|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 04, 01:45. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Problemos su varikliu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 25, 12:39 |
|
|
|
|
Sveiki.
Prireikė jūsų patarimo.
Apie problemą.
Yra 4kw variklis paleidžiamas nuo 220V. Į apvijas eina 4 laidai.Paleidžiamas jis su jungtuku,kur du kontaktus laiko ištisai , o trečias sužadinimo apvijai. Viskas būtų gerai su tuo varikliu,bet matomai yra per silpnas įvadas name,ir varikliui startuot reikia padėti ranka.. ar galima su kondencatoriais tokiam varikliui padėti startuoti? |
|
|
|
|
|
 |
Re: Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 25, 14:13 |
|
|
|
|
| musiukass rašo: |
Sveiki.
. ar galima su kondencatoriais tokiam varikliui padėti startuoti? |
Šiaip jau ne, bet gali pamėginti kokių 60mkf x 500V kondensatorių prijungti nuosekliai su tais mygtuko kontaktais kurie prisijungia tik kol laikai nuspaustą mygtuką.
Tik nepolinį ir neelektrilitinį kondensatorių  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 25, 14:27 |
|
|
|
|
Sveiki!
Dazniausiai, didesnes negu 3 kW galios varikliai yra jungiami prie trifazio tinklo (U, V, W, N), jeigu visos fazes nesujungtos tai jam reikes papildomo momento, nes jis pats negali jo pagaminti (kaista, dreba, sudega).
Jeigu elektros energijos tinklas nedideles galios palyginti su elektros variklio galia, o itampos kritimas tinkle virsija 15%, tai variklis paleidziamas pazeminant varikli maitinancia itampa. Sukimo momentas tiesiog proporcingas itampos kvadratui, todel, itampa sumazinus du kartus, momentas sumazes keturis kartus. Pazeminta itampa varikliai paleidziami be apkrovos arba kai apkrova labai maza. Galima paleisti su reaktoriais, per autotransformatoriu. Paleidimo metu srove isaugo 5-6 karto + apkrova (4kW - apie 18A, tai 18*6=108A + apkrova), SVARBIAUSIA nepamirsk parinkti tinkama kabeli
O padeti jam startuoti su C aisku, kad galime, jeigu prijungsime Cd (darbo talpa), o dar padidinti momenta galima dar prijungti Cp (paleidimo talpa), bet ja reikes atjungti
BET VISKAS PRIKLAUSO NUO VARIKLIO TIPO!!!! |
|
|
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 25, 15:38 |
|
|
|
|
Klausyk profesoriau, mes suprantame kad vadovėlių prisiskaitei, bet ne viską ten juose supratai. Kai suprasi tada patarimus dalink ir dar padidintomis raidėmis. |
|
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 09:46 |
|
|
|
|
| Ir ko as ten nesupratau? As jam paaiskinau taip, kad jis galetum ta varikli paleisti be situ nepigiu kondensatoriu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 11:15 |
|
|
|
|
| Zenka2009 rašo: |
| Ir ko as ten nesupratau? As jam paaiskinau taip, kad jis galetum ta varikli paleisti be situ nepigiu kondensatoriu |
Kokių būdų pasiūlei ? Geriau sakyk prisiminei kažką girdėta per matyt neseniai baigtus mokslus, bet nesugebėjai tinkamai pritaikyt gautų žinių.
Įtampa žeminama variklių paleidimui tam, kad išvengti srovės smūgių ir tinklo perkrovimų. Žeminti įtampą kai ji ir taip jau per žema (nes variklis nepasileidžia) gali tik labai labai dar žalias inžinierius.
Vienintelis protingas patarimas buvo parinkti tinkamą kabelį, tik kaip siūlote tai padaryti jei tas kabelis /oro linijos laidai priklauso elektros tinklams ?
Ir tos padidintos ir paryškintos raidės rašant nesąmones, kolega, gana kvailai atrodo
Nieko asmeniško, aš ginčijuosi tik su neteisingais teiginiai, nesu prieš nieką nusistatęs. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 14:11 |
|
|
|
|
Labas!
Na gerai, jeigu rasau nesamone, tai kaip man tada is tokiu nesamoniu pavyko is variklio 3 kW padaryti suvirinimo aparata kuris duoda man 560 A, su juo pagalba lengvai virinu ketu, pas mane irengti automatai D16 (tinklas iki 4kW).
Bet svarbiausias mano igyvendintas projektas, kad is 9V (is kronos) nuolatines itampos gaunu 250V kintamosios, prie kurio galiu prijungti savo suv. aparata, bet kol kas neislaiko jo visos imamos galios |
|
|
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 14:33 |
|
|
|
|
Labas!
Na gerai, jeigu rasau nesamone, tai kaip man tada is tokiu nesamoniu pavyko is variklio 3 kW padaryti suvirinimo aparata kuris duoda man 560 A, su juo pagalba lengvai virinu ketu, pas mane irengti automatai D16 (tinklas iki 4kW).
Bet svarbiausias mano igyvendintas projektas, kad is 9V (is kronos) nuolatines itampos gaunu 250V kintamosios, prie kurio galiu prijungti savo suv. aparata, bet kol kas neislaiko jo visos imamos galios |
pasmane garaze kampe stovi fabricna dvifaze (mazo saldutuvo dydzio mazdaug 1m aukscio) bet ir tai ji tik 500A kai perjungi ant pjovimo.
na del 3kw variklio svarkei ir 560A ir dar vienai fazei tai nelabai tikiu. kad kokia 7,5Kw ar 11 tai taip nes paciam tik ant tokiu varikliu statoriu vynioju .
o del kronos suvirinimo aparato tai ??????????? reiktu persyti fizikos knygas |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 14:46 |
|
|
|
|
su krona virini? I nobelio premija taikaisi?  |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 14:52 |
|
|
|
|
| caca rašo: |
su krona virini? I nobelio premija taikaisi?  |
o kokiai cia nominacijai butu galima galima toki isradima pristatyti |
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 14:55 |
|
|
|
|
| tai reziume dedu 60mkf x 500V kondensatorių ir turi laisvai pasileist? |
|
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 15:03 |
|
|
|
|
| musiukass rašo: |
| tai reziume dedu 60mkf x 500V kondensatorių ir turi laisvai pasileist? |
turetu |
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 15:08 |
|
|
|
|
Na dabar jau su tavimi viskas aišku. Atleisk, su bepročiais nebendrauju. |
|
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 15:11 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
Na dabar jau su tavimi viskas aišku. Atleisk, su bepročiais nebendrauju. |
jis ivaldes nezemiskas technologijas |
|
|
|
|
 |
Problemos su varikliu |
Parašytas: 2010 05 26, 15:25 |
|
|
|
|
| zigmas123 rašo: |
jis ivaldes nezemiskas technologijas |
Bet kuriuo atveju normalios diskusijos su šituo ponu nesigaus. Jis paraleliniame pasaulyje. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |