|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 09, 16:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Diodu girlianda???
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 13:22 |
|
|
|
sveiki noriu paklausti del eglutes lempuciu (girliandos) as ji isi ardzes buvau kazkada ir kiek pamenu ten transformatoriausnera tai isvada tokia jog ten sudeta i viena grandine tiek lempuciu kad pavelka 220v tai jai as viska susiskaiciuociau pernauja tai pwz galiu pajunkti nuo 24v ir reikes maziau tu diodu ??? |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 13:44 |
|
|
|
diodus kazin ar galima nuosekliai jungti, bet jei ten paprastos lemputes su nedaug voltu, tai paskaiciavus ir sumazinus ju skaiciu turetu veikti ir is 24v. |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 14:33 |
|
|
|
dodud nuosekliai jungti galima tik reikia atkreipti demesi i tai kad negalima ju maitinti tiesiai is rozetes. kintama itampa.
jei nori paprasciausio varianto reikia is rozetes pajungti per kondensatoriu ir pries paduodant i girlianda islyginti viska tilteliu.
kazkur cia buvo duota shema kaip tas daroma |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 14:46 |
|
|
|
citrus rašo: |
diodus kazin ar galima nuosekliai jungti, bet jei ten paprastos lemputes su nedaug voltu, tai paskaiciavus ir sumazinus ju skaiciu turetu veikti ir is 24v. |
galima nuoseklai tik tada reik kad ant vieno sviesdiodzio butu apie ~1,5-2,0V. jaigu paduosi 24V (pastovios itampos) tai reiktu nuoseklai sujunktu ~16-12 vnt sviesos diodu. |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 15:29 |
|
|
|
nea jus gal nesupratos kaikurie yra eglutes girlianda diodune ji sujunkta
prasidarai blokeli ir ten yra uzprogramuota schema tai ten nera jokio transformatoriaus kaip pwz jungi i 220v ir yra 100 lempuciu diodiniu tai ju voltazas kiekvienos lemputes atskirai yra 2,2v tai isvada tokia sumazinus lempuciu skaiciu atminusavus ju suma is 220v ir likusi skaiciu gave turetume gauti diodams reikalingos sroves padavimo galios ar ne taip?
nepykit jai kam atrodo kad durnai rasau |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 15:32 |
|
|
|
nezinant kaip ten padaryta neimanoma nieko pasakyti pakankamai tiskliai kad butu garantija jog nebus sprogimo |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 22:48 |
|
|
|
121ck,4 rašo: |
prasidarai blokeli ir ten yra uzprogramuota schema tai ten nera jokio transformatoriaus kaip pwz jungi i 220v ir yra 100 lempuciu diodiniu tai ju voltazas kiekvienos lemputes atskirai yra 2,2v tai isvada tokia sumazinus lempuciu skaiciu atminusavus ju suma is 220v ir likusi skaiciu gave turetume gauti diodams reikalingos sroves padavimo galios ar ne taip?
Offtopic:
Rašai tai tu tikrai labai durnai. Man nesuprantama, kaip galima daryti tiek klaidų ir nenaudot skyrybos ženklų?.. |
|
_________________ Inžinierius-projektuotojas |
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 22:52 |
|
|
|
eglutes girliandose nera jokiu diodu,ten paprastos mazos kaitrines lemputes 2.2v ,nebent kokios naujos yra su sviesos diodais. |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 20, 22:56 |
|
|
|
Vytautas88 rašo: |
Offtopic:
Rašai tai tu tikrai labai durnai. Man nesuprantama, kaip galima daryti tiek klaidų ir nenaudot skyrybos ženklų?.. |
jaunimas dabar knygu neskaito uztai taip ir raso,kaip kas moka,dar gerai kad yra tarpai tarp zodziu. |
|
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 12:01 |
|
|
|
dbr tiem kuriem atsakineja i klausima visai nei tema tai jusu arba atsakot i mano klausima arba laikotes nuomone sau jus man ne lietuviu mokytojos aijsku nepatinka neskaityk nerasyk gal pagaliau atsakys man i klausima at ne |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 12:51 |
|
|
|
Sveiki,
atsiprasau, kad i svetima tema ilindau. Tikiuosi neuztersim ir atrasys man asmeniskai tie kas gali padeti, ir siek tiek sugaisti brangaus laiko.
Savo botanikei sistrai noriu pagamnti (pradzioje norejau nupirkt gatava, bet ziauriai brangu) LED sviestuva augalams.
Internete radau http://www.youtube.com/watch?v=EtbDL0stkRA , bet beda, kad labai jau as zalias, o angliskai irgi ne bumbum.
gal zmogus su kantrybe galetu pavadovauti, ka man pirkti, kaip lituoti ir tt.?
isanksto dekoju |
|
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 13:15 |
|
|
|
dbr tiem kuriem atsakineja i klausima visai nei tema tai jusu arba atsakot i mano klausima arba laikotes nuomone sau jus man ne lietuviu mokytojos aijsku nepatinka neskaityk nerasyk gal pagaliau atsakys man i klausima at ne |
Neatsakysim. Nemėgstam beraščių ir chamų. Vietoj "atsiprašau" akis drasko. Laisvas.
Tiems kas nežino šitas veiklėjas 121ck,4 moka dar ir taip: (iš kitų temų)
Citata: |
E nepis* tu man proto gerai jai tau kas nepatinka kisk zyrkles i razete as paprasau normaliai e jie man prota pisa
tai kad nejuokais sugruzino lai po akis kaune nesimaiso man jie |
|
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 04 21, 13:29. Redaguota 3 kartus(ų) |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 13:21 |
|
|
|
Snukerjius rašo: |
bet beda, kad labai jau as zalias, o angliskai irgi ne bumbum.
gal zmogus su kantrybe galetu pavadovauti, ka man pirkti, kaip lituoti ir tt.?
isanksto dekoju |
Skaityk čia: http://www.radiocool.lt/sviesos-diodas-led/
jei suprasi bent trečdalį ir sugebėsi užduot konkrečius klausimus tai yra vilčių, kad kas nors padės. Rašinėlių "kaip padaryti" nuo A iki Z tikrai niekas nerašys. |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 13:47 |
|
|
|
tu gali nustot kabinetis man neidomu ka tu kenti ko ne as uzklausiu norml o kiti atsako paskutini karta sakau atsok nepatinka neskaityk tu mano temu aisku? |
|
|
|
|
|
Diodu girlianda??? |
Parašytas: 2010 04 21, 13:55 |
|
|
|
tu gali nustot kabinetis man neidomu ka tu kenti ko ne as uzklausiu norml o kiti atsako paskutini karta sakau atsok nepatinka neskaityk tu mano temu aisku? |
Verta paskaityti, paprašyk, kad kas nors išverstų.
http://radiokot.ru/start/other/ |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|