|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 23:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Mono ekvalaizeris su 1 potenciometru reg. aukšti/žemi
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Mono ekvalaizeris su 1 potenciometru reg. aukšti/žemi |
Parašytas: 2010 07 04, 19:54 |
|
|
|
PauliusA rašo: |
Ka čia aiškinti, arba filtras arba dvipolis kaltas. Beje tam dvipoliui naudojau tokipat operacini kaip ir filtrui UA741. Dar vienas varijotas yra, operacinukai ne nauji |
Koks skirtumas nauji ar ne? Jei nesimato pasvilimų ant jų tai koks tolkas keist ją? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 04, 20:41 |
|
|
|
Manai kad butinai jie turi buti pasvile kad bogai veiktu? jie gali būti dalinai pramušti klaidingo pajungimo atveju, kažkiek dirba, bet ne taip kaip turi būti... Taip man buvo su metalo detektoriu, netyčia patrumpinau ir pramušo operacinukus, ir nesvarbu kad iš ju dūmas neparūko, jie jau nebekokybiški...
Bandysiu dar ant stabilizatoriu 7805 ir 7905 dvipoli jungti, jei nesigaus tada filtra i šiukšlyna..  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 07, 14:39 |
|
|
|
Tarp GND ir +5V tai gerai rodo +5V, o tarp GND ir -5V rodo -12V. Tarp + ir - tiksliau rodo 17V ne taip parašiau prieš tai... Kame reikalas nieko neikertu...  |
|
Paskutinį kartą redagavo PauliusA, 2010 07 07, 15:12. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 07, 16:44 |
|
|
|
O dabar užduosiu tau pagrindinį klausima: jei sakai, kad pas mane stabilizatorius 7905 yra 7912, tai kodel tada kai jį pajungiau šitaip jis man -5V išdave???
Nupezusi ta dvipolio maitinimo schema iš elektronika.lt, va kas čia yra... kad normalej dirbtu ten trafas turetu būti su vidurine atšaka... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 07, 17:25 |
|
|
|
Va kur yra tikrai gera dvipolio maitinimo schema, mano paties išbandyta, visai buvau pamiršes: p.s. tik taimeris nereikalingas
Minetas nevykusias dvipolio schemas adminam reiketu išimti iš archyvo, kad negaišintu žmonių brangaus laiko...  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 19, 15:47 |
|
|
|
Del šito filtro: http://ecelab.com/circuit-tunable-band-pass.htm
Jis veikia puikiai, tik paminesiu vieną pastabą, užmaitinant operacinukus dvipoliu, nereikia išvis jungti GND (3-kojos), užtenka V+ ir V- , tas GND viską sugadina (nebent jis bus super stabilus, be jokiu trikdžių) Reikia atjungti ta laidą nuo 3 kojos ir prijungti prie 4 (-5V). P.S. dvipoli jungiau palej savo ikelta paskutine schema. Viskas gavosi puikiai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 07 19, 16:40 |
|
|
|
Na netikusiom schemom vadinti nereikėtų, nes pas mane ta schema dirbo, tavo aukščiau nurodyta tai dalis tos iš el.lt, tik kad nėra dvigubintojo ir tiek. Man atrodo kad ieškojai bėdu kur jų nėra. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |