Elektronika.lt
 2026 m. sausio 15 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2026 01 15, 07:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » interneto greiciai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Štai žiūrėk. ČIa mane kažkuris forumo narys išmokė, nepamenu kas.

Va yra ZBERA 200Mb/s parašai pilnai 200 000 000 padalini iš 8 (nes 1 baitas = 8 bitam) ir gauni 200 000 000/8= 250 000 00 kb\s arba 25Mb\s.

Analogiškai 60 Mbps 60 000 000/8= 750 000 0 kb\s arba 7,5 Mb\s.
Šis apskaičiavimo būdas tinka ir download'ui ir uploadui.

PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
ta skaiciuokle nevisai tesingai veikia

paprastai del ivairios tarnybines informacijos ir prarandamu paketu geriau manyti kad 1mbit/s=100kB/s

tai 100mbit = 10MB/s

bet kadangi retai koks serveris bus aptrupintas gigabitinem plokstem tai nelabai gales parūpinti maksimalu greiti. nebent tik vienas vartotojas ji naudotu vienu metu.

todel jei nori suzinoti interneto grecio maksimuma reikia is skirtingu pakankamai greitu serveriu siusti vienu metu keleta failu.
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Andriuha
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:

tai 100mbit = 10MB/s

Siaip jau 12,5MB/s

PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Digix rašo:
ta skaiciuokle nevisai tesingai veikia

paprastai del ivairios tarnybines informacijos ir prarandamu paketu geriau manyti kad 1mbit/s=100kB/s

tai 100mbit = 10MB/s

bet kadangi retai koks serveris bus aptrupintas gigabitinem plokstem tai nelabai gales parūpinti maksimalu greiti. nebent tik vienas vartotojas ji naudotu vienu metu.

todel jei nori suzinoti interneto grecio maksimuma reikia is skirtingu pakankamai greitu serveriu siusti vienu metu keleta failu.

Tu šneki apie ta skaičiuokle, kru anksčiau siūlė, ar apie mano būdą?

PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Andriuha
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Humaxx rašo:
tai vat jeigu gerai supratau 60 Mbps siuntimo greitis bus 75kbps?

Jei nesusiveliau, tai:
7,5MB/s=60Mb/s=7680kBps=61440kbps;
7,5MB/s * 8 = 60Mb/s;
60Mb/s * 1024 = 61440kbps;
Vienu zodziu, jei verti M ribose(arba k ribos), tai daugini/dalini is 8, jei is M i k arba atvirksciai, tai atitinkamai daugini/dalini is 1024.
Aisku reikia nepamirsti, kad jeigu MB padauginsi is 1024, tai gausi kB, o ne kb Wink

PranešimasParašytas: 2010 03 07, 23:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Andriuha rašo:
Digix rašo:

tai 100mbit = 10MB/s

Siaip jau 12,5MB/s

kur tu matei realiai toki greiti

beje skaiciuojant greti kilobaitas yra 1000 baitu o ne 1024.
1024, kai skaiciuojame atminti
idomiai iseina, kad 1MB reikia siustis ilgiau nei 1sek jei siuntiesi 1MB/s greciu Wink
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 08, 00:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Andriuha
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
Andriuha rašo:
Digix rašo:

tai 100mbit = 10MB/s

Siaip jau 12,5MB/s

Realiai toki greiti maciau namie siunciant torrenta, kai pries metus naudojausi skynet.

PranešimasParašytas: 2010 03 08, 00:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Andriuha rašo:
Digix rašo:
Andriuha rašo:
Digix rašo:

tai 100mbit = 10MB/s

Siaip jau 12,5MB/s

Realiai toki greiti maciau namie siunciant torrenta, kai pries metus naudojausi skynet.

Pas mano drauga irgi panašiai ar net daugiau yra buvę, su vdnet.

PranešimasParašytas: 2010 03 08, 00:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
tai jei yra buve daugiau tai jau kelia abejoniu to matavimo patikimumas Wink

12.5 tai maksimumas kiek teoriškai imanoma perduoti per 100mbit plokste su salyga kad tarp paketu nera jokiu tarpu i nera jokios tarnybines informacijos. tokios kaip IP ir TCP paketu headeriai.
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 08, 00:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
tas interneto greicio matavimas mgbitais nebloga apgavyste. yra dar antras svarbus parametras - momentinis susijungimo greitis. va jo tai niekur nereklamuoja, nes daznai nesugeba uztikrint Smile
bendra pralaiduma, kitaip pakankama persiustu paketu kieki galima uztikrint juos sukaupiant. ir issiunciant per tarpus, kai linija neapkrauta. kai per daug klientu sukisa ant linijos - gaunasi nerealus stabdis. cia panasu kaip ziureti filma. gali paziuret suspausta iki 680mgb filma ir likt patenkintas. ir gali paziuret ta pati filma kokybiskesnes 1360mgb versijos. bet jei tau vaizdas trukcios kas 2-3 kadrai - tai sakysi kad sudinas filmas. o is sono visi tvirtins - kad 1360mgb geriau uz 680mgb - nes MATAI CIA GI DAUGIAU Laughing
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 08, 01:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
tai jei yra buve daugiau tai jau kelia abejoniu to matavimo patikimumas Wink

12.5 tai maksimumas kiek teoriškai imanoma perduoti per 100mbit plokste su salyga kad tarp paketu nera jokiu tarpu i nera jokios tarnybines informacijos. tokios kaip IP ir TCP paketu headeriai.

Esmė ta kad tai nėra matutoa, tai yra siuntimo greitis iš trackerių.

PranešimasParašytas: 2010 03 08, 01:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
tai kad va tai nera siuntimo gretis. jei dar nezinojai tokie dalukai kaip emule ar torrent naudoja kompresija tai jei tu sugalvosi siusti koki nros neidomu faila su daug vienodu baitu labai nustebsi pamates neregeta greiti

p.s. is trakeriu neikas nesiunciama siunciama is ktu vartotoju
 interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 08, 01:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
tai kad va tai nera siuntimo gretis. jei dar nezinojai tokie dalukai kaip emule ar torrent naudoja kompresija tai jei tu sugalvosi siusti koki nros neidomu faila su daug vienodu baitu labai nustebsi pamates neregeta greiti

p.s. is trakeriu neikas nesiunciama siunciama is ktu vartotoju

Nori, pasakyti, kad kai pas mane būdavo greičio šuoliai tia čia ne zebros servų klaida, o viendoų failų spiečius?

p.s. žinau kad ne iš trackerių o iš varottojų Smile Blogai išsireiškiau Smile

PranešimasParašytas: 2010 03 08, 02:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
taip minejau tokie greiciai didesni nei 12.5MB/s yra neimanomi lyygiai taip kaip neimanoma pasiekti 120% naudingumo koeficienta.

saip tai jei domina abosliutus maksimumas tai va ci aprasyta

http://sd.wareonearth.com/~phil/net/overhead/

idealiomis salygomis galima tiketis 11.8Mb/s is 100mbit tinklo.

bet del paprastumo siulau tai apvalinti iki 10mb/s
 Re: interneto greiciai
PranešimasParašytas: 2010 03 08, 07:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sweg
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Humaxx rašo:
Sveiki susidomejau tais interneto greiciais ir noreciau galutina issiaiskinti...

Taigi pas mane Teo zebra internetas ir kaip pasijungiu interneta raso 100Mbps ir dar plius moku apie du litus tipo uz 2x greitesni interneta...

Mano siunta yra apie 160kbps kai siunciu daina ar filma bet ka, uploudo savo nezinau.

Taigi man idomu kai pvz kai raso toks ir toks interneto greitis visai neaisku pvz kaip buna 30 Mbps ar koks 60 Mbps ar 100Mpbs, bet man norisi zinoti koks bus maximalus Downloadas. Ar yra kokia formule ar dar kas zinau kad 1 mbps yra 1024 kbsp, gal galite kas placiai ir issamei atsakyti...

Daug raidziu cia visi prirase....
Pasimatuok realia greitaveika su www.matuok.lt arba su www.speedtest.net ir parasyk. Parasyk dar kiek litu uz ta plana moki, tada bus galima kazka sprest.
100Mb/s raso, kadangi tu kompa prisijungi UTP kabeliu. Tik neaisku ar cia jungiesi nuo komutatoriaus(optikos iejimo), ar nuo DSL modemo(ir ta parasyk). Kad siuncia tau 160 kb/s vadinasi saltinis tiek atiduoda.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Technologijos.lt

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Būk saugus
elektroninėje erdvėje

www.esaugumas.lt
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“