|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 17, 02:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kodel trafas apkarstomas pleveliniais kondikais?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Kodel trafas apkarstomas pleveliniais kondikais? |
Parašytas: 2010 09 08, 20:29 |
|
|
|
LY1 rašo: |
Rusai filtruodavo - kinai ne |
Filtruodavo ka? Kartu su trafo apvija chia gaunasi filtras? Kazkaip kai kondikas jungiamas i zheme (tarkime LC ar RC filtro atveju), tai kaip ir aishku, bet chia tai 50hz kintama... Kur chia ta zheme gaunasi?
Pavarchiau interneta - ten tik droseliai papieshti, kurie antra harmonika slopina, o chia kas gaunasi?
Sau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:34 |
|
|
|
kiek aš suprantu tai C yra pats kaip apkrova. Tik aukštam dažniui ji ir nufiltruoja. bent jau mano tokia kukli nuomonė. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:37 |
|
|
|
kwlw rašo: |
LY1 rašo: |
Rusai filtruodavo - kinai ne |
Filtruodavo ka? Kartu su trafo apvija chia gaunasi filtras? Kazkaip kai kondikas jungiamas i zheme (tarkime LC ar RC filtro atveju), tai kaip ir aishku, bet chia tai 50hz kintama... Kur chia ta zheme gaunasi?
Pavarchiau interneta - ten tik droseliai papieshti, kurie antra harmonika slopina, o chia kas gaunasi?
Sau |
Trukdžiams slopinti, tiek iš elektos tinklo tiek į jį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:38 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
kiek aš suprantu tai C yra pats kaip apkrova. Tik aukštam dažniui ji ir nufiltruoja. bent jau mano tokia kukli nuomonė. |
Matyt tu busi teisus, radau gugleje, kad tokie jungimai yra iprasti visokiems dulkiu siurbliams ir pan (X tipo kondikai), kur variklio shepeteliai kelia aukshto dazhnio triukshma. Ten kondikas taip dedamas, kad nevarytu triukshmo i tinkla. Bet ish kur variklis amfitone ar lempiniam telike? Ar ten yra analogishko "brudo"?
Kazka radau i tema:
http://www.rironic.com/docs/28153/anaccaps.pdf
Tik klausimas, kodel kondikai sukabinti ant antriniu apviju?
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:42 |
|
|
|
na šiaip tai juk AB klasės stiprintuvų garso signalas eina per maitinimą o ten jau kHz eilė. Gal dėl to? Nežinau. Bet manau realesnis variantas, kad į stiprintuvą nepatektų šiukšlių. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:55 |
|
|
|
Teko gaminti ne vieną maitinimo blokelį VEF-ams 9V, kurie įsidėdavo į baterijų lizdą. Be kondensatorių radijas labai burgzdavo, ypač ilgosios ir vidurinės bangos. Prijungus du kondensatorius nuo apvijos galų į korpusą, fonas dingdavo. Ir nesvarbu, ar prie pirminės, ar prie antrinės juos jungiu, tik prie antrinės reikia mažesnės įtampos kondensatorių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 20:57 |
|
|
|
rimasD rašo: |
Ir nesvarbu, ar prie pirminės, ar prie antrinės juos jungiu, tik prie antrinės reikia mažesnės įtampos kondensatorių. |
Vat chia turbut ir slepiasi atsakymas i mano klausima. Achiu, ta ir norejau ishsiaishkinti .
Sau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 21:15 |
|
|
|
kwlw rašo: |
rimasD rašo: |
Ir nesvarbu, ar prie pirminės, ar prie antrinės juos jungiu, tik prie antrinės reikia mažesnės įtampos kondensatorių. |
Vat chia turbut ir slepiasi atsakymas i mano klausima. Achiu, ta ir norejau ishsiaishkinti .
Sau |
Tavo nuotrukoje kondensatoriai prijungti kitaip nei parašė Rimas ir ten jų paskirtis kita. Kokia -rašiau aukščiau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 08, 21:17 |
|
|
|
VEFam ir kitiems imtuvams kondensatoriai dedami ant lygintuvo tiltelio diodų lygiagreciai,kad slopintu tuos triukšmus,triukšmai gaunasi,nes diodai užsidaro prie 0,2 volto,kas matosi iš VA charekteristikos |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 08, 21:33 |
|
|
|
viktorasss rašo: |
VEFam ir kitiems imtuvams kondensatoriai dedami ant lygintuvo tiltelio diodų lygiagreciai,kad slopintu tuos triukšmus,triukšmai gaunasi,nes diodai užsidaro prie 0,2 volto,kas matosi iš VA charekteristikos |
Va,va įdomu !
Seniai žinau apie tą foną ir kaip su juo kovoti, bet nelabai supratau fono atsiradimo priežasties.
Sakai diodai ? Na irgi variantas, bet tai kaip tai praeina per didelės talpos maitinimo bloko kondensatorius ir stabilizatorių ? Pvz. osilografas nemato net menkiausių triukšmų maitinime, o VEFas burzgia ?
Aš turiu biškį kitokią šio reikškinio teoriją, papasakosiu po to kai atsakysi.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 08, 22:28 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
........ bet tai kaip tai praeina per didelės talpos maitinimo bloko kondensatorius ir stabilizatorių ? |
AD spygliukai daug kur lengvai praeina, didelis elektrolitas AD juos nelabai slopina
Citata: |
Pvz. osilografas nemato net menkiausių triukšmų maitinime, . |
jei skopas ne lievas - puikiai matosi
Regular rectifier bridge 36MB60A
TG280 - old fast diode
MUR860 - fast diode
STTA506 - ultrafast diode
screenshot'ai is A. Torreso (aka Alex) saito |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 08, 22:30 |
|
|
|
Citata: |
Seniai žinau apie tą foną ir kaip su juo kovoti, bet nelabai supratau fono atsiradimo priežasties |
Čia yra,taip vadinamas,multiplikatyvinis fonas,kuris atsiranda dėl to,kad lygintuvo diodai persijunginėdami keičia imtuvo sistemos"antena-žemė"parametrus 50Hz dažnumu.Čia įeina ir talpumas tarp pirminės ir antrinės trafo apvijų,todėl dar kai kada daroma ekraninė apvija,kuri sumažina tą talpumą.Plačiau apie tai buvo rašyta prieš kokius 30 metų"Radio" žurnale. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |