|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 15, 11:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Šaldymo modulis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 21:55 |
|
|
|
|
| na nevisai taip..krentant temperaturai kameroje, mazes ir freono garavimas garintuve ir gali pasiekti tokia faze, kad freonas prades daugiau maziau tik skystas teketi, tai tokiu atveju reikia prisukti kraneli. bet jeigu ten bus kaip kondicionierius, tarkim iki kokiu 15C, tai tokios fazes manau nelabai pasieks, nebent uzsaltu garintuvas. |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 22:20 |
|
|
|
|
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 22:44 |
|
|
|
|
nu jei kaip sakai viskas uzsaltu per daug, tai tiesiog visas freonas subegs i garintuva ir kompresoriui nebebus ka pumpuoti tai ir suksis ant tuscios eigos.
aisku susidarys kazkoks vakumas kas pamazins garavimo tempratura. tai saldytuvas toliau sals, bet labai jau neefektyviai. |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 22:45 |
|
|
|
|
siandien kaip tik pildamas dujas atkreipiau demesi, kad ant rezervuaro uzrasytas duju slegis 25 bar  |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 22:48 |
|
|
|
|
vakuumas darosi, kai truksta freono, o siaip resyveryje visada liks skysto freono jei viskas gerai paskaiciuota ir uzpildyta. beto skysto freono patekimas i kompresoriu, kaip jau minejau gali sulauzyti kompresoriu. negirdejot garso kai uzsipildo kompresorius skystu freonu, toks vaizdas kad pakils i ora kol isibegeja  |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 22:51 |
|
|
|
|
| nors sitiem maziukam hermetiniam puodam is saldytuvu tai net nezinau, gal ir nebaisus tas dalykas, jie biski kitaip veikia, negu agregatai kur aptarnaut tenka. |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 04, 23:56 |
|
|
|
|
nezinau is kur tu tokius skaicius paemei nes as prasktiskai turejau pakankamai reikalu su gamtinemis dujomis tai ten slegio beveik nulis. didžiuli vamzdi pirstu galima uzpausti net nejauti pasipriesinimo.
veliau pamatuosiu tiskliai koks ten slegis |
|
|
|
|
|
 |
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 00:14 |
|
|
|
|
| TomasK rašo: |
| nors sitiem maziukam hermetiniam puodam is saldytuvu tai net nezinau, gal ir nebaisus tas dalykas, jie biski kitaip veikia, negu agregatai kur aptarnaut tenka. |
tai va tam kompresoriui puode tai freono perteklius nebaisu reike pripilti keleta litru kad varikli apsemtu |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 00:34 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
nezinau is kur tu tokius skaicius paemei nes as prasktiskai turejau pakankamai reikalu su gamtinemis dujomis tai ten slegio beveik nulis. didžiuli vamzdi pirstu galima uzpausti net nejauti pasipriesinimo.
veliau pamatuosiu tiskliai koks ten slegis |
Aha, visas google-as klysta, tik vienas Digix-as teisus!
Pries matuodamas gal pirma issiblaivyk.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 00:40 |
|
|
|
|
Oho visazinis googlas.
Nu zinai jei googlas neklysta tai tada as supermenas
nes galiu laisvai tu suskystntu duju taiu i buteli pripilti ir pirstu uspausti, psipriesinimas bus ne didesnis nei gazuoto vandens.
| Citata: |
| Pries matuodamas gal pirma issiblaivyk. |
manai alkoholis mane dar stipresniu gali padaryti kad isvis nepajausiu net to slegio?
beje persiurejau tavo citata, taigi tu ten paskelbei kad slegis tik 2.2 atmosferos prie 20C temperaturos. tai tu be reiaklo kabinejiesi.
beje butano virimo temperatura tik -0.5C |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 00:53 |
|
|
|
|
| beje persiurejau tavo citata, taigi tu ten paskelbei kad slegis tik 2.2 atmosferos prie 20C temperaturos. tai tu be reiaklo kabinejiesi. |
Tai dar ir kreivai skaitai?
| beje butano virimo temperatura tik -0.5C |
Kalbejom apie propana.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 01:19 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
| beje persiurejau tavo citata, taigi tu ten paskelbei kad slegis tik 2.2 atmosferos prie 20C temperaturos. tai tu be reiaklo kabinejiesi. |
Tai dar ir kreivai skaitai? |
| it is approximately 220 kilopascals (2.2 bar) for pure butane at 20 °C |
kas cia kreivai peraksityta?
taip, bet ten propano butano misimys visgi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 01:42 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
Tai dar ir kreivai skaitai? |
| it is approximately 220 kilopascals (2.2 bar) for pure butane at 20 °C |
1. kas cia kreivai peraksityta?
2. taip, bet ten propano butano misimys visgi. |
1. Tas kad cia apie butana, o as citavau ir paryskinau skysto propano slegi, nes butent apie ji kalbejom - jau antra karta ta pati 2x2=4 kartoju!
2. Dabar jau trecia karta kartoju, kad kalbejom apie propana, o net jeigu dabar staiga persoksime prie P-B misinio, tai jo skysto slegis yra 16 atm, jau buvau daves nuoroda i tai auksciau (pacia pirma).
3. Net jei dabar dar staiga pereisime dar ir prie gryno butano, tai ir jam galiojantis slegis 2.2 baro yra visgi ne 0.5-1 atm. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 02:49 |
|
|
|
|
nu turiu pripazinti kad tikrai blogai perkasiciau ir parasisu tai visai tas nesuspratimas todel kad istisai albejau apie butana.
nors tada ka iseina kad koloneleje man i baliona irgi gryno butano pripyle, nes slegis ten baisiai mazas.
2.2 atmosferos tai pris 22C kiek man teko naudoti ati ten ne daugiau kaip 15C buvo baliono teperatura |
|
|
|
|
|
 |
Šaldymo modulis |
Parašytas: 2010 05 05, 03:41 |
|
|
|
|
Na ir is kur ten pas jus kolonelej butanas, tuo labiau grynas?
Man labiau tikisi, kad ten jei ko ir galejo "in-pilti", tai matyt samogono , ir tai kazin ar gryno.
Va ji tai tada jau tikrai stiklinem pilstyti galima.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |