|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 05, 07:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Chemines medziagos pcb gamyboje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Chemines medziagos pcb gamyboje |
Parašytas: 2010 01 11, 22:37 |
|
|
|
to kur bonkutej ryskalas tai paskutinis s... turejau o del pirmo tai nesu bandes |
|
_________________ Aš nepažeidžiau forumo taisykliu bet mane nubaude... |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 11, 22:41 |
|
|
|
Nezinau kaip del kenksmingumo, bet pirmoji esdinimo priemone man labiau patinka. Netepa, negrauzia odos kaip gelezies chloridas jei netyciom uztiksta. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 11, 22:43 |
|
|
|
flawas rašo: |
to kur bonkutej ryskalas tai paskutinis s... turejau o del pirmo tai nesu bandes |
Ryskalas tu ryskalas.. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
|
Re: Chemines medziagos pcb gamyboje |
Parašytas: 2010 01 11, 22:45 |
|
|
|
zap rašo: |
Sveiki, norejau pasidometi ar kelia koki nors poveiki sveikatei ploksciu esdinimo tirpalas, |
Dirbant su bet kokiom cheminėm medžiagom būtina gera ventiliacija. Geležies chloridas blogiau už tuos baltus ėsdinimo miltelius B327. Ne tik sveikatai, bet ir drabužiams, baldams etc.
Apie ryškalus nieko nežinau, nenaudoju. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 11, 23:05 |
|
|
|
jo, jei jau chloridas pateks ant drabuziu, tai be sansu isplaut, o siaip platas su pirstais is chlorido traukiu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 11, 23:33 |
|
|
|
Andriuha rašo: |
flawas rašo: |
Ryskalas tu ryskalas.. |
gal tu circuit koxs brolis ar artimas draugas kad abu prie kiekvieno zodzio kabinates? a gal lendi subinen? |
|
_________________ Aš nepažeidžiau forumo taisykliu bet mane nubaude... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 01 12, 02:17 |
|
|
|
nei viena is tu medziagu nepavojinga sveikatai ir net jei suvalgysi nieko blogo nenutiks. gal net bus naudinga organizmui. jei pvz yra gelezies trukumas pvz gelezies sulfata(panasu i chlorida) parduoda vaistinese kaip maisto papilda.
zinoma ryskalas tai kalio sarmas kuris gali nudeginti oda, o jei pateks i akis tai bus ojojoi kaip blogai bet kadangi koncentracija naudojama labai menka, nieko blogo net jei pirstus i ji turmpam ikisi tik reikia pasui nusiplauti greitai
svarbu tik i ta maiseli nepapusti atsitiktinai, nes jei pakils dulkes tai bus labai pavojinga akims.
ėsdinimo priemones nekenksmingos zmogui. bet panaudotas chloridas uztersia drabužius rudžiu dememis. naujas nieko nedaro |
|
Paskutinį kartą redagavo Digix, 2010 01 12, 20:04. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 04 10, 12:13 |
|
|
|
Kokios medžiagos gaunasi, kai fotorezistas reaguoja su šarmu?
Citata: |
Проблемы охраны здоровья на участках литографии связаны главным образом с позитивными резистами, которые могут оказывать вредное воздействие на репродуктивное здоровье работниц
|
http://base.safework.ru/iloenc?hdoc&nd=857200059&nh=1 |
|
_________________ Pagrindinė mokamos medicinos užduotis - aštrų skausmą paversti chronišku. |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 09 23, 16:38 |
|
|
|
Sveiki, neturiu namie ryškalo plokštėm gamint. Žinau, kad kai kas naudoja kitas buitines priemones kaip pakaitalą. Pvz Kurmį. Kokia turi būti sudėtis valiklio, kurį būtų galima naudoti? Neturiu nei kurmio, nei galimybės jį nusipirkt. Ieškot NaOH sudėties? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 09 23, 16:47 |
|
|
|
leopard rašo: |
Sveiki, neturiu namie ryškalo plokštėm gamint. Žinau, kad kai kas naudoja kitas buitines priemones kaip pakaitalą. Pvz Kurmį. Kokia turi būti sudėtis valiklio, kurį būtų galima naudoti? Neturiu nei kurmio, nei galimybės jį nusipirkt. Ieškot NaOH sudėties? |
Elementarią kalcinuotą sodą galima naudot. Jei nėra - ta soda sudaro apie 60-80% skalbimo miltelių sudėties
Žodžiu, bet kokia šarminė medžiaga, tik laiką reiks parinkt. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 09 23, 16:48 |
|
|
|
Su kurmiu kazkaip nelabai patiko, su NaOH geriau. Bent man. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 09 23, 16:51 |
|
|
|
didshirshis rašo: |
Su kurmiu kazkaip nelabai patiko, su NaOH geriau. Bent man. |
Tai kad tas kurmis ir yra NaOH |