|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 15, 00:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Coil Gun pasidalinkime atradimais
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Coil Gun pasidalinkime atradimais |
Parašytas: 2010 08 19, 15:28 |
|
|
|
|
| fubs rašo: |
ne į temą ką reiškia tas wv
'820uf
250wv' |
W nereiškia nieko, V reiškia voltai. Ten 250V įtampa 820uF |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 19:55 |
|
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 19:58 |
|
|
|
|
| dziundzis3 rašo: |
| su 12V reik didelės talpos, kokio 1F |
pagalvokite kokio reikės laido. be to atsiminkite, kad pats kondensatorius turi vidinę varžą. su tokiom srovėm ne tik ginklas šaus, bet ir kondensatorius sprogs
fejaverkai.
 |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 20:33 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| dziundzis3 rašo: |
| su 12V reik didelės talpos, kokio 1F |
pagalvokite kokio reikės laido. be to atsiminkite, kad pats kondensatorius turi vidinę varžą. su tokiom srovėm ne tik ginklas šaus, bet ir kondensatorius sprogs
fejaverkai.
 |
Jeigu tai bus kondensatorių baterija niekas ten nesprogs. Bet koks šratinukas kiaurai lentą manau eitų  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 20:40 |
|
|
|
|
| As kai norejau daryt , tai galvojau su daug riciu daryt , ir su mikrokontroleriu ijungient jas viena po kitos pagal srato padedi , va cia tai igautu pagreiti.Nu tas daug riciu tai ne 20 ,o kokios 6 gal. Tolabiau kad startui diziausios talpos reiktu , o kitom ritem jau mazesnes uztektu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 20:40 |
|
|
|
|
| gerai pasakyk tada kokia bus srovė kokio laido reikės ir kokio tiristoriaus (ar bent jau rubilniko (lietuviskai kirtiklio))? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 20:56 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| gerai pasakyk tada kokia bus srovė kokio laido reikės ir kokio tiristoriaus (ar bent jau rubilniko (lietuviskai kirtiklio))? |
Viskas paprasta 1. Neišmatuojama srovė. 2. Tokio pirkt nėra, reik gamintis 3. Nėra, reik lygiagretint xx vienetų
Su 12V žaist yra nesamonė, srovės daug, energijos bus mažai. Geriau yra pakelt kuo daugiau įtampą, pvz kad ir iki kokių 400V ir užkraudinėt 450V-630V kondus kad ir 1000uF ir tai jau tada bus daugiau energijos nei su 12V 1F kondu... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 19, 21:05 |
|
|
|
|
tarkim 1V -1000A energija ta pati kaip ir 1000V-1A. energijos tvermes desnis galioja visur. Mano manymu geriausiai butu naudoti kokius 400V po to ir kondikai dideja ir izoliacija patikimesne turi buti.
Nors srovė kaip ir daug kur yra parazitinis dalykas. bet aukstejant irampai sudetingėja viskas. |
|
Paskutinį kartą redagavo Babajuss, 2010 08 19, 21:12. Redaguota 1 kartą _________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 21:11 |
|
|
|
|
Taip, bet kainos atžvilgiu joks dėsnis negalioja geriau jau didesnės įtampos, jie pigesni. Dar kai jų galima metalo laužuose už centus prisigaudyt tai išvis fantastika... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 19, 21:15 |
|
|
|
|
turiu 400V 2200uF kondu gal reiketu pasizaisti gal
bet kad kiti darbai ryja laika |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|