|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 22:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 + 7sg LED + PC
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 00:08 |
|
|
|
|
| Socrates rašo: |
| Tokiems naujokams Arduino yra labai geras dalykas atsispirt pirmam startui. |
Arduino labai ok tokiais atvejais, tik svarbu neuzsisvajoti esant ribotam flash'ui/ram'ui , ir nepatingeti c++ isnaudoti galimybes. Nors aisku 7 segmentu indikatoriui sviesti cpp gal ir ne per daug pravers
P.S. Kas ten siule ant lauzo arduino ? Su esamais mcu as siulyciau ant lauzo assembleristus siusti pvz. Nes paziurejus kiek mcu kainuoja su daugiau flash/ram, ir kiek kainuoja programa graziai parasyta asm, net nebandau paskutiniu metu lysti i tokius variantus, daznai pigiau pakurti ka nors ant kokio intel atom jei nereikia mikroamperu sroves, o ne vargti su mazais resursais ...
Kitas variantas (cia asemblerio zinios nepades deja) - matricas programuokite, bus greitis grazus vaikai pas jus, bet jei bent metelius nepasedesite su kokiu mathcad'u kad suprasyi porcesus lygiagrecius - geriau tada su basic'u ant pic'u viska daryti
Galutine mano isvada - deti fpga su keliais simtais koju, paleisti ant jo emuliatoriu koki nors, ir rodyti viska  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 00:35 |
|
|
|
|
| Į pievą nusigrybavai..... prišnekėjai daug visko bereikalyngo. Jei ant ARDUINO adatos smigsi - hardwaro nepažinsi normaliai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 03:53 |
|
|
|
|
| Egisas rašo: |
| Socrates rašo: |
| Tokiems naujokams Arduino yra labai geras dalykas atsispirt pirmam startui. |
Arduino labai ok tokiais atvejais, tik svarbu neuzsisvajoti esant ribotam flash'ui/ram'ui , ir nepatingeti c++ isnaudoti galimybes. Nors aisku 7 segmentu indikatoriui sviesti cpp gal ir ne per daug pravers
P.S. Kas ten siule ant lauzo arduino ? Su esamais mcu as siulyciau ant lauzo assembleristus siusti pvz. Nes paziurejus kiek mcu kainuoja su daugiau flash/ram, ir kiek kainuoja programa graziai parasyta asm, net nebandau paskutiniu metu lysti i tokius variantus, daznai pigiau pakurti ka nors ant kokio intel atom jei nereikia mikroamperu sroves, o ne vargti su mazais resursais ...
Kitas variantas (cia asemblerio zinios nepades deja) - matricas programuokite, bus greitis grazus vaikai pas jus, bet jei bent metelius nepasedesite su kokiu mathcad'u kad suprasyi porcesus lygiagrecius - geriau tada su basic'u ant pic'u viska daryti
Galutine mano isvada - deti fpga su keliais simtais koju, paleisti ant jo emuliatoriu koki nors, ir rodyti viska  |
Visiska nesamone! Kodel visi isitikine, kad softcore procesoriai ant FPGA sukasi super greitai? NIEKO PANASAUS. Idedami procesoriu i FPGA, jus nepamirskite, KAD TAI - PROCESORIUS, jo veikimas tampa kaip procesoriaus, t.y. nuoseklus.
Siulau paziureti Levo eksperimenta ir isitikinti tuo patiems.
Be to, tas pats PicoBlaze ant Xilinx FPGA programuojamas tik ASM kalba Ir siaip norint priverst procesoriu dirbt FPGA nera taip jau paprasta. Jei kalbam apie mokamus (MicroBlaze, NIOS ir pan.) - pilna manualu, bet jei reikia i koki Xilinx FPGA idet LatticeMico32, OrSOC ar koki kita opensourcini - laukia eile problemu (nesakau, kad neissprendziamu).
Ir galiausiai: paziurek kiek kainuoja pats FPGA I pigiausia maza net procesoriaus neidesi, ka jau kalbet apie visa periferija... Nieko nera geresnio, kaip tinkamas procesorius - tinkamai aplikacijai! |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 08:28 |
|
|
|
|
| harizhent rašo: |
| Į pievą nusigrybavai..... prišnekėjai daug visko bereikalyngo. Jei ant ARDUINO adatos smigsi - hardwaro nepažinsi normaliai. |
O su kuo hardvara pazinti reiketu?(gali pasakyti as nezinau)
Pagal tave reikia imti 27c125 ir programuuoti koda rankiniu budu. Tda jo hardvaras bus aiskus ir asm ar C++ ir panasiai bus nebaisus  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 21:40 |
|
|
|
|
Klausimas - o ar visiems ta hardwara reikia pazinti ? Mano pvz. tikslas butu - ne hardwara pazinti, o kad sprendimas butu kokybiskas ir uz adekvacia kaina. Ir man dzin hardwaras, man dzin kiek nanosekundziu bus slope'as adc darant, man jokio skirtumo. Veikia taip kaip reikia - ok. Neveikia - netinkama santyki hardwaro/biblioteku panaudojau, arba per kvailas buvau.
Tikrai yra kokie 5% sprendimu kur reikia softo optimizuoto hardwarui, ten kur tas hardwaras jau yra, kur nusistoveje kaz kas, ir pan.. O kitais atvejais ? 99% is cia esanciu juk niekados nedarysime labai rimtu projektu, 80% is musu cia is viso pasizaidimui, kad kaip as pvz.
Todel siulyti zmonems asembleriu bitukus shiftinti bei tiesiai shimtus risc'o registru makaluoti - nematau prasmes. Tai tik atgraso zmones nuo mini programavimo sprendimu, kuo yra mcu. Ir malonaus bei greito programavimo, beja Negalima nuvertinti kitu priemoniu. Noreciau pvz. paziureti i trukme programinio projekto bent kiek normalesnio (o ne tik bitu shiftinimas ir pwm'as su interruptais interruptuose) daromo su asm ir cpp. Ir niekas is cia esanciu nesame manau realizave tokio projekto, kuriame hardwaro vieneto kainos pakilimas keletu doleriu butu per visi serija brangesnis, nei tie papildomi shimtai valandu sugaishti letam developmentui.
P.S. Sorry uz daug prirasyma, tiesiog tingiu labai rasyti, tai kai jau prisedu ...
P.P.S. Kas del fpga cpu emuliavimo - faktas kad fpga su tuo labai kokybiskai nesusidoros, taciau tai puiki priemone normaliai ir greitai ka nors lygiagretaus suprogramuoti. cpu emuliavimui itariu isvis optimaliau siaip logines matricos programuojamos, o ne fpga ideologija. Anyway, cia jau ne mano nusimanymo sritis Be to apie fpga rasiau daugiau su jumoru Tokiam projektui isvis - usb/lpt adapteris ir viskas, arba arduino ant attiny (beje - veikia, namuose nudveses gartraukio cpu pakeistas i tiny su arduino) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 23:12 |
|
|
|
|
| Posakis sėsti ant adatos nereiškia porą kartų.. hardwarą pažinoti visada geriau. Man išvis arduino reikalai tai kaip kalbėjimas lietuvoje pusiau lenkiškai pusiau rusiškai turint lietuvos pilietybę (gali buti, kad nesuprasite mano išsireiškimo dėl mano nušokusio proto). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 01, 23:41 |
|
|
|
|
| Posakis sėsti ant adatos nereiškia porą kartų.. hardwarą pažinoti visada geriau. Man išvis arduino reikalai tai kaip kalbėjimas lietuvoje pusiau lenkiškai pusiau rusiškai turint lietuvos pilietybę (gali buti, kad nesuprasite mano išsireiškimo dėl mano nušokusio proto). |
Pazinoti bent kazkiek aisku reikia, kitaip net led'u nepamirksins zmones
Del poziurio i arduino - dalinai sutinku, bet tik dalinai. Tiesiog tai labai normali platforma tiems, kam nereikia isspausti maksimumo is mcu, o juk tokiu - dauguma. O kad spausti maksimuma - tam jau reikia poreiki tureti, ko pas dauguma - tiesiog nera juk
Man va su paskutiniais krapstymaisis buvo paprasciau ne i asembleri lysti, ir bitukus stumdyti, o pasinaudoti bjauriai riebiais .h ir mcu panaudoti ne su 64k o su 256k flashu, o kaina skiriasi 10 lt. Ir kaip hobiniam projektui as to skirtumo nepajausiu, uztat veiks viskas be ilgo optimizavimo kad sulysti i mazesnes apimtis ir mazesnius mhz ... Toks deja daugumoje sriciu gyvenimas, techniniai resursai nepalyginamai pigesni nei programiniai. O kam reikes - ismoks ir patys tiesiai shiftinti bitukus, ar draiveri i2c pasirasyti pagal save po kokiu arm'u. Peace  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 02, 09:21 |
|
|
|
|
| Citata: |
| ...99% is cia esanciu juk niekados nedarysime labai rimtu projektu, 80% is musu cia is viso pasizaidimui... |
Na su sia statistika, tai klysti tikrai ... Nebent turi kuom paremti siuos skaicius  |
|
|
|
|
|
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 02, 12:47 |
|
|
|
|
| MarcaZ rašo: |
| ...99% is cia esanciu juk niekados nedarysime labai rimtu projektu, 80% is musu cia is viso pasizaidimui... |
Na su sia statistika, tai klysti tikrai ... Nebent turi kuom paremti siuos skaicius  |
nesiurėk tu į šios temos statistikas jos == 0;  |
|
|
|
|
|
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 07 02, 14:25 |
|
|
|
|
| MarcaZ rašo: |
nesiurėk tu į šios temos statistikas jos == 0;  |
gal norejai parasyti " jos = 0 " ?  |
|
|
|
|
|
 |
Atmega8 + 7sg LED + PC |
Parašytas: 2010 08 02, 17:12 |
|
|
|
|
Temos autorius man atrodo viska rastu mano bloge:) nes kaip tik rasiau tokias pamokejes apie 7seg. ir bendravima su PC  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |