|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 13, 04:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Itampos numusimas iki 12V LED'am.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
Itampos numusimas iki 12V LED'am. |
Parašytas: 2010 03 21, 18:31 |
|
|
|
Sveiki, noriu masinoje pajungti LED juosta, ji yra 12V, o masina isduoda 14-15V. Gal yra kokia varzele ar kaskas panasaus kad ta itampa numusti iki 12V? Nes kiek jau bandyta deti LED'u, anksciau ar veliau nukepdavo jie, nenoretus kad su sitomis juostomis butu taspats.
Kokiu minciu ir pasiulymu turite?
Is anksto aciu |
|
|
|
|
|
Re: Itampos numusimas iki 12V LED'am. |
Parašytas: 2010 03 21, 18:47 |
|
|
|
Awrimukas rašo: |
Sveiki, noriu masinoje pajungti LED juosta, ji yra 12V, o masina isduoda 14-15V. Gal yra kokia varzele ar kaskas panasaus kad ta itampa numusti iki 12V? Nes kiek jau bandyta deti LED'u, anksciau ar veliau nukepdavo jie, nenoretus kad su sitomis juostomis butu taspats.
Kokiu minciu ir pasiulymu turite?
Is anksto aciu |
Nesvaik, nesąmonių, o geriau paskaityk temas. Apie tuos suknistus LEDus jau čia ir ne tik čia tiek prirašyta, kad 1000 pirmąjį kartą rašyt rankos nekyla. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 21, 18:54 |
|
|
|
BlAcKLiGhT rašo: |
Sudega ne dėl įtampos dydžio. O nuo stiprių įtampos svyravimų.
Tau reikia įtampą stabilizuot |
O su kuo ja reiktu stabilizuoti? ir kaip?
as nelabai ismanau sitoje srityje, o butent tokios info nerandu siame forume. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 21, 22:39 |
|
|
|
sneikaz rašo: |
Tau ne itampa reikia stabilizuoti... |
Nebesuprantu vienas sako itampa, kitas sako kad ne.
Tai kaip yra is tikro? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 21, 22:54 |
|
|
|
Awrimukas rašo: |
sneikaz rašo: |
Tau ne itampa reikia stabilizuoti... |
Nebesuprantu vienas sako itampa, kitas sako kad ne.
Tai kaip yra is tikro? |
Tiesa kaip visada - kažkur per vidurį.
Aš tau jau rašiau - visus čia jau iki kaulų smegenų užkniso žali klausimai apie LEDus, viskas jau atsakyta. Niekas nekartos tai kas parašyta. Na nebent su "vertingais" patarimais stabilizuoti įtampą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 21, 23:51 |
|
|
|
Na schemos emimas nera visiska pradzia, truksta dar kasko
Dadekim dar pora punktu ir tada turesim pradzia |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 22, 05:28 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Aš tau jau rašiau - visus čia jau iki kaulų smegenų užkniso žali klausimai apie LEDus, viskas jau atsakyta. Niekas nekartos tai kas parašyta. Na nebent su "vertingais" patarimais stabilizuoti įtampą |
megsti tu ispeikti ir nieko nepasakyti man atrodo tau, kaip pazengusiajam, isvis nereiktu po zaliu skyriu vaikscioti, ypac dar kai kantrybes neturi... nu bet kaip matau labai jau nora dideli turi per trumpa laika "expertu" tapti (tuos spalvotus kvadratukus kolekcionuoji?)
jei cia zaliu skyrius tai lai ir klausia. o jei ziureti i tai ar buvo tema ar ne, tai kogero visos temos daugiau maziau jau buvo aptartos kazkada. Galima tokiu atveju ir nuorodu imesti. Vis postas ne tuscias butu..
autoriui:
kas del sroves ribojimo, tai paprasciausia varza. Jei nori kazko truputi sudetingesnio, daryk su tranzu. ir galiausiai yra visokios specializuotos mikruskes, bet kazin ar apsimokes tau su jomis terliotis. kas del itampos virsitampiu, tai dek stabilitrona. mikroschemos kaip pvz 7812 netiks, nes ant ju nemazas itampos kritimas gaunasi. Dar galima kazka pagalvoti apie LED reverse voltage apsauga, maza kas ten toj auto instaliacijoj gali klajot.. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 22, 08:14 |
|
|
|
Bronteo rašo: |
megsti tu ispeikti ir nieko nepasakyti man atrodo tau, kaip pazengusiajam, isvis nereiktu po zaliu skyriu vaikscioti, ypac dar kai kantrybes neturi... nu bet kaip matau labai jau nora dideli turi per trumpa laika "expertu" tapti (tuos spalvotus kvadratukus kolekcionuoji?)
jei cia zaliu skyrius tai lai ir klausia. o jei ziureti i tai ar buvo tema ar ne, tai kogero visos temos daugiau maziau jau buvo aptartos kazkada. Galima tokiu atveju ir nuorodu imesti. Vis postas ne tuscias butu..
|
Jei dar nepastebėjai žmonėms normaliai užduodantiems normalų klausimą ir padedu ir patariu. O tavo patarimų kaip man gyventi, kur eiti ir ką daryti man mažiausiai reikia. Kaip sakoma - tu man nesakyk ką man daryti ir aš nesakysiu kur tau eiti. Understand ? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 03 22, 10:12 |
|
|
|
man atrodo cia labiau forumo moderavimo bedos. pagal populiarias ir smarkiai pasikartojancias temas reiktu padaryt globalia tema, panasiai kaip su akumais ir jo krovimu. ir pradzia temos turetu uzvest kazkas nekvailas daugmaz aprasyt pagrindinius sprendimus, pagal ka nustatomi parametrai, ir pora pvz su populiariais maitinimo tipais pvz ~220 ir +12v.
juk cia viskas susiveda i tema "kaip teisingai pajungt led lempute, kad ji ilgai ir laimingai svietu"
o jau del niuansu galima toliau smulkiau diskutuot ir gincytis iki pamelynavimo. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|