuose reles jau retai kur naudojamos. |
|
_________________ Kuo daugiau meistru, tuo daugiau darbo:)
CARCHIP Ltd |
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 05, 20:34 |
|
|
|
Ką aš galiu tau pasakyt. Baigiau tą telekomunikacijų ir elektronikos fakultete dėstomą šūdą. Buvau ir pasirinkęs automobilių elektronikos modulį kažkur trečiam kurse. Daugmaž lygis toks, kad pasakodavo apie vienetinius automobilius, su tam tikrais idomiais elektronikos sprendimais. Taip pat apie ABS, ASR, ESP, SRS. Bet konkrečiai nieko. Nu prieš miega internete pasiskaitai pats.
Jeigu nori kažką sužinot konkrečiau, tai buvo kažkada kursai baltijos automobilių diagnostikos sistemų įmonėje. Dabar berods taip pat ten kažkas vyksta. Užsiėmimus veda toks Aleksandras. Tai jis papasakot jau turi šį bei tą Tie kursai man kainavo apie 1200 lt. bet buvo vertesni negu 4 metai univere |
|
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 13, 15:10 |
|
|
|
Na, vyrai, nereikia taip žiauriai. Jeigu yra susidomėjimas šia sritim ir savęs kitur nematai, tai stotį ten, kur nepatinka, būtų tas pats kas valgyt varškę, o galvot apie marmeladą. Pats taipogi studijuoju Kauno Technikos Kolegijoje (KTK) Autolektroniku. Kolkas nesigailiu. Stot galėjau kad ir į KTU, būčiau įstojas, bet rinkausi kolegiją, nes čia einama labiau prie reikalo. Jeigu kažkam atrodo, kad tai tik laiko švaistymas, tai man to žmogaus labai gaila.
Pažinti raides ir skaityti knygas juk irgi, mokėmės visi mokyklose nuo pirmos klasės. |
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 13, 18:01 |
|
|
|
bet su bulkos gedimu pajieška sunkoka matosi anoj temoj. |
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 13, 18:05 |
|
|
|
Aš dar tik studentas. Iki autoelektoniko laipsnio, dar tik apšikinėju žolę. Gedimui nustatyti, manau, taikau teisingus metodus, jeigu ponas, esate kietas autoelektronikas, tai galėtumėte bakstelti pirštuku, kur, ką ne taip darau ir padėti man, kvailiui. |
|
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 13, 18:54 |
|
|
|
Negalejau susilaikyti neparases komentaro sia tema.pernai pats baigiau VGTU transporto inzinerijos bakalaura.universitete pagrinde teorija,praktikos praktiskai nulis.teisingai,kaip kazkas cia sake,kad moko apie atgyvenusias ''naujasias technologijas''...apie autoelektra budavo laborai toki,kad vos ne pasakodavo kaip veikia koks starteris,generatorius ir supazindina kaip tas irenginys atrodo man paciam begalo idomi autoelektronika,taciau is kur mokytis tikrai nera...pas mus mieste ''asai'' informacija nesidalina,o tik pasiuncia tave kuo toliau,aisku suprantu ir juos-patys kazkada sedejo ir ieskojo kas ir kaip,tai nafik cia sakyt kokiam,kaip man vienas pasake-pats ieskok.taigi belieka tik internetas.pamenu,kai buvau studentas 3 kurse ir reikejo atlikt praktika autoservise,taigi taikiau i toki kur daugiau su autoelektra dirba,nuejus pas vadova atsake taip:mes tau pasirasysim viska,bet tikimes,kad nesimaisysi po kojom,o kai reiks antspaudu atnesi gera bonka...taigi manoji ''praktika'' kuri turejo trukt menesi ir tikejausi igauti ziniu pasibaige per kelias dienas...as taip pat sutikciau su mielu noru isirasyti i kokius kursus ar pan.,kad tik tureciau bent kiek praktikos bei ziniu. |
|
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 13, 19:23 |
|
|
|
Univere visada taip yra. Bent kolegijoje pas mus, kolkas "abėcėlė" dėstoma pakankamai neblogai. BTW, jeigu pats nesidomėsi, nesigilinsi, nenorėsi mokintis ir tobulėt, tai tau tu žinių ir su amontiruote niekas neįkals.
Žodžiu, kaip tėvas mano sakydavo: geriausia teorija - praktika! |
|
|
|
|
|
|
kur stot? |
Parašytas: 2010 10 14, 10:42 |
|
|
|
Mokiausi KTU elektronika. nera ten taip blogai. tiesa praktika tenka paciam susirasti, bet jei nors kiek pabendrauji su destytojais, pasakai ko nori, kas ir kaip ir ziurek jau vakarais iki isnaktu mirksti laboratorijoj. sedi, skaitai, degine ir bandai kol kazkas gaunasi. visuomet patars tiek is praktines puses tiek is teorines. aisku suprantu jusu nora gauti viska ant lekstutes, deja lekstute duoda, tik i ja pats prisikrauti turi. Sakykim teko padirbeti prie tokiu projektu kaip ant hidruvos reklaminis skydas mazdaug 2X3 su kaitinimo lempom ir 256 atspalviais bei valdymu per weba. gaila tuo metu diodai buvo egzotika. gaunama daug specifiniu uzsakymu tiek egzotikos remontui. ties prie viso to ir lita kita uzsidirbi vietoj to kad kirmyti barake su geimais. ties ir barake galima susirati bendraminciu. tik reikia nepatingeti. tad neverkit del to kad niekas nieko neduoda. niekada niekas nieko neduos. reikia paciam pasiimt. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|