|
Forumas » Elektronika žaliems » Dega tranzistoriai - padekite.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Dega tranzistoriai - padekite. |
Parašytas: 2005 09 24, 15:48 |
|
|
|
|
Kai tu atjungi galinius tranzistorius, pries tai esantys draiveriai netenka savo apkrovos ir gauni negerus matavimo rezultatus. Kai pajungi mazesne itampa, kaip jau minejau, tu tiesiog gali pamatyti, ar tavo schema gerai sulituota ir gali isvengti sudeginimo. Tai tik apsisaugojimo priemone, o ne rimto matavimo salygos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 09 26, 15:16 |
|
|
|
|
| MR.M rašo: |
| O tai kaip matuot su jais, mazesne ytampa? Nesamone irgi gausis!!! Pas mane wietoj 0.33Ohm 5w - 1Ohm 5w varzha |
Aš labiau būčiau linkęs dėti 0,33om varžas, bet ne čia esmė, na gal prie didesnio maitinimo ir galingumo.
Prieš tai rašei kad jungei kaip supratau 5W 5om varžą per maitinimo laidą, tai reiškia nuosekliai pliuso laidui, pagalvok kokia per ją prėjo srovė, todėl ir paraudonavo ir sudegė
Šiaip jei galvoji užsiiminėti stiprintuvais, patarčiau pasidaryti ar nusipirkti dvipolį maitinblokį su apsauga nuo trumpo.Geriausiai su reguliuojama įtampa ir apkrovos srove.Tada jokių problemų paleidinėjant ir nedegintum tranzų saujomis Kaip Dioda pataria pradedant nuo mažos įtampos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 09 28, 22:12 |
|
|
|
|
| Mane cia visi lamaku laiko!! Tu manes nesupratai - 5w 1ohm 5 varzhas jungiau prie pliuso ir prie minuso!! IR MAN ATRODO ZINAU KODEL, PAMATAVAU SROVE KAI LEMPA BUNA NEISILUS 3A WOW!!! O KAI ISILA 0.5A - MANAU JAU VISKAS AISKU!!! Tik dabar man paaiskinkit kaip taimeri padaryti kad pirma siltu lempa o po to isijungtu visa kita |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 09 29, 14:39 |
|
|
|
|
| MR.M rašo: |
| Mane cia visi lamaku laiko!! Tu manes nesupratai - 5w 1ohm 5 varzhas jungiau prie pliuso ir prie minuso!! IR MAN ATRODO ZINAU KODEL, PAMATAVAU SROVE KAI LEMPA BUNA NEISILUS 3A WOW!!! O KAI ISILA 0.5A - MANAU JAU VISKAS AISKU!!! Tik dabar man paaiskinkit kaip taimeri padaryti kad pirma siltu lempa o po to isijungtu visa kita |
No comment ..... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 09 29, 18:31 |
|
|
|
|
Šiaip tai, čia A klasės stiprintuvas, apatinis petys dirba kaip srovės generatorius, nenaudokite metodų kuriais derinate B klasės stiprintuvus.
Visų pirma, čia ramybės srovė priklauso kokią galią nori gauti.
Prie 100W ramybės srovė bus apie 7A, o tai labai daug. Kai B klasės stiprintuve apie 30 mA.
Antra varžų nominalai labai svarbu.
Jis tylėdamas labai daug srovės valgis, ir pats nesvietiškai kais.
O gal geriau geras B klasės stiprintuvas? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |