|
Forumas » Akustika » Visaton pvz. "Starlet" , +/- gal kas gaminotes?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Visaton pvz. "Starlet" , +/- gal kas gaminotes? |
Parašytas: 2010 04 26, 22:40 |
|
|
|
|
| Kurmis-21 rašo: |
Isigijau medzio luskto faneruotes tik rankos nekyla pradet faneruot paciam.
Klausimelis, kaip geriau faneruot kad graziai suleist juostas??? Meginau pridet viena salia kitos, kazkaip tarpelis gaunas Kad netektu paskaiu vazt pas meistrus, kad perfaneruotu  |
Visų pirma papasakok kokiu būdu žadi faneruoti (papasakok procesą), tada žiūrėsim ką patarti. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 27, 12:39 |
|
|
|
|
| obalys rašo: |
Isigijau medzio luskto faneruotes tik rankos nekyla pradet faneruot paciam.
Klausimelis, kaip geriau faneruot kad graziai suleist juostas??? Meginau pridet viena salia kitos, kazkaip tarpelis gaunas Kad netektu paskaiu vazt pas meistrus, kad perfaneruotu  |
Visų pirma papasakok kokiu būdu žadi faneruoti (papasakok procesą), tada žiūrėsim ką patarti. |
Na su lygintuvu teks - kaip ir patariai kazkada, tik va beda, nors ir nupjauta faneruote (atrodo lygiai) bet sudejus gaunas tarpelis. O namu salygom nei frezos nieko neturu. Vat kaip patarsit pradet klijuot?? Su lipnia juosta stoli klijuot kazkada esu mates??  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 27, 14:56 |
|
|
|
|
Jei su lygintuvu, tai aš darydavau taip: nupjauni faneruotę kiek galima tiesiau pagal liniuotę, priklijuoji. Pasiimi stambaus švitrinio (60-80) ant kaladėlės ir šveiti sudurimo kraštą ~1cm faneruotės, kad būtų kuo plonesnė. Atsipjauni kitą tiesią faneruotės dalį, užleidi ~0,5-1cm ant nušveistos ir priklijuoji. Tada šveiti, šveiti, šveiti ir susilygina. Aišku reikia atsižvelgti į faneruotės raštą, taip pat faneruotės "tipą". Man ukrainietiška nuo lygintuvo džiūdama labai traukėsi, todėl priglaudus būdavo nemažas tarpas ir šiaip grioviais sutrūkinėdavo. Dabar naudoju iš "vegtomo" - liuks daiGtas.
O geriausias variantas - nusiperki 1mx2,5m faneruotės lakštų ir nebereikia sukti jokių organų kaip čia gražiau sudūrus.  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 30, 13:30 |
|
|
|
|
| obalys rašo: |
Jei su lygintuvu, tai aš darydavau taip: nupjauni faneruotę kiek galima tiesiau pagal liniuotę, priklijuoji. Pasiimi stambaus švitrinio (60-80) ant kaladėlės ir šveiti sudurimo kraštą ~1cm faneruotės, kad būtų kuo plonesnė. Atsipjauni kitą tiesią faneruotės dalį, užleidi ~0,5-1cm ant nušveistos ir priklijuoji. Tada šveiti, šveiti, šveiti ir susilygina. Aišku reikia atsižvelgti į faneruotės raštą, taip pat faneruotės "tipą". Man ukrainietiška nuo lygintuvo džiūdama labai traukėsi, todėl priglaudus būdavo nemažas tarpas ir šiaip grioviais sutrūkinėdavo. Dabar naudoju iš "vegtomo" - liuks daiGtas.
O geriausias variantas - nusiperki 1mx2,5m faneruotės lakštų ir nebereikia sukti jokių organų kaip čia gražiau sudūrus.  |
Dekui, susizvanijau su "vegtomu" turi lakstu, kaip tik tinkanciu ismieru, desiu ciela laksta ir tikrai nereiks sukt situ gi ..... , nei tarpelis liks nei rasta reiks derinti. Nes ploske pastovejo kambaryje susilankste nuo temperaturos butu sudetinga. Dar klausimelis , o skyles ispjauni jau prie priklijuotos plokstes??? Sorry uz kvailus klausimus is anksto - tik nesinori pridirbt nesamoniu pirma syk kazka konstruojant  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 30, 14:08 |
|
|
|
|
Kokias skyles?
Jei tu čia apie garsiukų, tai apfaneruoju, nulakuoju, tada skyles išpjaunu (čia faneruotėj, o ne plokštėj ). Kietesnė faneruotė - mažiau šansų kad atplyš kur nereikia.  |
|
Paskutinį kartą redagavo obalys, 2010 04 30, 15:39. Redaguota 1 kartą _________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 31, 00:02 |
|
|
|
|
Stai jei kam idomu, forumiecio "Obuolio" pakaluses apklijavau dezes fanieruote laukiu atliekama "laiko" $$$$ ir desiu dinamikus, idomu paziuret koks bus skambesys
Stai Vaizdelis
 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 05, 14:04 |
|
|
|
|
Gražu, bent jau iš tolo ir man to užtenka.
Ar apsiimtum tokias dvi dėžutes padaryti ir kiek tai preliminariai kainuotų? (Lentynines, tūris tarkim apie 30-40 l) (Būtų 2 Juostos, 2 garsiakalbiai vienoje dėžėje) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 07, 13:48 |
|
|
|
|
| ampmod rašo: |
Gražu, bent jau iš tolo ir man to užtenka.
Ar apsiimtum tokias dvi dėžutes padaryti ir kiek tai preliminariai kainuotų? (Lentynines, tūris tarkim apie 30-40 l) (Būtų 2 Juostos, 2 garsiakalbiai vienoje dėžėje) |
Dekui uz pagyrimus, imesiu dar kelias foto apifanieruotu dezuciu foto. Kas del padarymo, mano akimis nera profesionaliai padaryta, be to nezinai kaip po kiek liako fanieruotes lusktas laikys ar nesutrukines, as cia tik sau esant laisvo laiko, siek tiek padirbaliojau ir tai letais tempais. Gal paprasyk pvz Gedo is GSP ar "Obuolio" is forumo manau anie daugiau dantis prakande semia reikale:)
Tik blyn su fanieruote neuztaikiau netinka prie baldu - zmona jau karksi kad sie anot Jos"griozdai" niekaip neisipaiso i interjera
Kelios foto:
http://www.ipix.lt/images/18878920.jpg
http://www.ipix.lt/images/36174445.jpg
http://www.ipix.lt/images/86630667.jpg |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 07, 19:08 |
|
|
|
|
Puikus darbelis.Ir spalva puiki.
Tamsi vyšnia irgi puiki Arba raudonmedis puikus. Ir matinės kolonėlės puikios. Ir labai blizgios gerai žiūrisi. Ir salotinės spalvos gerai pasukus galvą galima gražias padaryt. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 07, 21:18 |
|
|
|
|
Dekui uz pagyrimus, imesiu dar kelias foto apifanieruotu dezuciu foto. Kas del padarymo, mano akimis nera profesionaliai padaryta, be to nezinai kaip po kiek liako fanieruotes lusktas laikys ar nesutrukines, as cia tik sau esant laisvo laiko, siek tiek padirbaliojau ir tai letais tempais. Gal paprasyk pvz Gedo is GSP ar "Obuolio" is forumo manau anie daugiau dantis prakande semia reikale |
Gal pas neprofesionalą pigiau kainuotų darbas...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 07, 22:16 |
|
|
|
|
pigiai ir gerai deja nebuna kolega Net nepigiai kartais buna nelabai gerai
p.s. as iskart visiem pasakau kad atsisakysiu bet kokiu pasiulymu daryti dezes ar panasiai kazka, nes turiu kruva projektu kuriu vis neigivendinu del laiko stygiaus o garsiakalbiai dulka ir pinigai stovi spintoj Tad bent jau kolkas jokiu pasaliniu uzsiemimu Veliau pagal situacija mielu noru |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 07, 22:37 |
|
|
|
|
| GSP rašo: |
pigiai ir gerai deja nebuna kolega Net nepigiai kartais buna nelabai gerai
|
Man nereikia, kad būtų gerai, man reikia, kad būtų geriau nei aš sugebėčiau. O kadangi aš nesugebu su medžiu dirbti visiškai, tai... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 08, 00:17 |
|
|
|
|
| ampmod rašo: |
| Man nereikia, kad būtų gerai, man reikia, kad būtų geriau nei aš sugebėčiau. O kadangi aš nesugebu su medžiu dirbti visiškai, tai... |
Kokių korpusų nori? Stačiakampių "inkiliukų" ar kažko "prabangaus"? Jei dėl "stačiakampių" sugebėjimų - plokštę supjausto tie, iš kurių perki. Belieka išsipjauti skyles, išfrezuoti, susiklijuoti, o apfaneruoti žmogam ir pirmą kartą neblogai pasiseka... Dar prieš priklijuojant priekį apklijuoju ir paruošiu vidų, kad paskui per skylutes nereiktų kamuotis. Usio... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |