Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 22 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 22, 16:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso aparatūra » Kabeliai su anglies grafito izoliacija
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 45
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Kabeliai su anglies grafito izoliacija
PranešimasParašytas: 2010 09 09, 19:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
GSP rašo:....aš manau,kad bent šioje srityje yra viskas išsemta.......
-----------------------------------------------------------------------------
Aš rgi kažkada taip galvodavau.Prisiminus tarybinę audio aparatūrą,juk stiprintuvas 2...1 klasės turėjo groti prasčiau nei aukščiausios nulinės klasės.Bet to nebūdavo.Ką galima buvo pajusti,tai nulinės klasės stiprintuvas būdavo galingesnis ir viskas.
Vėliau po BRIG pasirodė KORVET..(pilnas stiprintuvas).Buvo labai išgirtas stiprintuvas.Bet man tais laikais jis nebuvo geresnis už kitus tarybinius stiprintuvus.Šiek tiek patirinėjus supratau,kad prasto garso problema slypi pirminiame stiprintuve panaudotas aktyvinis garso stiprinimas...
Ir štai 1990...95 metai.Jau turguose galima nusipirkti naudotą,tarybinių laikų svajonę - penktuką...septintuką ir net dėvintuką vakarietišką stiprintuvą.
Taip...garsas buvo jau kitas,bet ne toks kokį tikėjausi išgirsti,nors firmos buvo pasaulyje pripažintos ir rimtos audio aparatūros gamintojos ir svarbiausiai tos firmos buvo tikros,nei šiandieniniai gamintojai.
GSP rašo:...kad skirtumas yra niekas nesiginčija,tačiau "geriau" yra labai subjektyvus dalykas,ypač kai matavimo instrumentas yra ausis...
Laukiau tokio klausymo.Taip...kad skirtumas yra tai nieko nereiškia.Jūsų teiginys apie ausis man priminė p.ČESLOVO (audioforumas) teiginį,kad GAS nėra skirta muzikos garsui.Man tada buvo šokas nuo tokio pasakymo.Kadangi muzika kuriama tam,kad mes savo ausimis galėtume tą muziką klausytis ir vertinti,todėl ausys ir yra pagrindinis matavimo instrumentas.
GSP rašo:....juk nesat iš esmės išnagrinėjes patobulinimo įnešamo pagerėjimo.......
--------------------------------------------------------------------------
Tam reikalui esu atidaves apie 10 metų,kad išsiaiškinti tuos niuansus,kodėl ne visi geri aparatai gerai perduoda muziką.Visada mes išgirsime garsą,bet nevisada - muziką.
Tikriausiai visi sutiks,kad tikras bičių medus ir dirbtinis medus daug kuo yra panašūs.Bet tik paragaves gali pasakyti kuris dirbtinis,o kuris tikras medus.Kitaip sakant po mano patobulinimų muzikos garsa tampa daugiau tikresnis - žymiai mažiau "chemijos" ir "prieskonių" muzikos garse.Tai reiškia,kad toks garsas kai kam gali ir nepatikti,bet tai bus tikras - kiek galima tikresnis į gyvo instrumento garsą.
GSP rašo:...ar ne per drąsiai yra bandoma piršti savo filosofiją,neva tik pro jūsų rankas perėję aparatai pradeda ištiesų groti?.....
------------------------------------------------------------------------
Kodėl būtent tik pro mano rankas praėję?Kiek žinau,ne aš vienas toj srityje dirbu ir kiekvienas tobulintojas turi savo filosofiją.Jums tik reikia pasirinkti "klasikinį" arba "neklasikinės orentacijos" tobulintoją.
Tai tiek šiam kartui apie dvi skirtingas filosofijas.

PranešimasParašytas: 2010 09 09, 21:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Citata:
prasto garso problema slypi pirminiame stiprintuve panaudotas aktyvinis garso stiprinimas...

O tai ką Jūs panaudojate pasyviam signalo stiprinimui? Neigiamos varžos rezistorius...?

Tai tiek būtų apie aktyvinį stiprinimą...
PranešimasParašytas: 2010 09 09, 21:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Matau,kad dalyvis nesuprato KORVET pirminio stiprintuvo garso stiprinimo technologijos.KORVETE garso reguliatoriaus potenciometras yra pajungtas į gryžtamojo ryšio grandinę.Tai reiškia,kad stiprintuvėlio garso lygis keičiasi gryžtamo ryšio dėka...

PranešimasParašytas: 2010 09 09, 21:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
*Wytas* rašo:
Matau,kad dalyvis nesuprato KORVET pirminio stiprintuvo garso stiprinimo technologijos.KORVETE garso reguliatoriaus potenciometras yra pajungtas į gryžtamojo ryšio grandinę.Tai reiškia,kad stiprintuvėlio garso lygis keičiasi gryžtamo ryšio dėka...

Nu, aš jau šimtą metų naudoju tokią technologiją, nes tai labai efektyvu, išsaugomas geras tiesiškumas, o ir galima naudoti linijinius potencikus, kurie žymiai kokybiškesni už logaritminius, mažesnės paklaidos. Very Happy Taigi, nieko naujo nepasakėte, tik panaudojote terminą, kuris manau nė vienam forumiečiui negirdėtas, nes niekas taip jo nevadina...

Tai tiek apie tai, kad nieko naujo nepasakėte... Laughing
PranešimasParašytas: 2010 09 09, 22:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Ba1tuks rašo:....aš jau šimtą metų tokią technologiją naudoju........
Štai jums ir pavizdys kaip galima labai greitai sugadinti gerą muzikos garsą.Tik po to nereikia šaukti ant visos Lietuvos - kodėl prastai stiprintuvas groja muziką....
Tai tiek žinių.

PranešimasParašytas: 2010 09 09, 22:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Ba1tuks
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
*Wytas* rašo:
Ba1tuks rašo:....aš jau šimtą metų tokią technologiją naudoju........
Štai jums ir pavizdys kaip galima labai greitai sugadinti gerą muzikos garsą.Tik po to nereikia šaukti ant visos Lietuvos - kodėl prastai stiprintuvas groja muziką....
Tai tiek žinių.

Nu man parodykite, kur kas čia gadinasi?
Jei darai A klasę - tokio daikto nededi, nes nori padaryti viską su minimumu komponentų, be reikalingų triukšmų, bet jei darai AB 4x100W stiprintuvą, tai toks reguliavimas garso bene vienintelė normali mintis, nes visi kanalai galės vienodai reguliuotis, visiškai nutylinus garsą nebus nė šnipšt iš garsiakalbių, kad ir kokie jie jautrūs būtų ir t.t. Na, o aš ir nešaukiu, kad negroja jis man Very Happy Kokybės pakanka per akis, nes pasidarai pats ir atlikus matavimus viskas būna šaunu, skamba irgi gerai, galios daug, ko norėti dar? Very Happy

Tai tiek dėl to aktyvaus garso reguliavimo Very Happy
PranešimasParašytas: 2010 09 09, 23:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
kwlw rašo:
Linkas i tema (diplominis darbas, rusu kalba, nagrinejantis matavimu ir suvokimo koreliacijas)
http://www.ascn.spb.ru/denn/books/cheever_rus.pdf

Sau

geras darbas, gaila iš jaunimo rusiškai jau ne visi įkirs

o senių neperkalbėsi, kaip sprendė apie kokybę pagal THD ant 1kHz, taip ir toliau spręs Smile
PranešimasParašytas: 2010 09 10, 07:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kwlw
Senbuvis
Senbuvis
gnt rašo:
kwlw rašo:
Linkas i tema (diplominis darbas, rusu kalba, nagrinejantis matavimu ir suvokimo koreliacijas)
http://www.ascn.spb.ru/denn/books/cheever_rus.pdf

geras darbas, gaila iš jaunimo rusiškai jau ne visi įkirs

Tai nebeda - gal ikirs (orginala) anglishkai Smile:
http://www.tubesville.com/cheever_thesis.pdf

gnt rašo:
o senių neperkalbėsi, kaip sprendė apie kokybę pagal THD ant 1kHz, taip ir toliau spręs Smile

Laughing

Sau
PranešimasParašytas: 2010 09 10, 08:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
o senių neperkalbėsi, kaip sprendė apie kokybę pagal THD ant 1kHz, taip ir toliau spręs

Matai, visokių senių yra. Yra ir tokių, kurie mėgsta stiprintuvus su didesniais iškraipymais bet geresniu garsu Smile
PranešimasParašytas: 2010 09 10, 09:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
kwlw rašo:
Tai nebeda - gal ikirs (orginala) anglishkai Smile:
http://www.tubesville.com/cheever_thesis.pdf

O mai gad kiek ten skaityt Smile

Contax rašo:
Matai, visokių senių yra. Yra ir tokių, kurie mėgsta stiprintuvus su didesniais iškraipymais bet geresniu garsu Smile

Vistik kiek konstravau ir bandžiau - stiprintuvas turi turėt "masės". Tarkim ramiai klausom muziką (sakykim 0,5W), tai ir stiprintuvas reikalingas galingesnis (3W). Pasidarius 1W tam ramiam klausymui jau bus ne toks malonus kaip galingesnis. Daugmaž turbūt supratot ką norėjau pasakyt.

PranešimasParašytas: 2010 09 10, 09:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
Vistik kiek konstravau ir bandžiau - stiprintuvas turi turėt "masės". Tarkim ramiai klausom muziką (sakykim 0,5W), tai ir stiprintuvas reikalingas galingesnis (3W). Pasidarius 1W tam ramiam klausymui jau bus ne toks malonus kaip galingesnis. Daugmaž turbūt supratot ką norėjau pasakyt.

Na taip ir yra, atsarga turi būt.
PranešimasParašytas: 2010 09 10, 09:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
*Wytas* rašo:

O aš matau, kad tamsta blogai išsireiškėte. Dabar jau supratau, kas norėta pasakyti.
Tarp "aktyvinio stiprinimo" ir "aktyvinio garso reguliavimo", negalima dėti lygybės ženklo.

Tai tiek būtų apie terminologiją.
PranešimasParašytas: 2010 09 10, 18:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Ba1tuks rašo:....o aš ir nešaukiu,kad negroja jis man.............
Aš tokio atsakymo tikėjausi.Logiškai mastant kitokio atsakymo ir negalėjo būti,nes jūs pats rašote,kad tokią technologiją senai naudojate ir viskas kaip ir gerai.
Taip...jums,kaip matau,tinka ir problemų nematote,bet jūsų pažystami ir kaimynai aydiofilai dažnai skundžiasi,kad nesuranda sau tinkančio stiprintuvo ir,kad šimtus metų,kaip jūs sakote,nebūtų problemų dėl muzikos garso...
Ba1tuks rašo:....jei darai A klasę - tokio daikto nededi.........
-------------------------------------------------------------------------------
Idomu! Kodėl būtent A klasėje tokio daikto nereikia dėti,o AB 4X100W jau tiktų.Bet galima juk 4X100W ir A klasės stiprintuve dėti.
Manau,kad čia reiktų platesnio jūsų paaiškinimo šiuo klausymu.
Ba1tuks rašo:....man parodykite,kur kas čia gadinasi?.......
Bet kokiu atveju,kai grįžtamasis ryšys naudojamas kaip reguliuojama funkcija,muzikos garsui jau yra tam tikro lygio "peilis".Čia aš turiu omenyje aktyvinį tembro bloką ir dar baisesnį "peilį" - aktyvinį garso reguliatorių,nes jo reguliavimo ribos siekia 0...50dB.Tuo tarpu klasikinis tembro blokas - maždaug iki 10dB.
Čia reikėtų patikslinti vieną dalyką.Čia aš kalbu apie stiprintuvus,kurie yra daug aukštesnio,nei vidutinio lygio.
Tiek šiam kartui.

PranešimasParašytas: 2010 09 10, 20:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
na vyrai tai paaiškinsit man kodėl ant platų nereikia jokios grafitinės izoliacijos? juk takeliais irgi signalas eina.

PranešimasParašytas: 2010 09 11, 17:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
BABAJUSS rašo:....kodėl ant platų nereikia jokios grafitinės įzoliacijos?..
O kas jums sakė,kad nereikia.Papraščiausiai,jei gamintojas naudotų tokią įzoliaciją tai tik būtų iš hi-endo klasės.Ir tai,manau,ne visi hi-end aparatai,nes tokiu atveju tokio aparato kaina žiauriai išaugtų.
Šiandien pakaitalas tam reikalui yra naudoti erdvinį detalių montažą.Kaikas erdvinį detalių montažą naudoja gaminant tik lempinius stiprintuvus.
Gaminti tranzistorinius stiprintuvus naudojant erdvinį detalių montažą,manau,tai ateities gamintojų darbas bus norint dar pagerinti muzikos garsą...
Tiems kas norės pamatyti kaip atrodys ateityje tranzistorinio stiprintuvo erdvinis montažas,galės pamatyti šiame mūsų forume įdėto stiprintuvo foto.
Pasistengsiu prie progos įdėti greičiau.Tai bus mano įšeiginės (dar yra darbinė audio sistema)audio sistemos dalies pirminis stiprintuvas.Tiesa,gamintas jis buvo daugiau kaip prieš 15 metų.
Tai tiek apie ateities erdvinį detalių montažą.

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu