|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 00:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » HV laidas vietoj žvaklaidžio
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
HV laidas vietoj žvaklaidžio |
Parašytas: 2010 07 19, 21:36 |
|
|
|
|
| Edzma rašo: |
| Taip, variklio darbine temperatura 80-90 laipsniu. Ir kas ? Prie ko cia laidai ? Jie su varikliu nesiliecia.. |
Varilklio artimoje aplinkoje visokiuose ankstuose uzkampiuose temperatura buna analogiskai auksta, todel siuo atveju nesvarbu, ar lieciasi tiesiogiai ar ne - uztenka kad butu arti, zvakiu atveju tai jei ne visada tai absoliucioj daugumoj atveju yra butent taip.
Toliau - nuo 80-100^ PVC iskart neissilydys ir tokie laidai gali kazkiek laiko veikti, bet laikui begant tokioje temperaturoje PVC izoliacija kieteja ir skyla, taigi tada ji jau nieko neizoliuos keliasdesimt tukstanciu voltu itampos atzvilgiu.
PVC yra tokia medziaga, kuri originaliame pavidale yra kieta, tai va tokia ji laiko sau skirtus >100^ karscio, deja tokia sunku panaudoti lanksciu laidu izoliacijai.
Tam tikslui i PVC yra dedama/imaisoma plastifikatoriu, kurie originale turi skysta pavidala, ir taip kombinuojant proporcijas galima gauti norima lankstuma.
Deja, tokiam laidui dirbant karstyje (kuris is pirmo zvilgsnio dar laido izoliacijos tarsi neislydo) po kiek laiko tie skysti plastifikatoriai issigaruoja, palikdami tik kieta PVC pagrinda, kuris tada lengvai skyla.
Visi kam yra teke remontuoti ne visai nauju (>5m) masinu elektros iranga puikiai zino si reiskini.
Todel visi prie variklio netoli prieinantys laidai turi buti arba su silikonine izoliacija (kai kuriose masinose visi laidai tokie, ne tik prie variklio!) arba jei ji PVC tai laidas turi buti idetas/ivyniotas i dar viena isorini izoliacini vamzdeli is kitos atparesnes plastmases, dazniausiai tai buna tokie juodi PP (polipropileniniai, laikantys 180^) gofrai (nes PP originale irgi beveik nesilanksto), blogiausiu atveju galima ant laido uzvynioti kelis sluoksnius lipnios juostos, bet kadangi ji greiciausiai irgi bus is PVC, tai tokiu atveju mes tik laimesim dar kazkiek laiko, kol ir ta isorine izoliacija analogiskai sukietes ir prades skilineti, kas velgi turi buti gerai zinoma turejusiems (neatsitiktiniu) reikalu su auto-varikliu elektros iranga. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 21:41 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
Varilklio artimoje aplinkoje visokiuose ankstuose uzkampiuose temperatura buna analogiskai auksta, todel siuo atveju nesvarbu, ar lieciasi tiesiogiai ar ne - uztenka kad butu arti. |
Labadiena...Variklis 90, 2cm nuo variklio ne daugiau 40-50. Gali but ramus.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 21:41 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| RVRSS, su tavim nesikalbesiu kol biski apsiraminsi. |
O tai ka cia dabar darai?
| mano patarimu pasauliui cia klausyti nereikia nes normalus zvakiu laidai nekainuoja nie kiek daugisu nei geras televizijos kabelis. |
Tie normalus zvakiu laidai dar ir padaryti kitaip nei TV kabelis ir kitaip nei tu cia svaicioji.
| tik tiek kad ju gauti gali buti problema todel kai reikia ant gretuju galima panaudoti mno mineta laida nuo kinietiku variklio uzvedimo krokodilu. o jei suskilines tai bus galima pakeisti |
Tai cia tokie tavo "patikimumo" pozymiai?
Ant greituju kol nesuskilines?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 21:42 |
|
|
|
|
| Edzma rašo: |
Labadiena...Variklis 90, 2cm nuo variklio ne daugiau 40-50. Gali but ramus.  |
Nesamones sneki, "kolega", gali but ramus.
Padek termometra uz 2 cm nuo ikaitusio variklio ten kur bloga aplinkinio oro konvekcija, tada paziurek kiek jis po kiek laiko ikaites rodys.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 21:52 |
|
|
|
|
| tik tiek kad ju gauti gali buti problema todel kai reikia ant gretuju galima panaudoti mno mineta laida nuo kinietiku variklio uzvedimo krokodilu. o jei suskilines tai bus galima pakeisti |
Tai cia tokie tavo "patikimumo" pozymiai?
Ant greituju kol nesuskilines?  |
tai va parodyk kur tu toki suskilinejusi laida matei tada kalbesim tolisu o kolkas tu tik paistai savo nuomone ir us mane nei kiek rimciau neatrodai.
irodymu jokiu neturi tik savo paistalus.
beje as savo automobiilyje vietoje specialaus aoliarkai atsparaus didelio slegio vamzdelio usmoviau ta paprasta medicinini kebrika nuo laseliniu ir jau du metai jokiu problemu nera
vamzdelis kietas paliko bet veikia puikiai jokiu pozymiu kad gali sigesti nera, nors parduotuvese visi tvirtino kad nelaikys, reikia pirkti ta pspecialu po 10 litu/metra |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 22:08 |
|
|
|
|
tai va parodyk kur tu toki suskilinejusi laida matei tada kalbesim tolisu o kolkas tu tik paistai savo nuomone ir us mane nei kiek rimciau neatrodai.
irodymu jokiu neturi tik savo paistalus. |
Parodyti galeciau nesunkiai tik tam reikia kad islystum is savo skyles zmudostano gilumoj i platuji pasauli.
beje as savo automobiilyje vietoje specialaus aoliarkai atsparaus didelio slegio vamzdelio usmoviau ta paprasta medicinini kebrika nuo laseliniu ir jau du metai jokiu problemu nera
vamzdelis kietas paliko bet veikia puikiai jokiu pozymiu kad gali sigesti nera, nors parduotuvese visi tvirtino kad nelaikys, reikia pirkti ta pspecialu po 10 litu/metra |
Tai koks ten tas tavo "didelis slegis" , kuriam taip smarkiai spaudziant net istisus du metus (kokia amzinybe!) "jokiu problemu nera", patikslink jei jau taip tvirtini?
Ir dar primink kartu, prie ko cia zvakiu laidai kuriems aktualu karstis ir auksta itampa?
(ar jau pas tave ir zvakiu laiduose slegis susidaro? ) |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 22:31 |
|
|
|
|
irodymu jokiu neturi tik savo paistalus. |
Parodyti galeciau nesunkiai tik tam reikia kad islystum is savo skyles zmudostano gilumoj i platuji pasauli. |
oho, del maes vieno laika suskilinijious nuo karzsio tevevizijos kabeli naudota vietoje zvakiu laido?
man ir nuotrauos uztek arba net tavim pasitikecisu jei tu tikrai butum toki dalyka bandes ir mates, o jei nematei tiik teorijas kalbi tai tavo teorija pris mano nelabai turi salsu laimeti be irodymu
| Citata: |
Tai koks ten tas tavo "didelis slegis" , kuriam taip smarkiai spaudziant net istisus du metus (kokia amzinybe!) "jokiu problemu nera", patikslink jei jau taip tvirtini? |
slegio ten pas mane jokio nera nubega atliekama soliarka is purkstuku, tik seniaus buvo toks labai rimtas vamzdis uzmautas kuris nuisbaige tai nebuvo kuo pakeisti usmoviau pirma pasitaikiusi kembrika
o temperatura ten tokia pat arba didesne nei zvakiu laidams tik dar priedo ir nuolatinis mirkimas soliarkoje. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 22:49 |
|
|
|
|
oho, del maes vieno laika suskilinijious nuo karzsio tevevizijos kabeli naudota vietoje zvakiu laido?
man ir nuotrauos uztek arba net tavim pasitikecisu jei tu tikrai butum toki dalyka bandes ir mates, o jei nematei tiik teorijas kalbi tai tavo teorija pris mano nelabai turi salsu laimeti be irodymu |
Priedurni, as jokiu TV kabeliu vietoj zvakiu laidu nenaudoju nes nematau tame prasmes, bet pati PVC izoliacijos (kuria izoliuotus laidus tu siulai naudoti) skilinejima karscio pasekoje galesiu parodyti ir ne vienoj vietoj, tik tam visgi turesi istempti savo sikna laukan is zmudostano gludumos, nes nesi cia tas veikejas, del kurio ieskociau kur ir kaip tai nufotkintinti - sededamas ten kaip didelis drasuolis pasislepes uz savo kompo klaviaturos vistiek issisukinesi kaip cia jau ne karta darei, taigi galiu pasiulyti nebent gyvai pademonstruoti, kad po to iskart vietoj dar ir atsakytum uz savo kreivas kalbas.
slegio ten pas mane jokio nera nubega atliekama soliarka is purkstuku, tik seniaus buvo toks labai rimtas vamzdis uzmautas kuris nuisbaige tai nebuvo kuo pakeisti usmoviau pirma pasitaikiusi kembrika
o temperatura ten tokia pat arba didesne nei zvakiu laidams tik dar priedo ir nuolatinis mirkimas soliarkoje. |
Tu norejai pasakyti - nuolatinis ausinimasis dyzeline?
O gal ten tavo super-bolide verdandis dyzelinas atgal i baka teka?
(tokiu budu bakas tampa tarsi papildomu radiatorium varikliui - Digix-o super puper know-how! ) |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:12 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
Jus gyvai susitike ko gero susimusite  |
nesinusiu su juo, atsimenu kai buvau pirmoje olaseje buvo tokia dailes mokytoja, kuri isgi kalba normaliai bet taigiai uzplaukia ir pradeda rekauti arba net piesinius draskyti kampirmoko nupiesta karve labisu i suni panasi.
aiski psihine liga zmogui. nepakaltinamas.
| Priedurni, as jokiu TV kabeliu vietoj zvakiu laidu nenaudoju nes nematau tame prasmes |
kagi kolega idiote , jei nenaudojai tai ir nezinai kas bus.
va kai rasi pas kanors sutrukinejusi TV kabeli pasakysi. ten beje Tv kabeliuuose ne PVC izoliacija o polietilenas. taigi analogijos cia neisvesi.
| O gal ten tavo super-bolide verdandis dyzelinas atgal i baka teka? |
nesuprantu kokio velnio tokius dalykus cia kalbi,
vamzdis usmautas ant pusktuku kurie ikaite kaip variklis tai visiakai tas pats kaip laidas ant zvakes.
tik nereikai cia pradeti del kazkokiu tempraturu gincytis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:16 |
|
|
|
|
| Jus gyvai susitike ko gero susimusite |
Na mes manau kaip nors moksliskiau sugalvosim, pvz. duosim pliurpalui Digix-ui i ranka laida apie kuri jis cia karksejo kad atlaikys megavolta , ir paziuresim gyvai, kaip jis ten is tikruju tiek atlaikys.
Netoli mano namu tarp Fabijoniskiu ir Seskines kaip tik aukstos itampos linija praeina, tai ten megavolto tikrai nera, gal tik kokie 110k, reiskia Digix-as turetu likti sveikas ir gyvas , jei zinoma jis kaip visada nemelavo.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:19 |
|
|
|
|
| Jus gyvai susitike ko gero susimusite |
Na mes manau kaip nors moksliskiau sugalvosim, pvz. duosim pliurpalui Digix-ui i ranka laida apie kuri jis cia karksejo kad atlaikys megavolta , ir paziuresim gyvai, kaip jis ten is tikruju tiek atlaikys.
Netoli mano namu tarp Fabijoniskiu ir Seskines kaip tik aukstos itampos linija praeina, tai ten megavolto tikrai nera, gal tik kokie 110k, reiskia Digix-as turetu likti sveikas ir gyvas , jei zinoma jis kaip visada nemelavo.  |
tu ne tik sizofrenikas bet ir juoku nesupranti.
maniau tu pakankamai protingas kad supratum jog megavoltas yra tik hiperbolizuotas palyginimas.
nu prisipazystu kaltas reikejo gigavolta parasyti gal tada butum suprates. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:36 |
|
|
|
|
nesinusiu su juo, atsimenu kai buvau pirmoje olaseje buvo tokia dailes mokytoja, kuri isgi kalba normaliai bet taigiai uzplaukia ir pradeda rekauti arba net piesinius draskyti kampirmoko nupiesta karve labisu i suni panasi.
aiski psihine liga zmogui. nepakaltinamas. |
Priekvaisi, ismok pirma rasyti nedrebanciom rankom, nes per klaidas tavo kliedesiuose isvis ka nors iskaityti buna nelabai imanoma.
| Priedurni, as jokiu TV kabeliu vietoj zvakiu laidu nenaudoju nes nematau tame prasmes |
kagi kolega idiote , jei nenaudojai tai ir nezinai kas bus.
va kai rasi pas kanors sutrukinejusi TV kabeli pasakysi. ten beje Tv kabeliuuose ne PVC izoliacija o polietilenas. taigi analogijos cia neisvesi. |
Priedurni, siaip jau gyvenime tu suskilinejusio nuo karscio TV kabelio nelabai pamatysi ne del to kad to negali buti, o del to kad tas kabelis beveik niekada tokiame karstyje pagal savo darbo salygas neatsiduria, bet va sutrunijusi/sutrukinejusi nuo lauko oro salygu ir jau nuo to byranti gabalais signalini TV kabeli (analogiska pagal konstrukcija HV, kuriame kartais netgi ir ekranas viduje buna!) tai ne karta esu mates, tai pirma.
Antra, TV kabeliai buna kaip su polietilenine isorine izoliacija (sie gana kieti), taip ir su PVC (sie zymiai minkstesni, siuolaikiniai daugumoj butent tokie!), pas save turiu ir tu ir tu ir galiu velgi gyvai parodyti, nes neakivaizdiniu budu pvz. nuotraukoj tu kazin ar iziuresi izoliacijos medziaga, tuo labiau jei kaip siuo atveju pas tave nebus noro pripazinti kad vel apsidirbai.
| O gal ten tavo super-bolide verdandis dyzelinas atgal i baka teka? |
nesuprantu kokio velnio tokius dalykus cia kalbi,
vamzdis usmautas ant pusktuku kurie ikaite kaip variklis tai visiakai tas pats kaip laidas ant zvakes.tik nereikai cia pradeti del kazkokiu tempraturu gincytis. |
Kiek-kiek ten pas tave vamzdziu ant kiek purkstuku uzmauta?
Del temperaturu gali ir nesigincyti - tiesiog pasakyk konkreciai dYdYsYs protuoli, kokios temperaturos dyzelinas tuo vamzdeliu (ar jau dabar keliais vamzdeliais? ) teka atgal i baka.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:38 |
|
|
|
|
maniau tu pakankamai protingas kad supratum jog megavoltas yra tik hiperbolizuotas palyginimas.
O kas trukde nustoti pliurpti niekus ir parasyti kaip yra is tikruju - kad PVC sluoksnio storis ten keli mm, taigi toks laidas galbut galetu atlaikyti apie koki 100kV, o gal jau ir ne. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 19, 23:50 |
|
|
|
|
O kas trukde nustoti pliurpti niekus ir parasyti kaip yra is tikruju - kad PVC sluoksnio storis ten keli mm, taigi toks laidas galbut galetu atlaikyti apie koki 100kV, o gal jau ir ne. |
as ta parasisu del to kad pasijuokti is siuaraakiu gaminti kabelio kuris skirtas 100-200A sriovei storas kaip pirstas, bet viduryje varine gysla gal 2mm diametro tiktai.
jei bucisu arases kad itampa 100kv pradetum gincytis kad ne 100 o 95. tai rasiau kad bus akivaizdi nesamone nes as ir nezinau kiek jis ten laiko.
ir nera ko oro salygas su automomilio varikliu lyginti, ten visai kitas poveikis, jei lauke UV tai varklyje karstis. paprastai del karscio niekas taip jau neskilineja, bet plastmase tampa kietair palenkus luzta. bet jei tu laid nelankstai tai ir gali stoveti ten sukietejusia izoliacija kol pajudisni
p.s. jei savo tesktuose nerasysi zodziu Priedurni, Priekvaisi, gal tada tavo tekstas biski sutrumpes ir uztruksi maziau laiko rasydamas. |
|
Paskutinį kartą redagavo Digix, 2010 07 20, 00:00. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |