|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 09, 09:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » Dezutes elipsem
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 11:45 |
|
|
|
ad rašo: |
O dabar pagalvokim logiškai: jei gale subas kala nuo 20 iki 400hz, tai kam dar tuo pačiu dažniu kankinti elipses |
subas neturetu "kalti" iki 400Hz, max iki 60-70Hz. Kitaip jis jau nebe subas. Ir pradeda baisiai girdetis lokalizacija. |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 15:35 |
|
|
|
To DainiusT:
Tu užsiciklinai ant priekinių ir bandai įteigti kitiems, bet juk klausimas buvo ne apie tai.Žmogus juk klausia kaip jam pagerinti garsą neišmetant tų elipsių.Neaišku nei koks pas jį tas subas, kokio galingumo ir kokios dažnio juostos, nei koks stiprintuvas ir t.t.
Jam reikia kad subas paliktų ir kad elipsės nerezonuotų, va iš to ir reikia siūlyti ir patarti.Kai pats įsitikins, tada paklaus ką ne taip padarė .
Aš pilnai sutinku dėl priekinių garsiakalbių, nes sūnus išvažiavęs į Airiją o man palikęs golfiuką važinėti kasdienai(nes su dujom, o mano su benzu).
Tai va aš įdėjau originalius garsiakalbius Blaupunkt į priekį ir į galą, taip kaip buvo numatyta gamykliniam variante.Kai vienas važiuoju irgi dažniausiai klausau priekinių.Vis tik paskaičiavo pagal mašinos kubatūrą ne kokie profanai(aišku tik minimaliems poreikiams patenkinti), o to paties blaupunkt inžinieriai.
Bet juk čia matyt bičui reikia ne to.O kaip padaryti kitaip neatskiriant dažnių, juk ne kiekvienas subas ar stiprintuvas jam iki 100hz dažnį pjauna ir juk kažin ar jis dės aktyvų vidutinio dažnio filtrą elipsėms.Tai tegul bičas ir daro taip kaip jam dabar atrodo geriau.
Gera akustika automobilyje oi sunkus ieškojimų kelias  |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 18:46 |
|
|
|
Krc elipsem pajugiau atskira stipereka su temro reguletoriais ir nebereik joke filtra atskira!!! Bet vistiek dar nesugalvoju kaip jas uzdengti kad nerezonuotu!! Ne viens is jusu gudraus atsakymo negalit pateikt!!! Nors subui galetumet psakyk mazdaug koke induktyvumo reik rite ir kondikus kokius nes jungsiu stipra kureme nera atskiro wofer isejimo |
|
|
|
|
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 19:05 |
|
|
|
Supersound rašo: |
Krc elipsem pajugiau atskira stipereka su temro reguletoriais ir nebereik joke filtra atskira!!! Bet vistiek dar nesugalvoju kaip jas uzdengti kad nerezonuotu!! Ne viens is jusu gudraus atsakymo negalit pateikt!!! Nors subui galetumet psakyk mazdaug koke induktyvumo reik rite ir kondikus kokius nes jungsiu stipra kureme nera atskiro wofer isejimo |
O ką tu vadini gudriu atsakymu Kaip atsakyti, nežinant subo duomenų? |
|
|
|
|
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 21:52 |
|
|
|
Gudrus atsakymas yra kai isamiau pasakoja kaip ka daryt! Siaip subas noname bet netame esme parasyta tik tiek 4om dvi rites 30cm. Ce daugiau nieka ir nereik zinot tik varza siaip ir betos gali pasakyt koke rite reik ir kondikus kad pjautu koi 150-200Hz |
|
|
|
|
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 19, 22:56 |
|
|
|
Sukalk dezes kad elipses tilptu ,isdampink gerai ,zemo neduok i elpises ir bus viskas ok. |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 20, 01:18 |
|
|
|
Aivaras Rutkauskas rašo: |
to ad nuo 400Hz elipses jau bus vidurius ir aukstos grojancios midbass diapazonas 60Hz-200Hz.
to supersound elipses manu yra free air tipo, tad daryk kiek gali didesnes dezes pagal sawo masinos galimybes. Kadangi yra subas tai zemus palik jam twarkyti ir elipsem paduodama juosta nukirpk, kad negrotu zemiau 60-70Hz, kad neisdauzytum elipsiu. Nukirpti gali mage esantis HP filtras jei magas neturi tai stiprintuve esantis jei ir stiprius neturi dar galima deti pasyvu filtra, bet teks pasidomet kaip apskaiciupti rite ir kondensatoriu. |
Nu apsiskaitęs teorijos, nu kietas -subaladojai mane O dabar pagalvokim logiškai: jei gale subas kala nuo 20 iki 400hz, tai kam dar tuo pačiu dažniu kankinti elipses, juk žmogus rašo, kad jam subas "užmuša elipses.Mano mintis buvo ta kad jam bebereikia į elipses paduoti žemų, na gal nevisai tikslaiai pirma išsireiškiau ne midbass o atskirti ir paduoti "žemus" vidutinius, tu geriau žmogui patark konkrečią schemą, o neieškok priekabių.Kiek per gyvenimą esi sudėjęs i mašinas aparatūros?Va pabandyk pagal savo patarimą susidėti pats ir pasėdėk gale.Nors gal esi iš tų kur patinka kai gale bum su visais iškraipymais.
|
Neieskau priekabiu, konkretu varianta patariau, paskaityk auksciau. Per sawo trumpa gyvenima padariau 3'ju masinu garso instaliacijas. Na berots ir atsakiau y tau rupimus klausimus.
P.S kaip DainiusT jau minejo subo negalima leisti groti iki 400Hz del daugelio priezasciu, ne vien del atsiradusios lokalizacijos. 60-70Hz virsutine riba. Uzsuk y spalio 8d. kaune vyksiancias autogarso varzybas prie ledo arenos, bus prawartu. |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 20, 01:27 |
|
|
|
Supersound rašo: |
Protingas patarimas butu tau parduoti sawo stiprintuvus ir nusipirkti normalu keturkanaly su aktyviais filtrais. Ilgam ysigytum gera daikta. Dabar stiprintuvai jau nera toki brangus, uz ~500Lt gali nusipirkti nauja. Kokybe nebus audiofiliska, bet prie paprastu elipsiu ir noname subo tiks. Del konkreciu modeliu PM, nereikai cia reklamos
Elipsem dek kiek panasiai buna priekinese durelese, cia bus turbut kokia 15-20L. Uzdampink labiau sinteponu. |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 20, 12:00 |
|
|
|
Aivarai, nenoriu per daug girtis bet aš per savo elektroniko darbo metus esu sudėjęs i įvairias mašimas tiek aparatūros nuo paprastų magiukų iki labai sudėtingos ir tiek susidūręs su įvairiais klientas bei ju norais, kad neužtektų mūsų čia diskutuojančių rankų pirštų...
Supersound vienas iš tų, kurie patys nežino ko nori: duokit man patarimą kaip padaryti kad būtų taip, o pats nelabai žino ko nori.
Nematau prasmės mums čia diskutuoti ir tarp savęs ginčytis, nes liksim susipykę ir dar durnelių vietoj.
Supersound patarimas: susirask meistrą kuris tau viską padarytų, sumokėsi jam babkes, sužinosi kiek kainuoja "patarimai" ir darbas, tada praeis noras pz....voti kitus.Jei toks kietas, tai ko pats nepasidarai... |
|
|
|
|
 |
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 20, 12:51 |
|
|
|
Aivarai, nenoriu per daug girtis bet aš per savo elektroniko darbo metus esu sudėjęs i įvairias mašimas tiek aparatūros nuo paprastų magiukų iki labai sudėtingos ir tiek susidūręs su įvairiais klientas bei ju norais, kad neužtektų mūsų čia diskutuojančių rankų pirštų...
Supersound vienas iš tų, kurie patys nežino ko nori: duokit man patarimą kaip padaryti kad būtų taip, o pats nelabai žino ko nori.
Nematau prasmės mums čia diskutuoti ir tarp savęs ginčytis, nes liksim susipykę ir dar durnelių vietoj.
Supersound patarimas: susirask meistrą kuris tau viską padarytų, sumokėsi jam babkes, sužinosi kiek kainuoja "patarimai" ir darbas, tada praeis noras pz....voti kitus.Jei toks kietas, tai ko pats nepasidarai... |
Sutinku su tavo postu
Su pagarba |
|
|
|
|
 |
Dezutes elipsem |
Parašytas: 2005 09 24, 02:17 |
|
|
|
Na vyrukai, nors as ir sviezias, bet matau kad cia jau ringas . Priimkit ir mane.  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |