|
Forumas » Elektronika žaliems » LED vs kaitrine lempute
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
LED vs kaitrine lempute |
Parašytas: 2010 03 01, 16:29 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| zamolskis rašo: |
| man atrodo visokiuose koridoriuose, sandeliukuose, wc, palepese ir kitose retai bunamose vietose verta susidet led. tik |
Pagrįsk skaičiavimais kodėl turėtų būti verta ten, kur šviesa dega retai ir trumpai ?
Kaip tik visokiuose koridoriuose, sandėliukuose, etc. naudoti LEDus prie jų dabartinių kainų idiotizmas, per 100 metų neatsipirks. |
Jeigu zinai is kur gauti viena 1W LED kurio uztenka skladukui apsviest uz ta pacia kaina kaip ir kaitrines lemputes tada apsimoka, bet vistiek nekazin ka ten ir sutaupysi... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 01, 16:56 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
| man atrodo visokiuose koridoriuose, sandeliukuose, wc, palepese ir kitose retai bunamose vietose verta susidet led. tik nebutinai galingus, o geriau tuos blokus po 24-36 led iki 1-2w bendros galios. o intensyvaus buvimo vietose jau normalu apsvietima. arba galima pasidaryt dviguba apsvietima, fonini apsvietima is led + intensyvu "darbini". fonini uzmaitint galima nuo saules elemento + akumas. jei dingtu elektra - nereiktu lakstyt ir ieskot zvakiu. |
Taip, as butent taip esu ir pasidares namuose.
koridoriuose, sudejau fonini asvietima su led.
paprastai vieno mazycio led pilnai pakanka apsviesti tuoletui kad nakti nereiketu net sviesos degti.
pas mane led dega kazkur nuo 1-3ma sroves.
apie sutaupyma cia nera ka ir kalbeti, nes tose retai bunamose patalpose labai retai naudojame apsvietima tai abejoju ar elektros kaina prilygsta bent jau kaitinimo lemputes kainai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 01, 20:02 |
|
|
|
|
nu pas mane mintis naudot ne po 1 led, bet kur pvz prozikai su daug led. ten sudeti balti ~10mA mazavolciai led. ir ju blokai po 30-40 ima mazdaug ~1w. nebaisu net jei koks 1 sugenda. beto norint galima primaisyt kitokiu spalvu. toks blokas neblogai apsviecia bent 3-4 kvadratu patalpos gabala, bet tik fonine sviesa. kazkur maciau rusai tokio tipo lempas gamina, tik dideli paketa is gal 100-150 led. pas mus pardavime neteko dar matyt kaina tai man rupi paskutinej eilej, pirmiausia man rupi veikiancios sistemos, tada rupi ilgaamziskumas, patogumas, autonomiskumas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 01, 20:44 |
|
|
|
|
| Tokius didelius blokus gali pats darytis. pasiemi montazine plokste su skyluytem, uzsisakai is ebay baltu LED'u ir pismyn. Bereiks parinkti patikima maiteka su geru stabilizavimu ir viskas, turim sviesos. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 01:13 |
|
|
|
|
nera ko darytis, dealextreme arba ebay tokiu pilna
gal ne tokie gigantiski blokai , bet galima is mazu blokeliu po 9-12 led surinkti dideli, jei pinigu netruksta
maitinimo bloku irgi yra gatavu.
problema butent ta kaina kadangi jei reikia akzko galingsnio nei 10w liuminescencines lempos daug geresnis pasirinkimas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 20:33 |
|
|
|
|
| Ai va prisiminiau, gal ir nelabai i tema bet kaip del tarkime Auksto slegio natrio ar gyvsidabrio lempu NK? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 20:52 |
|
|
|
|
tas wikipedijos sarasa nera labai kau teisingas kad juo butu galima pasitiketi, ir be to ten ne visai normaliai matuojama tai NK nelabai ko vertas.
nirs tu auskto slegio gyvsidabrio lempu nk nera labai jau didelis, mazdaug toks kaip halogeniniu lempu.
o natrio lempu tai labai didelis |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 20:57 |
|
|
|
|
| reikes pasiieskoti natrio lempu (jei ju dar yra pirkti) nes turiu visa iranga joms sviesti. o teritorijai geltona spalva apsviesti tikrai pakaks |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |