|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 04, 16:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Garsiakalbis 2ohm 4ohm 8ohm
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Garsiakalbis 2ohm 4ohm 8ohm |
Parašytas: 2010 09 12, 19:36 |
|
|
|
Sveiki, kadangi elektronikoj esu pradziamokslis, taj idomu butu suzinot, ka reiskia tie garsiakalbiu omai? ka jie iswis duoda? jai kas galit paaiskinkit kad man pagaliau daeitu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 19:42 |
|
|
|
pirmiausiai žinok kas yra varža. tai pasipriešinimas. kuo jis mažesnis tuo didesnė srovė gali tekėti. Taigi kuo mažesnės varžos garsiakalbis tuo galima pasiekti didesnį galingumą prie tos pačios įtampos. Bet atsiminti reikia kad negalima jungti mažesnės varžos garsiakalbių nei stiprintuvui numatyta. Nes srovė tekės keliskart didesnė nei priklauso. O žinioj kad srovė kaitina radioelementus, ir jie labai gerai sudega. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 19:55 |
|
|
|
tai pawyzdziui, pas man yra kompiuterinis "subas", kurioje idetas 17w zemu dazniu garsiakalbis 4 omu, kas butu jai ideciau tarkim 30w 4omu garsiakalbi? taip wadinami bumsai bus galingesni? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:04 |
|
|
|
Tai reiskia kad pawz man tie 30w pasiteisintu reiktu det 2ohm garseklbi, taciau man degins elektronikos komponentus stiprintuwe? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:29 |
|
|
|
didesnes varzos garsiakalbiai tiksliau atkuria garsa, ypac zemus. turejau juros osimo irasa - tai 4 omu garsiakalbiai nesugebejo jo pagrot. plasnojo ir viskas 16 omu susitvarke. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:35 |
|
|
|
na tau jei stiprintuvas atiduoda 17W tai tu daugiau neištrauksi. Reikia kito. teoriškai su dviejų omu varža pasiektum dvigubai didesni galingumą. bet tikriausiai net ir maitinimas bus per silpnas. geriau tokių eksperimentu atsisakyti. Aš va pvz jungiu ant stiprintuvo skirto 8omams 4 omų kolonėles, tačiau daugiau kaip trečdalis garso neleidžiu. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:36 |
|
|
|
o kaip galima butu padidinti galia? kad wietoj 17w garsekalbio galma butu naudoti kokiu 30w? padidinti itampa? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:39 |
|
|
|
O is kur zinot kiek galios mano stiprintuwas duoda? P.S. jo pagrindas TDA8510J ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:42 |
|
|
|
Tau pasakyta imk kita stiprintuvą. Kam gadint daigta.
Elektrikas7777 rašo: |
O is kur zinot kiek galios mano stiprintuwas duoda? P.S. jo pagrindas TDA8510J ? |
Pagrindo pavadinima buvo taip sunku įrašyti į google ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 20:44 |
|
|
|
Elektrikas7777 rašo: |
o kaip galima butu padidinti galia? |
Esamoj tavo stadijoj parduoti turimą "subą" (jei dar veikia) ir nusipirkti galingesnį. Pigiausia ir efektyviausia. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 21:04 |
|
|
|
Suprantat kad man patinka konstruoti, kaska paeksperimentuoti paciam, o nesedeti kjp kiti pilwus isdrebe ir tik perka o patys nk nepadaro, man patinka paciam konstruot, tj uztad jusu cia ir klausiu, is to konstrawimo mokomasi juk |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 21:11 |
|
|
|
Tai susikonstruok stipirintuvą tinkama tavo garsiakalbiui.
Schemų archyve detalių aprašymų begalės, tik imk ir daryk.
Teorija kiek aukščiau.
Jei kyla klausimų , rašai į paieškos laukelį ir skaitai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 12, 21:44 |
|
|
|
Ir beje, kajp padarau ant wiso garso, tj zemu dazniu kalonele taip tarsi atsiprasau uz zodi, perdzia, ne bumsina bet tajp bumsint perdzia tarsi plysinetu, tj cia reiskia kad per daug galios gauna garsiakalbis? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |