|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 30, 23:15. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reikalinga sukiu reguliatoriaus schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Reikalinga sukiu reguliatoriaus schema |
Parašytas: 2010 08 27, 17:29 |
|
|
|
|
| Sveiki, reikia sūkių reguliatoriaus 3-5 v motoriukui schemos. Su reostatais pilnas internetas , o man reikia kad reguliavimas būtu valdomas dviejų jungiklių pagala, 1- įjungia ir didina apsukas, 2- mažina r išjungia |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 27, 18:43 |
|
|
|
|
| tokiu atveju reikes daryti mikrokontrolerio PWM budu |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 27, 22:05 |
|
|
|
|
| O kaip tas jungiklis turėtu veikti? paspaudi vieną ir pradeda suktis, paspaudi tą patį ir sukasi greičiau ir t.t. O gal tiktų taip - laikai paspaudęs ir didėja apsukos? Nes tada su MOSFET'u būtų galima priburt schemą. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 28, 07:15 |
|
|
|
|
| Taip, paspaudus viena pradeda suktis, ir laikant paspaudus pradeda greitėt iki max kol laikai, ir atvirksčiai, paspaudus kita pradeda letėt kol išsijungia. O del googlninimo, tai nieko panasaus neradau, manot šiaip sau prašau čia pagalbos. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 29, 16:40 |
|
|
|
|
| Tai gal žinot kur kokia schema, gali būti ir su mikrokontrolerium jei kodas bus parašytas, nes bent man nepavyko rasti interneto platybėse. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 29, 16:56 |
|
|
|
|
| Dariau toki dalyka su mikrokontroleriu, ir kazkur turiu *.asm faila ir sukompiliuota hex attiny2313 mikrokontroleriui, su dviem mygtukais ir septyniu segmentu led indikatorium greicio atvaizdavimui (0-stop, 1, 2 - 8, 9, f (full) -visas greitis - viso 11 reguliavimo padalu, bet galima padaryti ir daugiau, tik nebus atvaizdavimo, arba reikia dvieju ar daugiau septyniu segm led indikatoriu). Jei reikia galiu to asemblerio failo paieskoti, bet schema teks atkurti paciam. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 07:13 |
|
|
|
|
| tai reikia stabilizuoti sukius ar tik keisti? jei keisti-ir galios nedideles-tai darai emiterini kartotuva ir is potenciometro itampa i baze. Kolektorius-maitinimo itampa, o emiteris-korpusas variklis. Bet jei reikia su mygtukais-tai jau reikia schemos, kuri keistu isejime itampa, kai mygtukas paspaustas. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 07:18 |
|
|
|
|
| jei su potencu tai dar geriau koki PWM padaryti su 555 taimeriuku. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 13:49 |
|
|
|
|
| tai daryk mikrokontroleriu schema bus lba paprasta. o ir programa nepersunkiausia |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 15:19 |
|
|
|
|
| Kur tai maciau rusiska schema ant lauktranzio ir poros mygtuku. Tik joks paprastas analoginis valdymas neisjungs ir neijungs varikliuko vienu paspaudimu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 15:50 |
|
|
|
|
| gal galima panaudoti dar koki postunio registra su DACinemis varziukemis |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|