|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 12, 08:09. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » Sunkumai rašant programą PIC 16F 876, padėkit
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Sunkumai rašant programą PIC 16F 876, padėkit |
Parašytas: 2010 04 08, 21:18 |
|
|
|
Sveiki, esu naujokas elektronikoje, kiek susipazinau univere tiek ir zinau zodziu turiu toki projektėlį ir man reikia parašyti programą atlikti tokiems veiksmams: į PIC 16F 876 RA0/AN0 ir RA1/AN1 paduodami analoginiai signalai iš 2 akselerometrų (signalų amplitudės iki 2V), kurie nuolatos matuoja virpesius, tikslas yra matuoti/fiksuoti laiką tarp abiejų signalų maksimalių reikšmių visą darbo laiką realiu laiku, išskaičiuoti fazių skirtumą tarp signalų ir jei fazė yra 85-95 laipsniai nedaryti nieko, jei <85 išduoti signalą į RB1 išėjimą, atitinkamai >95 - išduoti į RB2, išėjimo signalą nutraukti pasiekus 90 laipsniu fazių skirtumą. Jeigu žinot kaip aprašyti šiuos veiksmus c++ kalba arba šiam reikalui naudingų nuorodų būsiu labai dėkingas, jei padėsit ir nepykit už menkas žinias , |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 04 08, 21:43 |
|
|
|
Padėti aš tikrai nepadėsiu tik man iškilo toks klausimas Jūsų PIC'as turi tik vieną ADC modulį ir konvertavimas bus paeiliui pirma vieno poto kito įėjimo (PIN'o) tai tikslumas virpesių matavimo bus ..... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 04 08, 21:54 |
|
|
|
vitukas1 rašo: |
Padėti aš tikrai nepadėsiu tik man iškilo toks klausimas Jūsų PIC'as turi tik vieną ADC modulį ir konvertavimas bus paeiliui pirma vieno poto kito įėjimo (PIN'o) tai tikslumas virpesių matavimo bus ..... |
šito nežinojau, bet tas tikslumas gali turėti paklaidą, virpesiai kinta lėtai (praktiškai minutėmis) pakitus vieno jutikli parametrams per kiek laiko sureaguotų Pic'as? (jei įmanoma tą nusakyti ) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 04 09, 17:06 |
|
|
|
Turi paskaityti datasheet'ą, jeigu aš gerai supratau tai ten vienas konvertavimas užtrunka kažkur apie 50uS. Tiksliau jau turi skaičiuoti pats - ten yra formulė kurioje atsižvelgiama į eilę parametrų gausi tikslią reikšmę. Gali paskaityti šį forumą - čia vienas žmogus panaudodamas PIC'o vidinį ADC darė skaitmeninį oscilografą, manau jis galėtų ką nors patarti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 04 09, 22:12 |
|
|
|
Sveikas ,
Tau pirmiausia gal reiktu apsibrezti laikus , nes "matuoti/fiksuoti laiką tarp abiejų signalų maksimalių reikšmių " - kazkokia reiksme realiu laiku visada bus maksimali. Kad isrink kazkokia maksimalia , reikalingi keli matavimai per kazkoki laika. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|