|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 15, 01:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reikalinga pagalba su tinkamo rezistoriaus nustatymu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Reikalinga pagalba su tinkamo rezistoriaus nustatymu |
Parašytas: 2010 09 02, 08:21 |
|
|
|
|
Žodžiu patikrinau aš ta rezistorių, peržiūrėjau lig ir viską niekas neišsipūte nepajuodave viskas lig ir gerai tačiau maitblokio saugiklis perdega ijungus į rozete. (Takeliai irgi nesusilide).
Gal kas gali kokius patarimus duoti ar parasyti ar duoti koki linka (nes pats negaliu rasti) Kaip nustatyti kas su juo gali buti negerai ?
Ačiū. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 02, 08:28 |
|
|
|
|
na jei nieko nesupranti, o vienintele suprantamai gendanti dalis yra saugiklis - tai remontuok saugikli dek galingesni. cia ir bus tavo kaip elektroniko pradzia visi nuo to pradeda - tik nenori prisipazint  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 02, 08:40 |
|
|
|
|
Aš nepasakia, kad visiškai nieko nesuprantu, tiesiog neteko man aiškintis nieko tokio, o labai įdomų.
Didele dalį elektronikos detalių žinau kaip veikia.
Klausymas mano kaip nustatyti gedimą ? Kaip Jūs paimate daiktą į ranką ir nustatote gedimą ? Mano manymų buvo rezistorius, jau suradau ir koks būtent(kodėl taip galvojau? Nes truputėli kojytė jo buvo pageltonavus). Tačiau išlitavus testeris rodo teisingai jisai veikia.
Nežinau prie ko toliau pereiti, vizualiai viskas ok, niekas nepažeista neapdege ir t.t.
Gal galima būtų sulaukti kažkokių patarimų (kaip pradedančiajam) iš Jūsų ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 02, 08:50 |
|
|
|
|
| Mirka rašo: |
Aš nepasakia, kad visiškai nieko nesuprantu, tiesiog neteko man aiškintis nieko tokio, o labai įdomų.
Didele dalį elektronikos detalių žinau kaip veikia.
Klausymas mano kaip nustatyti gedimą ? Kaip Jūs paimate daiktą į ranką ir nustatote gedimą ? Mano manymų buvo rezistorius, jau suradau ir koks būtent(kodėl taip galvojau? Nes truputėli kojytė jo buvo pageltonavus). Tačiau išlitavus testeris rodo teisingai jisai veikia.
Nežinau prie ko toliau pereiti, vizualiai viskas ok, niekas nepažeista neapdege ir t.t.
Gal galima būtų sulaukti kažkokių patarimų (kaip pradedančiajam) iš Jūsų ? |
Oi vaikeli, impulsinių mitinimo blokų, o ypač tokių palyginus sudėtingų kaip PC mait. blokai yra ne pradedančiųjų reikalas. Tikrai reikia būt gerokai pasikausčius ir teorijoje ir praktikoje, kad tuo užsiimt. Jei supranti rusiškai tai Rusijos internete yra puslapių kuriuose aprašyta beveik step by step kaip tai daryti, yra ir rusiška knygutė (turiu parsisiuntęs).
Jei nori rašyk -atsiųsiu. Bet jei neskaitai rusiškai tai tikrai niekas (na bent jau aš tai tikrai) nerašys čia tau referato kaip yra taisomi įrenginiai.
Ir apskritai PC PSU įvertinant jų kainas taisyt neverta. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 11, 11:43 |
|
|
|
|
Na zinai jei tu pagal spalvas :geltona, juoda ir raudona paskaiciavai ir radai vietoi 4k tik 40 omu tai sunkiai tau ten gausis ji sutaisyt.
O jei jau visvien kisi nagus, tai atkreipk demesi i jautrausias detales (perdegimui) : mikres, tranzus, trafukus.
O rezistoriu pastebesi jei kas ne taip jam, bus parudaves bei kvapas. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |