|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 20, 10:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Tik rimtiems(Netaisyti, tai teisybė): Nauja Hi-End akustika
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Tik rimtiems(Netaisyti, tai teisybė): Nauja Hi-End akustika |
Parašytas: 2010 06 05, 16:01 |
|
|
|
Kadangi dirbu vasarą kaip ir daugelis, tai ir užsidirbau jau nemažai, kad atmetus išlaidas, mokesčius, liko apie 300Lt, neskaitant, kad pats dar turiu šiek tiek
Kadangi biudžetas nedidelis, bet norai nemaži, tai teko atsisakyti geros ir galingos, o žiūrėti tik geras ir negalingas. Bet kokio velnio man tos galios, pagalvojau. Vistiek nesiklausau daugiau kaip ant 10W. Net ir 10W retai prireikia.
Štai ką suradau:
Wavecor firma neatsitiktinai, nes su ja esu susidūręs ir buvau sužavėtas jų produkcijos kokybe. Jų kataloge 80% garsiakalbių iki 20W, bet labai kokybiškų.
Bet štai pasimečiau. Yra 4 komplektai, tiksliau 4 variantai, ką galiu gauti iš šių garsiakalbių:
fullrange: http://www.wavecor.com/html/fr070wa01_02.html (130Lt/2vnt)
subwoofer driver: http://www.wavecor.com/SW070WA01_02_specifications.pdf (150Lt/2vnt)
AD 1: http://www.wavecor.com/TW030WA01-02_specifications.pdf (190LT/2vnt)
AD 2: http://www.wavecor.com/TW030WA03-04_specifications.pdf (120LT/2vnt)
AD skiriasi tik modeliai. AD1 naujesnis modelis. Fullrange ir woofer dažninis grafikas vos ne identiškas, bet woofer'is turi mažą pranašumą ant priešbosio, bet trūkumą aukštesniuose, bet fullrange turi šiokį tokį pranašumą lb žemuose ir tvirtai aukštuose.
Laukiu jūsų nuomonės
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 05, 21:26 |
|
|
|
gnt rašo: |
susiraska gatava akustikos projekta, atitinkanti finansines galimybes, nes su tokiu komplektu bus ismesti i bala pinigai |
Čia siūlymas eiti į parduotuvę? Aš už savos gamybos projektą. Nepasiduok baituks. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 10:22 |
|
|
|
Apsimesiu, kad pirmo komentaro nepastebejau...
Gatavu koloneliu tikrai nepirksiu. Pats galiu pasiekti norima rezultata.
Net keista, kad komentarai tokie striuki, o ir kai kurie be pagristos nuomones visai. Kodel nesigaus su sitais garsiakalbiais? Esu mates projekta su sitais garsiakalbiais, bet senai,pries 2m., ir bookmark'o jau nebeturiu.
Gatavo projekto nenoriu. Is visaton'u nera man tinkamo. O jei gerai atsimenu, tai su tuo wavecor subwoferiu ir Dayton'o AD, kuriu kaina yra po 40lt uz galva. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 10:40 |
|
|
|
as irgi uz savos gamybos, bet dinamikus ir filtrus jiems reikia imt ne is lempos |
O kas cia renkasi is lempos? Filtrai bus pakankamai paprasti kaip dvijuostei. Musiu jautruma per R jei reiks, o tada per LC, arba viska parinksiu eksperimentu metu. Tai jau bus antros koloneles kurias gaminsiu is nauju garsiakalbiu arba 4 ar 5 jei is viso. Pirmasis buvo eminence beta 12lta ir apt 150.Gamindamas nepagalvojau, kad kambarys mano mazokas, tai ir galia ir dydis virsija galimybes. Laimei, kad jos skambejo puikiai ir dedes draugas nupirko is manes jas tusams uz garsiuku ir filtru kaina + 100lt uz darba. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 12:28 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Gatavu koloneliu tikrai nepirksiu. Pats galiu pasiekti norima rezultata.
Net keista, kad komentarai tokie striuki, o ir kai kurie be pagristos nuomones visai. |
Kas čia tau keisto? Ko gero laabai mažai žmogų ant Lietuvos turėjo su jais reikalų ir dar mažiau iš jų darė kolonėles. Todėl ir komentarai striuki ir nelabai pagrysti. Tuo labiau kad
Gatavo projekto nenoriu. |
Jei tokio projekto nėra buvę, kokios gali būti nuomonės? Pasidaryk ir tada visiems papasakok įspūdžius. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 14:39 |
|
|
|
Filtrai bus pakankamai paprasti kaip dvijuostei. Musiu jautruma per R jei reiks, o tada per LC, arba viska parinksiu eksperimentu metu. |
turi kalibruotą mikrofoną matavimams?
jei ne - tai ir bus viskas iš lempos |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 16:51 |
|
|
|
Filtrai bus pakankamai paprasti kaip dvijuostei. Musiu jautruma per R jei reiks, o tada per LC, arba viska parinksiu eksperimentu metu. |
turi kalibruotą mikrofoną matavimams?
jei ne - tai ir bus viskas iš lempos |
Žinai, mano eminence kolonėlės ir visos kitos buvo gaminamos be jokių matavimų su mikrafais ar spektro analizatoriais. Tiesiog paimdavau atspausdintus ant permatomos plėvelės dažnuminius grafikus(arba tą pati ant kompo su PP) ir stumdydavau, kad gaučiau tiesiausią(garsiakalbio grafiką, kuris sėdi dėžėje reikia paimti nuo programos, su kuria skaičiuoji dėžes. Deja, programos sunkiai braižo tuos grafikus, kas bus su garsiakalbiu jame, tai tenka labiau pavargti - bandyti išvedinėti grafiką iš abiejų). O tą dažnį, kuriame vyksta susijungimas, paimu kaip atskaitinį AD ir pridedu apie 200 - 500 Hz prie jo ir pagal tą dažnį pasidarau filtrus. Filtrus patikrinu per kokią moduliavimo programą arba su skaitmeniniu dažnomačiu, blogiausiu atveju su multimetru. Tolesnis derinimas vyksta su ausimis: keičiant filtrus, faziko ilgius po porą cm +-... SUPRANTU TAVE. TAU SVARBIAUSIA, KAD SKAMBĖTŲ ANT POPIERIAUS, O MAN, KAD SKAMBĖTŲ IŠ TIKRŲJŲ. DĖL TO IR NESUPRATO MANĘS, KAI PASAKIAU, KAD TDA2005 NEBLOGAI SKAMBA, KAI GERAI PADARAI... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 06 06, 18:13 |
|
|
|
Nu jo... Tai dar pasakyk, kad tu visą studiją derinimo turi... |
nereikia studijos - užtenka keletą baksų kainuojančio mikrofono, stiprintuvo jam(galima surinkt per viena-du vakarus) kompo su garso plokšte ir specialaus softo
paskutinį punktą , jei pats nesugebėsi susirast, galesiu duoti, kai turėsi tris pirmus
Citata: |
Ar kopijuoji viską iš gatavų? |
galima sakyt, kad taip,nes aš neturiu nei tiek laiko,nei tiek patirties, ir svarbiausia- neturiu galimybės eksperimentuot su daugybe įvairių garsiakalbių - kad galėčiau pagamint geriau už žmogų, užsiimantį vien tik tuo( ar beveik vien tik tuo)
Tai kaip tau mano išrinkti garsiakalbiai? Ką geriau dėti - wooferi ar fullrange? |
supratimo neturiu, kuris geriau, bet žemų nebus nei su vienu
.
O šiaip, neturiu aš tiek, kad įpirkčiau iš tavo nuorodos... |
reikia daryt projektą pagal savo finansines galimybes
galiu 99% garantuot, kad padaręs kolonkę su rusišku garsiakalbiu nuo seno TV plius kokiu visai nebrangiu žemadažniu(geriausia tokiu atveju daryt biampingą su nebrangiom mikrem, nereikia tada nepigiai atsieinančių filtrų) turėtum nepalyginamai geresnį rezultatą, nei su šitais veivkorais |
|
|
|
|
|
|
|
Re: Tik rimtiems(Netaisyti, tai teisybė): Nauja Hi-End akust |
Parašytas: 2010 09 11, 15:49 |
|
|
|
Kadangi dirbu vasarą kaip ir daugelis, tai ir užsidirbau jau nemažai, kad atmetus išlaidas, mokesčius, liko apie 300Lt, neskaitant, kad pats dar turiu šiek tiek
Kadangi biudžetas nedidelis, bet norai nemaži, tai teko atsisakyti geros ir galingos, o žiūrėti tik geras ir negalingas. Bet kokio velnio man tos galios, pagalvojau. Vistiek nesiklausau daugiau kaip ant 10W. Net ir 10W retai prireikia.
Štai ką suradau:
Wavecor firma neatsitiktinai, nes su ja esu susidūręs ir buvau sužavėtas jų produkcijos kokybe. Jų kataloge 80% garsiakalbių iki 20W, bet labai kokybiškų.
Bet štai pasimečiau. Yra 4 komplektai, tiksliau 4 variantai, ką galiu gauti iš šių garsiakalbių:
fullrange: http://www.wavecor.com/html/fr070wa01_02.html (130Lt/2vnt)
subwoofer driver: http://www.wavecor.com/SW070WA01_02_specifications.pdf (150Lt/2vnt)
AD 1: http://www.wavecor.com/TW030WA01-02_specifications.pdf (190LT/2vnt)
AD 2: http://www.wavecor.com/TW030WA03-04_specifications.pdf (120LT/2vnt)
AD skiriasi tik modeliai. AD1 naujesnis modelis. Fullrange ir woofer dažninis grafikas vos ne identiškas, bet woofer'is turi mažą pranašumą ant priešbosio, bet trūkumą aukštesniuose, bet fullrange turi šiokį tokį pranašumą lb žemuose ir tvirtai aukštuose.
Laukiu jūsų nuomonės
|
Tema gan sena, bet pastebejau, kad nepasirase nei 1 zmogus, kuris buvo susidures su jais.
Visu pirma galiu pasakyt, kad tikrai gera firma wavecor gan graziai skamba garsiakalbiai neturejau prie ko prikibt.
Pats esu pasidares koloneles su
SW070WA02 ir WF138WA02
Deze gavos 9l be faziko prikisau vatos. SW070WA02 filtravau mid - high ir WF138WA02 low - mid, filtrai visaton. Garso kokybe tikrai gera, tik stoka zemo, del to turiu jom pasidares atskira zemadazni |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|