|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 25, 17:53. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl vu meter AN6884
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 08:43 |
|
|
|
Atsiprašau, kad kuriu naują temą, bet bežiūrėdamas forumą radau tik daug smerkiamų klausimų ir atsakymų
Schemoje ką kaip ir kur jungti supratau, bet norėčiau sužinoti keletą dalykėlių.... o schema http://www.ipix.lt/desc/68703533
1 Ar tinka led lemputės galingesnės ta prasme ar jokių varžų keisti nereiks?
Aš norėčiau pradžiai pabandyt su "5mm ryškiai žalias skaidrus" ir vieną raudoną, bet kataloge ryškios nerandu tai 5mm raudonas difuzinis tiktų?
Į ką čia reikia atsižvelgti ar į mm ar i ką kitą renkant skirtingų spalvų ledus? (aš naudosiu 9V maitinimą)
2 Mastau jungti 2 tokias schemas viena būtų šalia vienos kolonėlės kita prie kitos Bet, noriu kad mirgsėtų ne kaip 10 led indikatorius, o kaip 2x5 abu vienodai. Ką tokiu atveju jungti?
3 Potenciometrų yra kelių rušių ir kainos nemažai skiriasi tai pataupant pinigus norėčiau dėti pigesnį ar nerekomenduotumėt?
Nepykit už žioplus klausimus, bet esu dar nepatyręs šioje srityje ir nesakykit, kad nemoki - nereikia... juk ir jūs negimėt mokėdami
Ačiū už supratimą ir pagalbą |
|
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 09:21 |
|
|
|
2. Tu su 2 mikrėm nori daryt? Nes man rodos dabar išdėstęs ledus, pajungtus prie tos pačios jie ir mirgsės vienu metu abu(jei aš neteisus kas nors pataisys)
1. Gali jungt 5mm manau, o varžą tai tik tą dėl maitinimo reik pagal 9v pasidaryt
3. Nežinau
edit. Oi atsiprašau, galvojau darais pagal elektronika.lt schemutę, tik vėliau pamačiau. |
|
_________________ Bandau praplėst žinias |
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 10:23 |
|
|
|
schemutę tai čia ir radau
O tai maitinimo tik varžą keist? prie lempučių jokių tikrai nereikia? nesudegs man?
Na nežinau tai ir klausiu, nes nujaučiu, kad nelabai taip galima tik lemputes dadėt... gal ir klystu būtų idomu patarimų paskaityt gal jau kas išbandė ar žino |
|
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 10:27 |
|
|
|
Reikia atsizvelgti i LED vartojama srove. Prie AN6884 isejimu galima jungti ne didesne negu 15 mA apkrova. Taigi pagal tavo duota schema galima jungti nebent paprasciausius 5mA LED. Ryskus diodai ima 20 mA ir didesne srove. Taigi net pajungus po viena prie kiekvienos kojos, didele tikimybe sudeginti mikroschema.
Rinkis 10-15 mA srove naudojancius LED. Prie mikroschemos isejimu junk po viena LED.
Daryk pagal datasheeto schema
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/panasonic/AN6884.pdf
Potenciometra gali imti paderinama, jis kainuoja centus
http://www.evita.lt/det-2744-product.html
Signalas geriau imti is linijinio grotuvo isejimo, o ne is koloneles.
Varza R parenkama pagal datasheete duota lentele |
|
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 10:49 |
|
|
|
aš kažkada kitaiską magelį išardęs mačiau taip pajungtus ledus tai kaži ten tie silpni nes švietė tai kžn indikatoriui sočiai. Kaip patikrint gal kas idėjų turit kiek anie srovės vartoja? A iš išvaizdos tokie kvadratiniai matiniai:D |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 11:02 |
|
|
|
Ačiū Gediminai.
Ne aš gal netaip išsireiškiau prie kolonėlių nejungsiu... jau pasidariau šakotuvą mono ir stereo tai imontuosiu į schemą mono lizdą.
O kaip dėl dvejų mikroschemų? Noriu pasidaryti du tokius, kad vienu metu abu mirgsėtų.
fubs multimetru tikrink jei toki turi |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 11:20 |
|
|
|
tai aš tau ir siūlyčiau daryt du ir jungt tik 5 led o ne taip kaip šitoj schemutėj. |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 12, 18:32 |
|
|
|
Atsiprasau del klaidos pagal datasheeta turejau omeny.
Bet dabar susipainiojau su ledais, norisi geresniu bet esu naujokas ir pasimeciau charakteristikoje duotoje kataloguose... pvz http://www.evita.lt/det-5224-product.html pdf failiuke kur ten tiksli mA? Ten kur max skiltis ar blogai supratau? |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 15, 22:40 |
|
|
|
Nurodytas šviesdiodis Tau iš vis šioje schemoje netiks, nes jis mirksintis savaime (turi savyje vidinį generatorių).
O tame aprašyme tai charakteristikos nurodytos esant tipinei srovei, 20 mA.
Taigi, atsižvelgiant į tai, kad Tavo naudojama AN6884 deklaruoja tik iki 15 mA srovės palaikymą, ieškok atitinkamos srovės šviesdiodžių. |
|
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 17:46 |
|
|
|
As ir cia dariaus Vu metteri kompo kolonkem su sita, naudodamas sita schemute, 9V krona greitai sueda, nes 5 diodai po 15 mA jau 75 mA, o gera krona atlaiko 300-350mAh tai sugalvojau nuo kompo maitinblokio pasijungt 12V aisku pries tai pakeiciau rezistoriu. Tai va neapsiziurejas, kad is ten atiteka 13A srove truputi ten sukepinau :d o siaip gal kas kokiu patarimu turit kaip torkia srove apriboti, nes maciau rezistorius kuriu atlaikoma galia 5W, bet man paskaiciavus gautus 150 W cia 12*13. Tai nzn kaip cia padarius, dekui uz atsakymus. |
|
_________________ Have a nice day! |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 18:23 |
|
|
|
Nasas rašo: |
As ir cia dariaus Vu metteri kompo kolonkem su sita, naudodamas sita schemute, 9V krona greitai sueda, nes 5 diodai po 15 mA jau 75 mA, o gera krona atlaiko 300-350mAh tai sugalvojau nuo kompo maitinblokio pasijungt 12V aisku pries tai pakeiciau rezistoriu. Tai va neapsiziurejas, kad is ten atiteka 13A srove truputi ten sukepinau :d o siaip gal kas kokiu patarimu turit kaip torkia srove apriboti, nes maciau rezistorius kuriu atlaikoma galia 5W, bet man paskaiciavus gautus 150 W cia 12*13. Tai nzn kaip cia padarius, dekui uz atsakymus. |
Cia visiskai ne del to.... Tavo vu meteris pasiims tiek sroves kiek jam reikes.... Galbut tu varza persilpna idejai? geriausia butu 1w galingumo... |
|
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:30 |
|
|
|
Nepajunk didelės apkrovos čipui nes sudegs ir nebeveiks. Kai senai dariau pamenu. Tik nuo vieno LED po kurio laiko sugedo... O čia du dar... Arba tranzus ant išėjimo kabink, galėsi kad ir 100 Ledų pajungti |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:37 |
|
|
|
kas kokia varza?kiekvienas led turi atskira varza t.y. 82omus,kai maitinimo itampa 12-14V |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:48 |
|
|
|
Obuoliukas rašo: |
kas kokia varza?kiekvienas led turi atskira varza t.y. 82omus,kai maitinimo itampa 12-14V |
jei i schema paziuretum tai pamatytum, jog ledams panaudota viena varza... |
|
|
|
|
|
Dėl vu meter AN6884 |
Parašytas: 2010 08 30, 19:57 |
|
|
|
geriau po atskira varza ir ne po du ledus ant kojeles. |