|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 28, 01:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Gal kas zinot paprasta Įtampos keitiklio schema?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Gal kas zinot paprasta Įtampos keitiklio schema? |
Parašytas: 2009 10 25, 19:41 |
|
|
|
|
ar tau ten 50 hz reikia?
siaip ta shema neturijokiu apsuagu tai jei isejima ustrumpisi sudegs iskart
del tranzistorisu tai jei ju kojos neisilydys tada atlaikys
zinai visdelto mazdaug 100A srove per juos tekes |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 25, 22:48 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
ar tau ten 50 hz reikia?
siaip ta shema neturijokiu apsuagu tai jei isejima ustrumpisi sudegs iskart
del tranzistorisu tai jei ju kojos neisilydys tada atlaikys
zinai visdelto mazdaug 100A srove per juos tekes |
sita schema bandysiu prie automobilio stipro junkti kaip maitinima. Nu ir tikekimes viskas bus gerai  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 26, 09:00 |
|
|
|
|
| Citata: |
| sita schema bandysiu prie automobilio stipro junkti kaip maitinima. Nu ir tikekimes viskas bus gerai Smile |
Jis dirba gana triukšmingai, gal ir muzikos nereiks?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 30, 00:12 |
|
|
|
|
geriau nusipirk 220v deveta dyzelini generatoriu, ju galima gaut uz 200-300lt ir bus tau normali 220v apie 2kw be jokiu sumautu akumuliatoriu, keitikliu ir kitokiu nesamoniu isimesi i bagazine ir busi davolnas  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 18, 18:13 |
|
|
|
|
Man reikialingas negalingas itampos keitiklis kad batarkes nesestu greitai, ji pajunges prie 5V nuolatines itampos pakrovineciau kondensatoriu iki 300V (gali but ir 200V nera dideles reiksmes tik kad kaskart pakrautu vienodai).
Mastau apie va toki varianta, kaip jus manot ar atitiktu mano reikalavimus?
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 08 18, 19:58 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
Nu mano galva variantas šiaip sau, niekaip nesuprantu kam šiais laikais naudoti NE555 kai yra gyvas velnias specializuotų SMPS draiverių TL494, SG3525 ir t.t. ir pan.
|
va cia tikra mysle visos shemos internete su tokiom keistom mikroshemom neziurint i tai kad tikrai yra specilizuotu kur nereikia isradineti dviracio ir net pigisu kainuoja.
| Citata: |
Ir jau visai neaišku kam čia reikalingi 500V tranzistoriai (IRF 840) negi nėra iki 50V ir atitinkamai pigesnių ? |
tur but yodel kad tas kas kure shema pamirso uzdeti snuberi ir dar transfotmatoriu blogai susuko ir po to kai visi zemos itampos tranzisoriai sudege idejo tokius o gal kar tais del to kad nera jokio deadtime teko deti mosfetus su didele varza.
nors jie cia aabsoliuciai netinka, varza po 1 oma tai bus siaubingi nuostoliai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 18, 20:00 |
|
|
|
|
| Matikas850 rašo: |
Man reikialingas negalingas itampos keitiklis kad batarkes nesestu greitai, ji pajunges prie 5V nuolatines itampos pakrovineciau kondensatoriu iki 300V (gali but ir 200V nera dideles reiksmes tik kad kaskart pakrautu vienodai).
Mastau apie va toki varianta, kaip jus manot ar atitiktu mano reikalavimus?
 |
Tai cia tipo šokeris bus ar faunos naikinimas Lietuvos vandenyse?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 18, 21:11 |
|
|
|
|
Aciu uz patarimus
Zuperi, nebrakonieriausiu tikrai , man is pakrauto kondensatoriaus reikia ijungti elektromagneta labai trumpam laikui, cia nebus gausgunas kaip galit pagalvoti panaudosiu sita principa kitom reikmem
PS Evaldai_S, tavo pirmoje nuorodoje schemoj idetas droselis kaip matau, kokie jo parametrai? Arabiskai nelabai ka ten suprantu |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 08:19 |
|
|
|
|
Aciu uz patarimus
Zuperi, nebrakonieriausiu tikrai , man is pakrauto kondensatoriaus reikia ijungti elektromagneta labai trumpam laikui, cia nebus gausgunas kaip galit pagalvoti panaudosiu sita principa kitom reikmem
PS Evaldai_S, tavo pirmoje nuorodoje schemoj idetas droselis kaip matau, kokie jo parametrai? Arabiskai nelabai ka ten suprantu |
Aš tik pajuokavau.O iš tikro maniau,kad blykstei naudosi |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 19, 20:54 |
|
|
|
|
Aciu uz patarimus
Cia schema :
http://www.elektronika.lt/schematic/theme/77/9533/
Tiks bet koks tas droselis |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 15, 20:14 |
|
|
|
|
Net 2 kW norėta Mes domėjomės po visur mašininiais generatoriais, tai galingiausią radome 140 A 12 V kuris eina kažkuriuose mersuose ar bmw. 24 V rastas ir galingesnis, karinis, 150 A, tai čia gaunasi 3,6 kW. Nemaži gabaritai kaip lapukam nupūst. O ir vietos kur montuoti papildomą generatorių šiuolaikiniuose automobiliuose nėra. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |