|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 20, 08:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Kaip patikrinti aukštadažnių garsiakalbių poliariškumą?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Kaip patikrinti aukštadažnių garsiakalbių poliariškumą? |
Parašytas: 2010 08 26, 14:44 |
|
|
|
Sveiki,
žinau, kad yra rusiškų aukštadažnių, atkuriančių iki 25 kHz (pvz., nuo S90), tačiau reikia, kad tilptų į 6GDV skylę...
Bei gal kas bandė vietoje 6GDV (perdarant filtrą) naudoti DTW 72 ar SC 5 (VISATON). Pagal matmenis lyg tinka į tą pačią skylę. |
|
Paskutinį kartą redagavo ampmod, 2010 09 08, 12:59. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 15:24 |
|
|
|
perihellis rašo: |
o kam iki 25khz reikia |
O kam iki 20 kHz? Jeigu ką, tai 25 kHz dirbantis aukštadažnis turės žymiai mažesnius fazinius iškraipymus ties 20 kHz, lyginant su 6GDV-1 (kurio ADCH yra tik iki 18 kHz) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 16:54 |
|
|
|
Visom prasmėm yra geresnis 25GDV-1,
...nominalinė dažnuminė.....2000 - 25000Hz
...iškraipymų koeficientas prie 0,63Pa (garsumas Paskaliais) dažnių juostoje nuo 2000 iki 10000Hz yra ne daugiau kaip....1%
...maxsimalus trumpalaikis galingumas...50W
...nominalinis vidutinis garso slėgimas...96dB
..nominalinė varža...8 Om.....
KAINA...2X25lt.
Žinoma.tik reikės padidinti originalę skylę,kad tilptu tie dinamikai...
Trumpai tiek.... |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 19:01 |
|
|
|
OT: Kiek skaičiau Wyto pranešimų per du forumus - pirmą kartą matau kad patartų kažką konkretaus. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 20:35 |
|
|
|
*Wytas* rašo: |
...iškraipymų koeficientas prie 0,63Pa (garsumas Paskaliais) dažnių juostoje nuo 2000 iki 10000Hz yra ne daugiau kaip....1%
KAINA...2X25lt.
Trumpai tiek.... |
Labai ačiū Wytai, už trumpą konkretų atsakymą. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 21:36 |
|
|
|
obalys rašo:...pirma karta matau,kad patartų kažką konkretaus....
-----------------------------------------------------------------------------------
Vadinasi jūs mane mažai pažystate.Paprastai aš patariu į dešimtuką.Kas tuo netiki - dažnai žiauriai nusivilę.Kas mane gerai pažysta - tas savo namuose klausosi tik hi-endo garsą...
Tam,kad būtų mažiau nusivilimų muzikos garsu reikėtų pas mane apsilankyti.Išgirstumėte kaip groja legendinės AS lentos....taip pat išgirstumėte kaip groja jūsų atsinešti CD diskelių įrašai....taip pat suprasite ką reiškia prasti CD įrašai ir normalūs CD įrašai...
Paprastai kalbant suprasite kaip turi groti normalūs CD įrašai ir kaip groja įrašai kurie skirti tik išmesti į šiukšlių dėžę....suprasite kokią įtaką daro tik muzikai skirti tarblokinai mano gamybos kabeliai...suprasite,ko dar nesate patyrę muzikos garso srityje ir t.t ir panašiai....
Trumpai tiek apie tai kas yra tikras hi-endas,o ne šiandieninis imitatorius hi-endo. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 22:51 |
|
|
|
Vadinasi jūs mane mažai pažystate.Paprastai aš patariu į dešimtuką.Kas tuo netiki - dažnai žiauriai nusivilę.Kas mane gerai pažysta - tas savo namuose klausosi tik hi-endo garsą...
Tam,kad būtų mažiau nusivilimų muzikos garsu reikėtų pas mane apsilankyti.Išgirstumėte kaip groja legendinės AS lentos....taip pat išgirstumėte kaip groja jūsų atsinešti CD diskelių įrašai....taip pat suprasite ką reiškia prasti CD įrašai ir normalūs CD įrašai...
Paprastai kalbant suprasite kaip turi groti normalūs CD įrašai ir kaip groja įrašai kurie skirti tik išmesti į šiukšlių dėžę....suprasite kokią įtaką daro tik muzikai skirti tarblokinai mano gamybos kabeliai...suprasite,ko dar nesate patyrę muzikos garso srityje ir t.t ir panašiai....
Trumpai tiek apie tai kas yra tikras hi-endas,o ne šiandieninis imitatorius hi-endo. |
Oj, čia jau be reikalo. Visą įspūdį sugadinote grižęs į savo stilių.
Dėl lentų paklausymo - būtinai, kai tik rasiu laisvesnio laiko ir susiderinsiu su jumis.
Kas dėl CD įrašų - aš labiau melomanas nei audiofilas, todėl man svarbiau kūrinys nei įrašo kokybė. Tai nereiškia kad tenkina mp3, bet niekada nemetu patinkančios muzikos vien dėl prastesnio įrašo (bent jau iki to laiko, kol negaunu kokybiškesnio). |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 26, 23:09 |
|
|
|
Jūs esate visiškai teisus taip teigdamas.Aš prieš daug metų taip pat teigiau - kol neišgirsiu geriau,tol mano sistema yra geriausia....
Kai išgirdau geriau ir kai asmeniškai išsiaiškinau kodėl taip gavosi ir po to išsiaiškinau kaip galima padaryti,kad skambėtų dar geriau - tai dabar aš ramus,nes aš 10 metų einu priekyje nei dabartiniai gamintojai...
Kol jie mane pasivys - aš būsiu ramus,kad jie mane dar vejasi.Pasivys ar nepasivys - tai laiko klausymas.
Sprendžiant iš to,kad dauguma gamintojų mastymas yra tik techninis - aš ramus galiu būti dar 20 metų,o gal ir daugiau.Kas juos žino tuos gamintojus - gal ir jie pradės normaliai mastyti apie audio aparatūrą kuri skirta atkurti muzikos garsui....
Trumpai tiek apie muziką. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 27, 09:02 |
|
|
|
KAINA...2X25lt.
Trumpai tiek.... |
O 16 Omų nėra tokio varianto (nors kažkiek geresnio už 6GDV-1), kad nereikėtų didinti originalios skylės? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 27, 10:41 |
|
|
|
Žinoma,yra ir 16 ir 25 omų varžos tokių dinamikų,kad nereikėtų didinti skylės,bet jų garso kokybė yra panaši.(iš S-90 serijos)
Rasti panašios varžos dinamikus reikės ilgai paieškoti.Gal rasite,o gal ir ne.
Lengviausias variantas dėti klasikinės varžos dinamikus,o filtrus suderinti-perskaičiuoti pagal naujo dinamiko varžą ir jautrumą... |
|
Paskutinį kartą redagavo *Wytas*, 2010 08 27, 10:52. Redaguota 1 kartą _________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 27, 10:48 |
|
|
|
Žinoma,yra ir 16 ir 25 omų varžos tokių dinamikų,kad nereikėtų didinti skylės,bet jų garso kokybė yra panaši.
Tai tiek. |
O modelius galit parašyti, kad maždaug oreantuočiausi.
6ГДВ-6-16 ? Tilps į tą pačią skylę? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 08 27, 18:50 |
|
|
|
Citata: |
reikėtų pas mane apsilankyti.Išgirstumėte kaip groja legendinės AS lentos... |
tai kad jau keli buvo ir kiek is ju lupu, visu akivaizdoj girdejau, neviskas jau taip kaip pasak jusu. Ar tik nebus ta "legenda" forumo eilutese
Wytai, Sousa kazkada siule pradeti rimta bizniuka su kolonelemis. Kur jus buvote? Su savo zingsniu cituoju "10 metu priekyje" manau per metus susikrautumete milijonu. O juk tereiktu tiek nedaug tik "know how", kitaip tariant pabagsnoti pirstu sen ten, parduoti patentuka (jei jau uzpatentaves) "gamintoju klaidu taisymo algoritmo" ir vualia. Jei jums nereikia tu milijonu, gal vaikam jusu reiks, o jei jiem nereik tai bent vaiku namus paremtumet ar seip kokius neigalius, o dabar savo talenta leidziat suniui ant uodegos ir sykstit savo laimes kitiems lietuviams kaip tikras lietuvis. [/quote] |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|