Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 12, 12:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki, yra toks halogeninių lempučių trafas, jis veikia prie galingumų 35-105VA. Taip ant jo parašyta. Ar sudėtinga perdaryti, kad jis veiktų nuo 10 W lempos, maksimali galia būtų iki 60W ? Gal kas nors darė. Yra toks pas mane, tai nereiktų kito keitiklio pirkti---
Sveiki, yra toks halogeninių lempučių trafas, jis veikia prie galingumų 35-105VA. Taip ant jo parašyta. Ar sudėtinga perdaryti, kad jis veiktų nuo 10 W lempos, maksimali galia būtų iki 60W ? Gal kas nors darė. Yra toks pas mane, tai nereiktų kito keitiklio pirkti---
Padidink išėjimo transformatoriaus visų apvijų vijų skaičių proporcingai.
Ir ka tai duotu ? Jei trafas butu su apvijomis, pvz 50/7 vijos, o as padarau 57/8 vijas, tai ka tai keicia. ?? Nieko nekeicia.
Ir ka tai duotu ? Jei trafas butu su apvijomis, pvz 50/7 vijos, o as padarau 57/8 vijas, tai ka tai keicia. ?? Nieko nekeicia.
Ar tik 2 apvijos ant to trafo?Gal gali įdėt schemą to keitiklio,panašu,kad mes kalbam apie skirtingus prietaisus.
Ar tik 2 apvijos ant to trafo?Gal gali įdėt schemą to keitiklio,panašu,kad mes kalbam apie skirtingus prietaisus.
Išėjimo trafe ten tik 2 apvijos, o pagalbiniame ant nedidelio feritinio žiedelio, kurio viena apvija jungiasi nuosekliai pirminei apvijai jau yra 3 apvijos.
konkrečiai to keitiklio schemos neturiu, bet tie keitikliai daugmaž panašūs.
Jėgos trafas turi tikrai tik 2 apvijas, o yra dar toks mažas trafukas- jėgos tranzų žadinimui- tai jame nedaug vijų, ir gabaritai maži.
Jėgos tranzai gauna žadinimą iš to mažo trafuko, kuris gauna srovę nuo SROVĖS GRANDINĖS, ir jei apkrovos galia labai maža, tai, IMHO- tos srovės ir neužtenka išsiūbuoti jėgos tranzistoriams
Išėjimo trafe ten tik 2 apvijos, o pagalbiniame ant nedidelio feritinio žiedelio, kurio viena apvija jungiasi nuosekliai pirminei apvijai jau yra 3 apvijos.
Tame,kurį aš taisiau , ant trafo buvo 4apvijos:pirminė,12V apvija ir dvi tranzų bazėms-todėl aš taip ir parašiau.
Dėkingas už linką- čia daug info duodama, ir , viskas praktiškai išbandyta. Gautas rezultatas- pasileidžia keitiklis VISAI BE APKROVOS- cool . Ir dar gera idėja- galima maitinti apkrovą DC srove, tai dar išvengsiu įtampos kritimo ilguose laiduose dėl jų induktyvumo--
Dar viena idėja- panaudoti ne talpinį, bet induktyvinį DC lygintuvo filtrą ( keitiklio išėjime) Prie padidinto dažnio jo gabaritai bus maži, o jėgos tranzams bus lengvesnis režimas, nei su talpine apkrova- IMHO
O trafo pervyniojimas- tai jo pirminės apvijos nebūtina pervynioti, o antrinėje tik kokios 7 vijos