Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 23, 08:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso stiprintuvai » Nedideles galios stiprintuvas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Nedideles galios stiprintuvas
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
K174YH4 - 5W stiprintuvas, http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/103.
Kadangi LM386 pakankamai gerai triuksmauja, dabar mastau apie TDA7052A. Pagal atsiliepimus, maziau triuksmauja. Nors TDA7052A ir ne stebuklas (datasheetas 94 metu), nieko geriau neradau.
Schema galima imti arba is cia http://circuitdiagram.net/1w-mono-amplifier.html (cia bus TDA7052), arba is datasheet'o http://www.nxp.com/documents/data_sheet/TDA7052A_AT.pdf. Datasheet'e paprastesnis variantas, tai gal apsistosiu ties juo.

Yra dar AN7513, siek tiek naujesnis (2001 metu gamybos), bet jo Quiescent circuit current yra 20-60 mA, kai tuo tarpu TDA7052A - 7-12 mA.

Manau, jau zinau, kas buvo blogai mano perpaisytoje schemoje: "Note! Do not ground either speaker terminal.".

Paskutinį kartą redagavo K K, 2010 04 18, 08:27. Redaguota 1 kartą
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
K K rašo:
K174YH4 - 5W stiprintuvas, http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/103.
Kadangi LM386 pakankamai gerai triuksmauja, dabar mastau apie TDA7052A. Pagal atsiliepimus, maziau triuksmauja. Nors TDA7052A ir ne stebuklas (datasheetas 94 metu), nieko geriau neradau.
Schema galima imti arba is cia http://circuitdiagram.net/1w-mono-amplifier.html (cia bus TDA7052), arba is datasheet'o http://www.nxp.com/documents/data_sheet/TDA7052A_AT.pdf. Datasheet'e paprastesnis variantas, tai gal apsistosiu ties juo.

Manau, jau zinau, kas buvo blogai mano perpaisytoje schemoje: "Note! Do not ground either speaker terminal.".

Kadangi ištrynei nebematau ir gal ne viską gerai pamenu, bet tavo schemoje buvo blogai padarytas maitinimas. Tavo opampas yra dvipoliario maitinimo, o tu schemą nubraižei kaip vienpoliario, atitinkamai dėl to toje schemoje beveik viskas neteisingai. (jei yra ne taip nesiginčijam, nes aš rašiau - schemos nebėra, o aš tiksliai nepamenu)

Nežinau kas ir kur teigia, kad LM386 triukšmauja, niekada to nepastebėjau, o ir datasheetas to nerodo. Na bet tebūnie, kaip vienas kolega iš forumo sako -"...jei Internete rašo, vadinasi taip ir yra" Smile
Jei tau labiau patinka TDA7052 naudok ją, aš apie ją žinau tik tiek kiek datasheete matosi. Tik BTL jungimas tai jau tikrai nežada kokybės Smile
Šita mikrė skirta montuoti į kokį nors trečios rūšies nešiojamą CD grotuvą kur svarbu maža maitinimo įtampa ir mažas srovės sunaudojimas. Tuo pačiu tai rodo į gilų B klasės stiprintuvo režimą ir atitinkamai didelius iškraipymus.

Todėl iš šitų dviejų blogybių aš rinkčiausi mažesnę t.y. AN7513
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
YH4 yra 1W
YH14 yra 5 vatų, ir TDA2003 yra idealus analogas.

Yra dar ir ne tokių dinozaurų pirkti, tik reikia žinoti ir keletą kitų parduotuvių apart RCL ir Lemona Wink

O jeigu daryt nešiojamą,kaip autorius ir darys greičiausiai, rinkčiausi kokią D klasės mikroschemą ir pagal datasheetą pasidaryčiau. Būtų pats geriausias variantas. Radiatorių nereikia, naudingumas labai didelis ir naudojam sau į sveikatą.

PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
leopard rašo:

O jeigu daryt nešiojamą,kaip autorius ir darys greičiausiai, rinkčiausi kokią D klasės mikroschemą ir pagal datasheetą pasidaryčiau. Būtų pats geriausias variantas. Radiatorių nereikia, naudingumas labai didelis ir naudojam sau į sveikatą.

Bėda ta, kad tokios mikroschemos kaip taisyklė būna tokiuose http://media.digikey.com/renders/Maxim%20Renders/20-TQFN%20PKG.jpg korpusuose kurio dydis 5x5 mm, o atstumas tarp išvadų 0,6mm. Prilituotum ?

Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 04 18, 08:48. Redaguota 1 kartą
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
Nelabai man aisku, ar galiu as jungti ne BTL budu? AN7513 juk irgi BTL.
Jokiu projektu su AN7513 internete nesimeto ir jo sunaudojama energija ant tuscios eigos siek tiek per didele.

Taip, D klases butu geriausia. Bet as neradau D klases 1W mono stiprintuvo nuo 12 V, yra tik nuo 5V, o jei desiu stabilizatoriu, tai jokios naudos is D klases nebeliks.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 08:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
K K rašo:

Taip, D klases butu geriausia. Bet as neradau D klases 1W mono stiprintuvo nuo 12 V, yra tik nuo 5V, o jei desiu stabilizatoriu, tai jokios naudos is D klases nebeliks.

Na va pradėjom nuo pretenzijų į ale hi-end (OPA134), o baigsim sintetiniu skaitmeniniu D klasės stiprintuvu. Vadinasi autoriui visiškai pofig kokybė, arba jis nesupranta kas yra kokybė, nuo ko ji priklauos (kokybė tai ne tik triukšmo nebuvimas) ir to, kad vienu metu ir kokybiška ir mažai srovės tiesiog nebūna.
Taigi jei akcentai ant mažos srovės ir pusėtinos kokybės tai TDA 7052 o jei kokybė paskutinėj vietoj tai D klasė (tik dėl D klasės niuansų aš jau rašiau aukščiau).
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 09:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Forume buvo pasisakymų, kad paprasčiausiai televizoriaus garsas, su jo firminiais dinamikais naudojamas muzikai klausyti, koncertams. Nors daug metų iki tol žmogus bandė įvairius scheminius sprendimus, bet galiausiai pradėjo tenkinti televizorius. Metai bėga, ir su jais keičiasi požiūris matyt.
O televizoriui gali būti arba D klasės, arba kituose senesniuose ta pati TDA2003 mikroschema. Kiekvienam pagal poreikius.
Įsivaizduoju... nešasi jaunuolis nešiojamą stiprintuvėlį (sportinės tašės dydžio) A klasės ir klausosi kokybiškos muzikos su miesto triukšmo prieskoniu.... Laughing

Nei man mašinoj reikalinga a klasė, nei man jos mobiliam reikia, kai skambina... bet vakare, kai įsijungiu ir aplink tylu, galiu girdėti daug garsų ir niekas netrukdo.. naudoju a klasę....

PranešimasParašytas: 2010 04 18, 09:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
leopard rašo:

Nei man mašinoj reikalinga a klasė, nei man jos mobiliam reikia, kai skambina... bet vakare, kai įsijungiu ir aplink tylu, galiu girdėti daug garsų ir niekas netrukdo.. naudoju a klasę....

Nei aš su tavimi dėl to ginčijuosi nei ką. Wink Čia, kaip dažnai nutinka, į forumą įkrito naujas ambicingas jaunuolis, kuris kol kas nelabai pats gaudosi ko jam reikia (tiesa paskui ambicijas apramino, ačiū Dievui), tai su juo ir aiškinamės kas su kuo valgoma. Žiūrėk kažką ir išsiaiškinsim, tikiuosi jam tai bus naudinga.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 10:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
Aisku, kad bus naudinga.
Man tik keista, kaip cia jus visi man ta hi-end bandot prikisti. As juk neiskau hi-end uz 50 Lt. MAN HI-END NEREIKIA. Baikim apie ta hi-end.

Pabandysiu paaiskinti/atsakyti:
1. Man hi-end nereikia!
2. S30 nejungsiu, jungsiu 1W 8ohm kolonele.
3. Tai nebus portatyvinis irenginys (mieste su juo nevaiksciosiu ir muzikos neklausysiu, leopard), tai bus stacionarus irenginys.
4. Maitinamas bus arba nuo DC arba nuo akumuliatoriaus (butent todel as cia taip "plesausi" del nedidelio energijos suvartojimo kiekio).
5. Stiprintuvas veiks 365 dienas per metus.
6. Kai kalbejau apie kokybe, kalbejau TIK apie triuksmo nebuvima. Tikrai neklausysiu, kaip groja auksti, kaip bosas veika, koks sodrumas ir t.t. Tai man neaktualu.
7. Taip, akcentai ant mazos sroves ir pusetinos kokybes. Manau galeciau gyventi ir su D klase, jei pavyktu efektyviau isspausti 1W nei su TDA7052.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 10:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
Evaldas_S rašo:

Bėda ta, kad tokios mikroschemos kaip taisyklė būna tokiuose http://media.digikey.com/renders/Maxim%20Renders/20-TQFN%20PKG.jpg korpusuose kurio dydis 5x5 mm, o atstumas tarp išvadų 0,6mm. Prilituotum ?

Zmones padaro: http://www.starlino.com/reverse_surface_mount.html. Bet as to nedaryciau.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 10:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
K K rašo:

Zmones padaro: http://www.starlino.com/reverse_surface_mount.html. Bet as to nedaryciau.

Ou, je !
Žmogus su tokiom rankom ir blusą pakaustytų. Tik tokias rankas ne kiekvienas turi.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 11:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
Ziurineju as dabar D klase. TPA3003D, TPA3007D1, ZXCD1000 neatrodo, kad butu labai jau efektingesni uz TDA7052.

Gal reikia apsistoti ties tuo TDA7052 ir viskas.
Klausimas tik, kokia schema rinkti: is datasheet'o ar is http://circuitdiagram.net/1w-mono-amplifier.html? Gal kas patars?
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 11:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
K K rašo:
Klausimas tik, kokia schema rinkti: is datasheet'o ar is http://circuitdiagram.net/1w-mono-amplifier.html? Gal kas patars?

Schemos iš principo nesiskiria ir negali skirtis. Tai, kad kitaip pasukta ar pavaizduota dar ne schemų skirtumas.
Pagal tavo linką nenaudojamas vidinis (elektroninis) garso reguliatorius, dar blogiau - reguliatoriaus koja niekur neprijungta ! Nors reikėtų bent per kondensatorių į korpusą.
Čia kaip nori, bet aš ko gero naudočiau vidinį garso reguliatorių. Tada žymiai mažiau problemų su potenciometro pasirinkimu, laidų ekranavimu, triukšmais ir t.t.
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 12:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
K K rašo:
tai bus stacionarus irenginys.
4. Maitinamas bus arba nuo DC arba nuo akumuliatoriaus (butent todel as cia taip "plesausi" del nedidelio energijos suvartojimo kiekio).

stacionarus, tai kaip suprantu patalpoje - o tai ten pas tave nera 220V tinklo, kad ji nereiketu nuo akumuliatoriu maitint?
PranešimasParašytas: 2010 04 18, 12:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
K K
Naujokas
Naujokas
220V dazniausiai buna, bet kai jos nebuna, veikia nuo akumuliatoriaus. O tada yra kritiskai svarbu, kad kuo maziau sodintu akumuliatoriu.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu