|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 30, 01:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Kokybiskas stiprintuvas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Kokybiskas stiprintuvas. |
Parašytas: 2010 03 05, 12:57 |
|
|
|
Zinau, kad panasiu temu yra daugoka, bet si kitame lygyje:-) kadangi jau pora schemu esu surinkes, kuriose ivelta nemaza klaida, arba net kelios, tai gal galite pasiulyti kokia stiprintuvo schema, kuri yra kiek galima kokybiskesne, kiek eina is tokios konstrukcijos istraukt. Svarbiausia kad veiktu nuo +-35vdc. Galia apie 60-80w, gali but ir daugiau.
Tik prasau nebukit abejingi, padekit ir busiu tikrai dekingas  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 12:59 |
|
|
|
i kury auksta meginam taikyt? mikroschemini ar tranzistorini? gal hibridini? ( jei dasiviniotum pora simtu voltu lempikei uzkurt:D ) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 13:32 |
|
|
|
manau jei jau veli klaidas tai imk LM3875 ar lm3886 ir nepraloši. Manau jų kokybė viena iš geriausiu mikroscheminių stiprintuvų konstrukcija gana paprasta. Aišku maitinimas tiks, jei jungsi aštuonių omu kolonėles, bet savo nuožiūra aš jį dar pamažinčiau. Kitas jų pliusas, kad jos yra labai populiarios. Tikrai rasi spausdintinės plokštės brėžinį.
O galia tai juk sąlyginis dalykas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 14:13 |
|
|
|
Nors aišku jis gražiai atrodo, bet aš jo nepatarčiau daryti, o ypač pradedančiajam.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 14:59 |
|
|
|
Atsiprašau jei kažką įžeidžiau, bet jei jau sako kad vienu kitur padaryta klaidų, tai reikia būtent mokytis jų nedaryti.
O ką tamsta pasiūlytum tokio galingumo ir geros kokybės?
Tranzistorinį? Manau jau ne tie laikai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 15:20 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Nors aišku jis gražiai atrodo, bet aš jo nepatarčiau daryti, o ypač pradedančiajam.  |
to Babajuss
kas gražiai padaryta, juk ten schemų ne viena, kokių nori - nuo Accuphase iki ..........., tik reikia paieškoti.
o ką pasiūlysi vietoje tranzistorinio - lempinį ? o kitko tai daugiau kaip ir nėra ir tai atrodo žino visi . |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 15:21 |
|
|
|
Ten kur Vinor siulo -labai kokybe priklauso nuo opero-reikia labai greito,bet tokie operai linke uzgeneruot.Geriau as rekomenduociau is Vegalabo "Shushurina na importe",paprastas,atidirbtas,galingumas nuo 60 iki 150W,maitinimas tinka,be klaidu surenktas-min suderinimo,detales nebrangios. O vien uz opera /1/ moket 60-80 lt ? ir dar uzsakyt reikes is Elfos? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 05, 15:52 |
|
|
|
Na tikrai nesu pradedantysis:-) klaidu praktiskai nebedarau net ir sudetingoje schemoje, ar ju montaze, visame irenginy. Mikres ne man-per paprasta, nuobodu, o ir kokybe kartai netenkina, o gal net ir brangu:-) turiu begalele irfp240, 9240 mosfetu, daug complementary originaliu 2sd1022, 2sd1412. Mje2955 ir 3055, taigi, taikau su tokiais kazka daryt ypac su 2sd... , nes jie labai geri ir tiesiski. Gal ka is tos operos pasiulysit? tikrai noreciau ka naujo pabandyt. Ir aisku kokybisko. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 15:58 |
|
|
|
su lempom labai minimalei esu zaides, net patart netureciau ka, su mikroschemom, na manau gainklounas ar kazkas tokio, o su tranzais bet kur ir betkada ir betka... jei ziurint i kokybe koki ciufoli , isbandziau , kazko ispudingo neisgirdau, gal del to kad likusi akustines sistemos dalis nekokia,,, jau senai nusileidau ant zemes, jog kokybes kaip ir niekad neturesiu tiek kiek noriu , tai perlipau i watomanu tvoros puse ...
P.S. maitinimas geram stiprintuvui taip pat yra labai svarbu, ziurejau as tuos straipsnius, kuriuose raso kaip tinkamai pasirinkti maitinimo kondensatorius, bet visi mazdaug sako - kuo daugiau tuo gerai, padariau eksperimenta, nuosekliai AV400 maitinimo trafo 100w lempute pakabinau, (per peti 20000 mkf) tai konderiukai gelbeja pirmas 2 sek bosu atakos metu, dilema iskyla, tai kam deti dar tiek daug konderiu, ar ne geriau vienas galingas trafas ir konderiu minimaliai ? kam ta trafa dar atakos metu apkrauti ir su konderiais ir su uz ju stovincia apkrova?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 16:13 |
|
|
|
kontaktas rašo: |
su lempom labai minimalei esu zaides, net patart netureciau ka, su mikroschemom, na manau gainklounas ar kazkas tokio, o su tranzais bet kur ir betkada ir betka... jei ziurint i kokybe koki ciufoli , isbandziau , kazko ispudingo neisgirdau, gal del to kad likusi akustines sistemos dalis nekokia,,, jau senai nusileidau ant zemes, jog kokybes kaip ir niekad neturesiu tiek kiek noriu , tai perlipau i watomanu tvoros puse ...
P.S. maitinimas geram stiprintuvui taip pat yra labai svarbu, ziurejau as tuos straipsnius, kuriuose raso kaip tinkamai pasirinkti maitinimo kondensatorius, bet visi mazdaug sako - kuo daugiau tuo gerai, padariau eksperimenta, nuosekliai AV400 maitinimo trafo 100w lempute pakabinau, (per peti 20000 mkf) tai konderiukai gelbeja pirmas 2 sek bosu atakos metu, dilema iskyla, tai kam deti dar tiek daug konderiu, ar ne geriau vienas galingas trafas ir konderiu minimaliai ? kam ta trafa dar atakos metu apkrauti ir su konderiais ir su uz ju stovincia apkrova?  |
Na, aš irgi čiufolį buvau pasidaręs, tai tikrai nieko gero nepastebėjau su savomis kolonėlėmis, bet pajungiau nusinešęs į Klaipėdą prie mamos giminių akustinės sistemos, tai net maketas skambėjo tikrai maloniai ir geriau nei kitoks stiprintuvas, bet ten akustika už kokius 3K kiek žinau...
Na, vatomanija jau senai persirgau, bet visgi, smagu turėt gerą ir galingą(mano galingas yra jau 60W ) stiprintuvą, bet nepatikėjau, kad TDA2005 gali tikrai maloniai grot, bet tik 10W, bet užtenka per akis  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 16:22 |
|
|
|
kai akustika jautri tai joa 60 w jau yra tikrai daug, vestuves trobelei su 50w atbaliavojom:D ir uzteko garso ...
kaip ten istkro del tu kondensatoriu yra? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 05, 16:55 |
|
|
|
Matai, jei tu idesi tarkim 10mf ant kiekvienos itampos, tai tu gausi baisiai didelias bangas, o tai atsilieps, tikrai atsilieps bosui, nes tarkim jei turim stiprintuva, kurio galia 100w, tai padavus apie 50w i koloneles, tai ant didesnio boso pikine galia gali pasiekti ir 100w, o taigi, padides eikvojama energija, taigi, kondikai bus zymiai stipriau iskraudinejami, bosas taps neefektingas, i gala jo silpnejantis o jei kondu tikrai per mazai, tai gausi net traskesi ant galo. Taigi, kitaip tariant prarasime damping faktoriu, kas bus lb blogai. Beja, man atlikinejant matavimus su macron kondikais, pastebejau, kad kai ju isikrovimas mazesnis nei 25%, o jie ir toliau atidavineja energija, padideja parazitiniai triuksmai ir prasimusa daugiau AC itampos, o tai blogina kokybe. Isvada tokia: reik deti kuo didesnius kondikus, optimalu po 40mf ant itampos, jei stiprius ne daugiau 2x100w. Su tiek neprarandi jokios kokybes ir damping faktoriaus. Tikiuos paaiskinau siek tiek:-) |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|