|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 23:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » ar suselptumet man:)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
ar suselptumet man:) |
Parašytas: 2010 07 07, 23:24 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
As jau greiciau tada visadarbis. |
kas moka viska - gerai nemoka nieko
| Citata: |
O nuo kada cia tavo namo busena ir ju tinkama prieziura tapo chernia? |
kam priklauso - tie ir priziuri
As tikiuosi permainu pasaulyje, kuriame yra ta Europa, kurios uzkampyje mes visi vis dar siaip ar taip sedim. |
tikekis, tikekis, va jankiai tuoj uzsuks kokia rimtesne vajnuske kad savo problemas ant kitu nurasytu - bus tau permainu sociai, tik spek gaudyt
Ka gi, as pats patikslinsiu - buvau vienintelis nuo tada iki siol man zinomas vadovas, kuris bet kokius techninius/darbinius gincus su pavaldiniais sprende tiesioginiu akivaizdiniu budu, t.y. - esant neaiskumams imu pats instrumenta ir rodau kaip reikia teisingai padaryti darba, kuri pavaldinys bando vadinti tai per sunkiu, tai isvis neimanomu. |
cia ne vadovo darbas
as savo gizeliui pasakau, ka jis turi padaryti, ir jei yra butinybe - paaiskinu kaip
jokiu irodnejimu is pavaldinio puses, kad tai neimanoma as nesu girdejes, nebent graudzius atodusius eina na*ui
jei tu duodi pavedima, o tau pavaldinys irodineja, kad tavo pavedmo neimanoma ivykdyti - vadinasi, arba jis idiotas, arba laiko idiotu tave
daryk isvadas
| Analogiskai galiu ir taves paklausti - kiek per savo karjera esi turejes ar turi pavaldiniu/padejeju, kuriu darbo kokybe esi patenkintas? |
per paskutnius 10 metu - nepritapo tik vienas, issiskyrem po savaites grazuoju, jis ir pats suprato, kad ilipo ne i savo vezecias
(praktiskai tai reiskia, kad jie turi dirbti ne blogiau uz tave pati) |
absoliuciai klaidinga nuomone!
As gi is savo puses kvapo nepritruksiu nes nebegu paskui kinu/japonu ekspresa - kalbedamas apie begima turejau galvoje ne gamyba (ir ypac tautiniam varztu sukimo lygyje), o moksla!
Turejau galvoje, kad elektronikoje norint neatsilikti, reikia ne varztus greitai sukti, o daug mokytis, ka ir darau. |
zmogau, ten kokie septyni astuoni is desimties baigusiu univera elektronikoj raukia ne ka prasciau uz tave, tu net neisivaizduoji, kaip jie ten mokosi, tau jau pensija po biski ima rodytis horizonte , o tu dar isivaizduoji galintis nuo ju neatsilikti, ir dar esant tokiai "palankiai" aplinkai
O gal manai, kad musu kaip pats issireiskei uzkampyje kazkas valstybes puseje sugebes sudaryti tame konkurencija tokiems opozicionieriams kaip as? |
koks tu cia opozicionierius, vaiksciojantis peskom i seniunijas aiskintis santyku su kaimynais nusileisk ant zemes valdziai tu apvalus nulis, ir tavo jiems keliama "gresme" turi lygiai toki pati potenciala
O is kur cia pas tave toks pergyvenimas del asmeniniu reikalu? |
o is kur pas tave dar didesnis pergyvenimas del pasauliniu reikalu ?
Cha, as jau net neklausiu kokio nors konkretaus panasios profesijos super-kvalifikuoto-nepakeiciamo darbuotojo pavyzdzio - tu bent pati profesijos pavadinima pradziai pasakyk, na bent viena. |
profesija turi buti tokia, kuri leidzia dirbti ta darba tiek dirbant vienam, tiek imoneje(komandoje)
tokiu atveju atleistas darbuotojas gali toliau dirbti savarankiskai
todel atlesti ji nera jokio isskaicavimo(aisku, jeigu jis dirba normaliai ir neissikalinedamas) - bus sunku ar dazniausiai neimanoma iskarto surasti lygiaverti darbuotoja ir uztruks daug laiko(=dideles islaidos) ji tinkamai paruosti, tuo pat metu isejusysis automatiskai nusives pas save dali klienturos ir sudarys papildoma konkurencija(vel didziuliai nuostoliai) ir darbdaviui nera jokios garantijos , kad ir naujai priimtas, ir ismokintas specas po metu kitu netrenks durimis, nusprendes, kad jam irgi labiau apsimoka dirbti savarankiskai
darbas komandoje beje irgi turi privalumu, todel, pvz as nemetu darbo imoneje, nors turiu ir savo dirbtuves, kur nuolat papildomai dirbu, ir mano shefas ta puikiai zino, ir nuolat perleidzia man tam tikrus specifinius darbus, ir butent del to jis niekada nestovi man uz nugaros ir не капает на мозг, jam taip pat nekyla minciu prisidengus krize mazint atlyginima, ir tas abipusis realios padeties zinojimas ir blaivus ivertinimas duoda labai gera rezultata abiems pusems
As kaip tik tikejausi rades gera tokiu zmoniu pavyzdi, t.y. zemetvarkininkus - na kurie tikrai sparciai gerina savo gerbuvi |
tau kazkas nesveikai vaidenasi - as jau gal desimta karta tau aiskinu, kad asmeninio gerbuvio kurimas(mano supratimu) - tai saziningas, nesikertantis su jokiais baudziamaisias kodeksais darbas arba verslas(tai irgi darbas), o ne laidu vagystes ar kysiu emimas
zemes kaip neatgavom taip ir neatgaunam, o ji kaip ne kaip, pagal dabartine geografija jau kone miesto centre buvo. ...................
O tu dar sakai, kad reikejo prie viso sito laiku sugebeti/suspeti prisitaikyti. |
patikejai kazkada konservatorijoje profesoriavusio kiaules snukio pazadais apie sviesu rytoju - ir nukentejai
o kurie buvo irgi tokie patys snukiai - savo reikalus susitvarke
kalbedamas apie prisitaikyma - as gi kalbu apie profesini mobiluma, ir mano manymu siais laikais butina psichologini pasirengima keisti tiek veiklos pobudi tiek gyvenamaja vieta, o ne apie tai, kad reikejo ir patiems patapti tokiais pat kiaules snukiais ir taip susitvarkyti savo reikalus |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 08, 02:42 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
kas moka viska - gerai nemoka nieko |
O kas moka gerai tik viena - negali nieko pakeisti niekame, nes su savo siaurais sugebejimais negali itakoti sistemos.
| kam priklauso - tie ir priziuri |
Jie vaizduoja kad priziuri o tu vaizduoji kad esi tuo patenkintas ir dar moki jiems uz tai pinigus.
tikekis, tikekis, va jankiai tuoj uzsuks kokia rimtesne vajnuske kad savo problemas ant kitu nurasytu - bus tau permainu sociai, tik spek gaudyt |
Tai tokiu atveju ju bus sociai taip pat ir tau ir i tave panasiems, ir dar neaisku kam daugiau, ivertinant mano didesne nepriklausomybe ir atsiskyrima nuo valstybes ir visuomenes nei visu jusu.
| cia ne vadovo darbas |
Jei vadovas moka tik vadovauti, t.y. dalinti daugiau ar maziau kvailus nurodymus - tada taip.
Anekdotas toks buvo blaivininko Gorbio laikais - apie tai kaip zmogus po vienos, dvieju ir netgi triju stikliniu skaidriosios dar gali dirbti, o po ketvirtos - jau tik vadovauti.
Va tokiam vadovui - tai tikrai ne jo darbas.
as savo gizeliui pasakau, ka jis turi padaryti, ir jei yra butinybe - paaiskinu kaip
jokiu irodnejimu is pavaldinio puses, kad tai neimanoma as nesu girdejes, nebent graudzius atodusius eina na*ui |
Dar pamirsai papasak... t.y. pameluoti, kad po to jis visada viska gerai padaro kad tau netenka ne tik perdarineti bet netgi tikrinti, ir aisku jokiu veliau del to jo daryto darbo griztanciu su pretenzijom klientu irgi nebuna.
jei tu duodi pavedima, o tau pavaldinys irodineja, kad tavo pavedmo neimanoma ivykdyti - vadinasi, arba jis idiotas, arba laiko idiotu tave
daryk isvadas |
Na darau netiketas isvadas - tu greiciausiai idiotas , jau nekalbant apie kitus tavo bendradarbius.
Stai as savo laiku vienai retai masinai padariau ipurskimo kompa vietoj sugedusio originalaus (gaila seniai tai buvo, dar kokiais 97-98 metais, o tai galeciau ja ir gyvai parodyti kaip pas mane tai buvo iprasta daryti iskilus abejonems del darbo ivykdomumo) - manau jei nieko nesakes pasiulyciau tau ar tuo labiau tavo bendradarbiams tokia uzduoti, tai atsakymas butu toks kaip cia auksciau mano paryskinta tavo zodziuose.
(bent jau ziurint is praktiniu poziciju manau to nedarytum - bet ka tai siuo atveju is esmes keicia, jei faktas lieka faktu?)
Panasiu originaliu darbu, kuriuos kiti netgi patys sau atrodantys "labai krutais specais" veikejai kol nemate gyvai laikytu neimanomais pas mane buvo ir daugiau, ir dabar pasitaiko.
Taip kad kol kas gali dziaugtis kad sededamas savo Alytaus kaimelyje gali prisiskirti pats sau "paskutinio sanso serviso" titula i parasa, va butum cia netoli manes, tai dar paziuretume , kas is musu labiau jo vertas.
per paskutnius 10 metu - nepritapo tik vienas, issiskyrem po savaites grazuoju, jis ir pats suprato, kad ilipo ne i savo vezecias
|
Na tai dar patikslink, kiek dabar zmoniu (na tu visu kurie isskyrus ta viena) dirba tavo varztu sukimo imperijoje.
(ir kaip cia as dar nieko apie ja negirdejau - matyt jau visai atsiliko musu sostine nuo progresyvaus Alytaus kaimelio )
| (praktiskai tai reiskia, kad jie turi dirbti ne blogiau uz tave pati) |
absoliuciai klaidinga nuomone! |
Klaidinga tam, kas vardan meslino lietuvisko tugriko pasiruoses taikytis su neisvengiamu darbu kokybes blogejimu.
Bet tu nepergyvenk, esi tikrai ne vienintelis toks, kaip tik atvirksciai - taip dirbdamas kartu su kitais panasiais ir kuri ta "Europos uzkampi" , su kuo tave is sveikinu!
zmogau, ten kokie septyni astuoni is desimties baigusiu univera elektronikoj raukia ne ka prasciau uz tave, tu net neisivaizduoji, kaip jie ten mokosi, tau jau pensija po biski ima rodytis horizonte , o tu dar isivaizduoji galintis nuo ju neatsilikti, ir dar esant tokiai "palankiai" aplinkai |
Prisiskaitei siaubiaku is moderniu vaikisku pasaku knygeliu?
Uzjauciu, jos dabar tikrai nerealios.
O ta "7-8 is 10 ne blogiau uz mane raukianciu" veikeju lygi puikiai matau kiekviena diena gyvai susidurdamas su ju, tsakant, "tvariniais" , kuriuos matant man kartais sunku buna suprasti, kaip isvis galima kazka taip kvailiai ir issigimeliskai padaryti - kaip projekto lygyje, taip ir jo atlikime.
(tu pats, reikia taip suprasti, nieko-nieko panasaus nepastebi, ar ne? )
Del pensijos horizonte - na tave del suprantamu priezasciu palikim nuosaly, o stai sakykim su tavo vaikais sutikciau save sulyginti - manau jei surengtume akistata, tai tas pensijos horizontas jiems pasimatytu zymiai arciau nei man.
Taip kad zmones skirtingi, ne visus galima matuoti ta pacia runkeline liniuote.
(keista, kad tu sito nezinojai )
koks tu cia opozicionierius, vaiksciojantis peskom i seniunijas aiskintis santyku su kaimynais nusileisk ant zemes valdziai tu apvalus nulis, ir tavo jiems keliama "gresme" turi lygiai toki pati potenciala |
Labai gerai, jei ir jie taip galvoja kaip cia isdestei, man kaip tik to ir reikia, tegu jie miega ramiai ir kietai, kol as toliau dirbu ir mokausi, kad ta susikaupusia skola jiems grazinti.
O tu tikrai labai teisingai padarei, kad ismovei i pusynus prie Nemuno - kitaip uz tavo "teisinga" pasauleziura tau tektu garbe buti pazadintam is tokio miego pirmam - kartu isitikintume, kas buvo teisesnis.
Dabar nemazai kitu irgi nusipelniusiu tiesiog atsidurs geografiskai arciau, tai jiems ir atiteks pirmenybe.
Taciau prireikus niekada nevelu tai pakeisti, jei butu pakankamai didelis noras - na o kitu atveju galesi tiesiog kantriai palaukti savo eiles.
Kai pvz. tovariscius Leninas uzsimaukslines peruka ir apsimetes bomzu slapstesi nuo zandaru, daugelis kaip tada atrode laimingai savo gerbuvi kurusiu tos salies gyventoju niekuo gyvu nebutu patikeje, kad ir ju eile anksciau ar veliau ateis, o tuo labiau tai atrode neitiketina kokiems nors "nepriklausomiems" lietuviskiems zmudams, bet ji ir iki ju priejo, apie ka cia jau ir pats pasakojai.
Ir kiek as besistengiu, bet vistiek nesugalvoju/neprisimenu jokio gamtos desnio, kuris padarytu panasiu reiskiniu buvima dabartiniais laikais neimanomu - o gal tu tokius desnius zinai?
Na gerai, matyt nors ir nezinai, bet sakysi atseit - tai buvo seniai ir netiesa ar kaip nors panasiai ten.
OK, va tau pavyzdys tik keliu menesiu senumo:
http://www.google.lt/search?hl=lt&source=hp&q=sprogimas+fabijoniskese&meta=&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=sprogimas+fa&gs_rfai=
Zinai kur tai buvo?
Gretimam nuo manes name, uz kokiu 20 metru nuo mano laiptines iki tos kur tai ivyko.
Nesitikejo anos laiptines gyventojai, kad bus va taip netiketai is savo letargo miegu pazadinti, o visgi teko norom-nenorom pabusti!
Ir lygiai taip pat pries tai niekas is ju reikia manyti nieko panasaus nesitikejo ir butu tik paironizaves del tokios galimybes.
Tai ju laimei, kad vaikinas driokstelejo ne taip kaip reikejo, o juk galejo ir kitaip drioksteleti - ir nei jokie ten tavo mineti "tvarkytojai" ar kitos musu tautines "Gvinejos meskos" nebutu nieko padare, tik kaip ir siuo atveju galetu konstatuoti jau ivykusi fakta - kad namas laimei nesugriuvo, tik pertvaros rusyje isvartytos ir kelios laptines liko keliom dienom be elektros ir kitu laidiniu komunikaciju - interneto, telefono, kabelines ir pan.
O is kur cia pas tave toks pergyvenimas del asmeniniu reikalu? |
o is kur pas tave dar didesnis pergyvenimas del pasauliniu reikalu ? |
Todel kad tas pasaulis zymiai labiau itakoja kiekvieno asmenini gyvenima nei kiekvieno atskiras asmeninis gyvenimas pasaulini.
Tas pats kitaip - keisdamas savo asmenini gyvenima tam paciam sudinam pasaulyje nieko galu gale nepakeisi ir nelaimesi , tik beprasmiskai issvaistysi pastangas.
| Cha, as jau net neklausiu kokio nors konkretaus panasios profesijos super-kvalifikuoto-nepakeiciamo darbuotojo pavyzdzio - tu bent pati profesijos pavadinima pradziai pasakyk, na bent viena. |
profesija turi buti tokia, kuri leidzia dirbti ta darba tiek dirbant vienam, tiek imoneje(komandoje)
tokiu atveju atleistas darbuotojas gali toliau dirbti savarankiskai
todel atlesti ji nera jokio isskaicavimo(aisku, jeigu jis dirba normaliai ir neissikalinedamas) - bus sunku ar dazniausiai neimanoma iskarto surasti lygiaverti darbuotoja ir uztruks daug laiko(=dideles islaidos) ji tinkamai paruosti, tuo pat metu isejusysis automatiskai nusives pas save dali klienturos ir sudarys papildoma konkurencija(vel didziuliai nuostoliai) ir darbdaviui nera jokios garantijos , kad ir naujai priimtas, ir ismokintas specas po metu kitu netrenks durimis, nusprendes, kad jam irgi labiau apsimoka dirbti savarankiskai
darbas komandoje beje irgi turi privalumu, todel, pvz as nemetu darbo imoneje, nors turiu ir savo dirbtuves, kur nuolat papildomai dirbu, ir mano shefas ta puikiai zino, ir nuolat perleidzia man tam tikrus specifinius darbus, ir butent del to jis niekada nestovi man uz nugaros ir не капает на мозг, jam taip pat nekyla minciu prisidengus krize mazint atlyginima, ir tas abipusis realios padeties zinojimas ir blaivus ivertinimas duoda labai gera rezultata abiems pusems |
E, ne - cia tu aiskini apie abipusiskai naudinga bendradarbiavima, o as gi klausiau apie:
| musu palaidos balos salygomis neisivaizduoju nepakeiciamo samdomo darbuotojo. |
todel, kad neturejai realiai reikalingos profesijos |
As norejau kad tu ir nurodytum tokia tikrai nepakeiciamai reikalinga profesija!
Jei jos nera - reiskia samdinys bet kokiu atveju yra didesnis ar mazesnis savo virsininko pastumdelis , priklausantis nuo jo malones.
Galiu ir kitaip suformuluoti - virsininkas taikosi su samdiniu tik tol, kol is to ju bendradarbiavimo virsininkas gauna daugiau naudos nei samdinys, t.y. taip dirbant su laiku skirtumas tarp virsininko ir samdinio tik dideja pirmojo naudai, ir samdinys savo darbu prie to pats (savanoriskai!) prisideda.
(o kai kurie samdiniai tai darydami dar ir labai dziaugiasi savo isivaizduojamu "nepakeiciamumu" )
| tau kazkas nesveikai vaidenasi - as jau gal desimta karta tau aiskinu, kad asmeninio gerbuvio kurimas(mano supratimu) - tai saziningas, nesikertantis su jokiais baudziamaisias kodeksais darbas arba verslas(tai irgi darbas), o ne laidu vagystes ar kysiu emimas |
O man susidaro toks ispudis, kad is to kas vyksta Lietuvoj tu matai arba pripazisti tik maza isimtine dali, ignoruodamas tai kas yra taisykle.
As nelabai isivaizduoju, kaip galima atskirti gerbuvio sau kurima kuris saziningas o kuris ne, kai patys musu istatymai ir baudziamieji kodeksai i kuriuos cia apeliuoji daznai debiliski ir priestaringi.
As jau nekalbu apie tai kad tie atskiri tik savo gerbuviu besirupinantys zmones labai skirtingai o kartais ir priesingai supranta ta "sazininguma" tokiomis painiomis aplinkybemis.
patikejai kazkada konservatorijoje profesoriavusio kiaules snukio pazadais apie sviesu rytoju - ir nukentejai
o kurie buvo irgi tokie patys snukiai - savo reikalus susitvarke |
Na taip, mes ne is tokiu pasirodem besantys - tiek to, uztai bent patys sau zmonem likom , tik del neteisybes aisku liko pikta , o as matai is tu kurie sito nepamirsta.
| kalbedamas apie prisitaikyma - as gi kalbu apie profesini mobiluma, ir mano manymu siais laikais butina psichologini pasirengima keisti tiek veiklos pobudi tiek gyvenamaja vieta, o ne apie tai, kad reikejo ir patiems patapti tokiais pat kiaules snukiais ir taip susitvarkyti savo reikalus |
Kitaip tariant, vistiek siulai siaip ar taip prisitaikyti prie to aplinkui vykstancio kiaulyno - na kaip pradinei priemonei galima butu tam pritarti, bet tu siulai is esmes nieko nedaryti ir po to, isskyrus savo asmeninio gerbuvio kurima nekonkreciais musu salygomis "saziningais" budais, maza to - tau bet kokios idejos toliau keisti ka nors is esmes toje ydingoje aplinkoje atrodo neabejotinai nerimtos, nerealios ir netgi juokingos, panasiai kaip tai daugeliui atrode carineje Rusijoje pries 1917 arba CCCP pries 1991 - ir dar daug kitu panasiu pavyzdziu zmonijos istorijoje galima butu surasti.
Ok, reiskia padarei savo pasirinkima.
O as irgi padariau, bet kitoki.  |
|
Paskutinį kartą redagavo RVRSS, 2010 07 08, 03:29. Redaguota 2 kartus(ų) _________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 08, 03:21 |
|
|
|
|
O as irgi padariau, bet kitoki. |
O atzalos padarys dar kitoki, o gal ir atvirkscia pasirinkima  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 08, 03:47 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
O as irgi padariau, bet kitoki. |
O atzalos padarys dar kitoki, o gal ir atvirkscia pasirinkima  |
Man tai bent jau kol kas negresia.
Is kitos puses, skirtingai nuo tu kuriems tai gresia, as turiu pasirinkima sau artimus zmones savo nuoziura atsirinkti is visos musu placiosios visuomenes (ir jau dabar galiu teigti, kad ten ju kazkiek visgi yra, na tu tinkanciu), o ne tik ziureti post factum kas is ansktesnio pasirinkimo pasekmiu atzalu pavidale gavosi. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 07 08, 20:37 |
|
|
|
|
Kai pvz. tovariscius Leninas ...........................tu greiciausiai idiotas , jau nekalbant apie kitus tavo bendradarbius ............................. pasaulis zymiai labiau itakoja................................del neteisybes aisku liko pikta..............................as matai is tu kurie sito nepamirsta................................. |
aaa, o as senas kvailys rašinėju apie kasdienines eilinių žmogelių problemas ir jų sprendimo būdus niekaip nesusiprasdamas kad čia man teko išskirtinė garbė padiskutuoti su būsimu artimiausios pasaulinės revoliucijos vadu kuris konspiracijos sumetimais šįkart nusprendė apsistoti ne visiems piktiems žandarams gerai žinomoje šieno kupetoje prie Razlivo, o nekrentančioje į akis Fabijoniškių chruščiovkėje
kadangi mano asmeninis supratimas apie globalinių revoliucijų ir totalinių "teisybės atstatymo" operacijų organizavimą yra labai menkas , tai tolesnį savo susirašinėjimą su būsimuoju generalisimu laikau netikslingu
| ....................meslino lietuvisko tugriko.................... "nepriklausomiems" lietuviskiems zmudams.......................... |
a tai kaip į poną - tovarisčių iš pasaulio centro - Wilno - reiktų kreiptis
dzień dobry panie ar שלום אדוני  |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|