|
Forumas » Elektronika žaliems » Kaip patikrinti varza?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
:-) |
Parašytas: 2010 07 22, 23:10 |
|
|
|
|
aciu labai uz wiska rytoj konstruosiu toliau ta faila atsisiunciau aciu.
o ar kaip dar suprast pacios warzos spalwa pvz sidabrine zalìa ir pan |
|
|
|
|
|
 |
 |
Kaip patikrinti varza? |
Parašytas: 2010 07 22, 23:11 |
|
|
|
|
| TomasK rašo: |
asilu gimes, zirgu nebusi..
Gal jam dar fizikos pamokas nuo 6 klases pravest, kad bent KAZKIEK pradetu mastyti pats? Arba jam 8 metai, nes bet kuris vyresnis, jau butu suprates apie ka sneka eina. |
Gal mažiau šiek tiek , jei dar bijo kažką parduotuvei nusipirkt vienas
Iš mano pusės tai tik tiek galiu pasakyt , kad nieko tau taip nesigaus , daugiau klausimų nei atsakymų , prie gero labai greit priprantama , reik ir pačiam pasiskaityt
| DYGAL rašo: |
| o ar kaip dar suprast pacios warzos spalwa pvz sidabrine zalìa ir pan |
Rusiškos varžos dažnai būna rudos , ant jų nominalas surašytas raidėmis , o ne brūkšneliais. Paprastesnis puslapis yra toks :
http://www.hobby-hour.com/electronics/resistorcalculator.php
Įrašai nominalą ir tau parodo kokios spalvos turi būt varžos. Man bene patogiausias šitas yra. Varžų sutrumpinimai - 4k7 (4,7k) , 1r (1 om) , k10 (0,10k) , 100r (100 om). Jei nori pamatuot tai aš darau paprastai - pradedu matuot nuo omo reikšmės , bet jei matau vienetą , kylu aukščiau , kol jau rašo reikšmę. Po to jau susigaudai koks nominalas , ar omai ar kiloomai |
|
Paskutinį kartą redagavo marozas, 2010 07 22, 23:16. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Re: :-) |
Parašytas: 2010 07 22, 23:14 |
|
|
|
|
aciu labai uz wiska rytoj konstruosiu toliau ta faila atsisiunciau aciu.
o ar kaip dar suprast pacios warzos spalwa pvz sidabrine zalìa ir pan |
ziurek i bruksniuku spalvas ne i pacios varzos |
|
|
|
|
|
 |
Kaip patikrinti varza? |
Parašytas: 2010 07 22, 23:15 |
|
|
|
|
| Ir ismok rasyt lietuviskai, mum ne motais is kur tu rasai ar wap ar dar kur, taisykles visiem galioja bendros. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:21 |
|
|
|
|
| aciu ir uz tai bet siaip paklausiau. (man beja 18m elektronika susidomejau neseniai) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:24 |
|
|
|
|
| aciu ir uz tai bet siaip paklausiau. (man beja 18m elektronika susidomejau neseniai) |
O tai į parduotuvę kai nueini tai būna baisu pirkt duoną?
Jei jau bijai kad pasimesi ir pasakysi kažką ne taip , susirašyk ant lapelio sąrašą ir paduok , dėl galingumų nebent paklaus , bent jau nesusimausi  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:28 |
|
|
|
|
koks skirtumas kada susidomejai,bet fizika jei gerai menu pradeda nuo 6 ar 7 klases mokint,ir pagrindus,omo desni,laidininku jungimus ir visa kita ten kemsa i galva,tad jei 18 metu,tai toki klausimai turetu nekilt |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:29 |
|
|
|
|
| marozas rašo: |
Jei jau bijai kad pasimesi ir pasakysi kažką ne taip , susirašyk ant lapelio sąrašą ir paduok , dėl galingumų nebent paklaus , bent jau nesusimausi  |
as pardofkeja zinau kas kaip ir ka beta as sakau kad nezinau kaip ka pirkt internetu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:34 |
|
|
|
|
| marozas rašo: |
as pardofkeja zinau kas kaip ir ka beta as sakau kad nezinau kaip ka pirkt internetu |
nieko ten nera,turi banke saskaita,joje pinigu,susimeti reikiamas dalis i krepseli ir uzsakai,pasirenki kaip atsiimsi(parduotuveje ar kad i namus atnestu)atsiuncia saskaita,apmoki,ir lauki |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 22, 23:36 |
|
|
|
|
| man tada nebuwo idomu tie omo desnei o dabar prireike |
|
|
|
|
|
 |
Kaip patikrinti varza? |
Parašytas: 2010 07 22, 23:38 |
|
|
|
|
| zinoma reikia uzsiregistruoti toj pardoj kur pirksi,su tikrais duomenimis,vardas pavarde, tikslus adresas,telefonas,kitaip niekas nepristatys i namus,jei adreso neparasysi |
|
|
|
|
|
 |
Kaip patikrinti varza? |
Parašytas: 2010 07 22, 23:59 |
|
|
|
|
| Man irgi nebuvo idomu, bet kai prisireike, pasiskaiciau - ka ismoksi - ant peciu nenesiosi. Ismok dirbt savarankiskai, nes viena diena visiem atsibosi ir teks pradet rinktis informacija paciam. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 23, 00:05 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 23, 00:09 |
|
|
|
|
| Jakaz rašo: |
| zinoma reikia uzsiregistruoti toj pardoj kur pirksi,su tikrais duomenimis,vardas pavarde, tikslus adresas,telefonas,kitaip niekas nepristatys i namus,jei adreso neparasysi |
o dar norejau paklaus o uz detales pristatyma reikr moket |
|
|
|
|
|
 |
Kaip patikrinti varza? |
Parašytas: 2010 07 23, 00:59 |
|
|
|
|
| vėl "eilinis robotas " "protą knisa" , gaila kad elektronika.lt toleruoja (inicijuoja) tokius "kalbėtojus" ( |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |