Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 23, 11:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso stiprintuvai » Trumpas signalo kelias
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 22
Pereiti prie Atgal  1, 2
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 15:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Contax rašo:
Citata:
Tiesiog reikia klausytis, ir lygint.

Tą ir darom. Kaip manot, kodėl nueitas nemažas kelias nuo pirminio varianto ir pereita visai prie kitokių tranzų?

Na būtent dėl mano paminėtų priežasčių: arba mažas statumas - dideli iškraipymai visam dažnių diapazone, arba didelis talpumas - dideli iškraipymai AD diapazone. Dar reiktų primint ir išėjimo varžą. Deja, parinkinėjant tranzus, sprendimas vistiek kompromisinis, kompromiso galima išvengt tik buferio pagalba. Ir netgi čiufolis su buferiu ir galingu mosfetu išėjime dar nebus mano skonio stiprius.
Kita vertus..... kai dariau A klasę, ir elementarus stiprintuvėlis išdūrė Onkyo Integra, buvo nedidelis šokas. Bet kai pridėjau ranką prie Onkyo, "simboliškai patobulinau", anot Wyto, šis taip pat "pragydo", ir ko gero skamba net ir geriau už A. Tik galingumas visai kitas. Taigi, A klasė praranda aktualumą. Apskritai - stiprintuvų tvikas - nearti dirvonai, daugelis neįspūdingų aparatų gali skambėt daug geriau. Radiotehnika101 ir legendiniai Otalos Electrocompaniet padaryti praktiškai pagal tą pačią schemą, tai man dabar įdomu, gal galima ir skambesį supanašint Very Happy
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 16:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vinor
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
čia didelė dilema - visi žmonės padaryti su tuo pačiu daiktu (************) bet išeina skirtingi Smile
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 16:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nu sakykim, Radiotehnikos konstruktoriai tik sapnuose regėjo toshibos tranzus, nu ir konstrukcija stipriaus tikrai podurnė. Bet vegalabe šneka, kad vietoj 0.15 iškraipymų 0.003 galima išpešt, nieko labai nekeičiant, tik korekcijas ir rimties srovę. Tai gal sumažinus iškraipymus 50 kartų, ir skambesys pasikeistų? O jei dar toshibas pastačius, konderiukų geresnių? Žiū, ar koks pionierius už tūkstantį kitą ir apsikakotų Very Happy O ten žiūrėk, ir prie Otalos skambesio prisikasim Very Happy
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 17:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
Ir netgi čiufolis su buferiu ir galingu mosfetu išėjime dar nebus mano skonio stiprius.

Bet taip ir neatsakėt į anksčiau užduotą klausimėlį, ar čiupinėjot ir klausėt. O kalbėt apie mėlynžiedžio aštuonkojo ikrų skonį ir aš galiu, bet kad neragavau jų niekad. Todėl žmonių, pasigaminusių ir naudojančių šio tipo aparatą garso įrašymo studijose nuomonė man kažkaip rimčiau atrodo. Todėl ir siūliau vieno jų nuomonės pasiklaust. Be didelių teorinių samprotavimų.
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 17:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Neklausiau. Bet studijoj kaip tik turėtų stovėt stiprius su 0,000 iškraipymais, tam kad uždėtas eksaiteris aiškiai būtų girdimas ir dozuojamas. Gi naudot stiprių su keliais procentais iškraipymų, tai yra stiprintuvą ir eksaiterį viename - visiškas nonsensas, ir čia jau ne skonio reikalas, čia principinė klaida. Nu labai keistai žmonės elgiasi. Nu nepaliauju stebėtis. Jei šitaip studijose dirbama.... aš apakęs....
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 18:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zygimantasLaurutis
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Taip, tikrai galiu patvirtinti! Naudoju juos tikrai auksto lygio prietaisu testavimui, lempiniu, nelempiniu, savo ir ne savo gamintu. Tenka restauruoti tokiu prietaisiuku, kuriu gyvenime neipirkciau, o paskutini zodi, pries siunciant atgal klientui, taria ciuffolis. Kiekvienas triuksmelis ar negerumas girdisi. Daznai testuoju net paleides rozini triuksma, kadangi iki skausmo zinau, kaip tobulai jis skamba per ciuffoli, aiskiai girdisi tarp generatoriaus ir ciufolio iterpti iskraipymai. Negaliu teigti, kad ciuffolis yra graziai skambantis. Jis skamba labai neutraliai, taip kaip ir turi skambeti teisingas stiprintuvas. Galiu isdidziai pasakyti, kad viena ju pardaviau geram draugui, turinciam irasu studija. Ir pardaviau ne del to, kad JAM greitai reikejo belekokio stiprintuvo, ne del to, kad MAN greitai reikejo pinigu, tiesiog del idomumo atsiveziau karta pamegyt ir nuo to laiko zyze, kol nepagamijau ir jam. Kaip jis pasake- dabar kaip ant lekstutes girdintis visas iraso suvedimo klaidas, ko jam neleido girdeti buves studijinis ampas. (Schemotechniskai panasus i holtona). O dar visai neseniai guodziausi kolegai Contax, kad del idomumo nusipirktas Sanyo P55 (dual mono, 2x10'000 elna silmic peciui (mazesni irgi elna), mandrus dengti TKK trafai, gale Hitachi 2SJ49 ir 2SK134 ausinami freonu) ne is tolo neprilygo ciuffolio raiskumui, detalumui ir boso atakos tikslumui. Heh, turbut dabar savo sanyo cia prastumt nebepavyks Smile Vat. Ir dar syki pas mane viesejo vienas rimtas bosistas (banalu-gitarai potenca keiciau), tad sumanem del idomumo ciuffoli prikabinti prie mano Laney bosines koloneles (4 jautrus celestion 10" garsiakalbiai), tai likom begalo suzaveti. Tiesa sakant dar niekad nebuvom girdeje tokio stangraus ir kontroliuoto boso, ir tokio greito responso i pirstuku judesius. Regis dar stygos nepalietei, o jau skamba. Deja tik vakar nusipirkau 1kW trafa, kuris duoda 120, 12 ir 36V (bicas netycia Birzu Agroservise tarp noragu ir plugu aptiko kelis tokius trafus, nerusiskus) Kabinsiu 4 ciuffolius koznam dinamikui ir viliuos tikrai bus zudantis devaisas. Labai buvau sau prisiekes, kad jei klausysiu kada per koki stipreka muzikos- tai tik per lempini. Ir oi kaip skesai zejau i kazkoki tais mosfetini hemaroju... Ale vat labailabai dekui Jurui, kuris man pigiai pardave beveik visas dalis. Turejau, pamenu, lygiai tiek kisenej, pamaniau, vistiek kokiam kabake pragersiu su mergom per vakara Very Happy Praktiskai del idomumo per pusdieni sulipdziau ir iskart isimylejau... Ir dar paskui ta pacia liga 3 sveikus zmones susargdinau... Gaila agroserivise trafu daugiau nebera, gal ir daugiau buciau apsargdines Very Happy

PranešimasParašytas: 2010 02 22, 18:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
wups
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Kuo daugiau jūs šnekat apie tą čiufolį, tuo didesnė pagunda man jį sulipdyt Cool Vat problema yra geros koloneles Sad
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 18:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nė kiek neabejoju, kad gitara skamba gerai, nes tai stiprintuvas ir eksaiteris viename. Tikiu, kad garsas detalus. Bet kad skamba neutraliai.... Pardon, kolegos, jūs visi kurti, ar ką? Contax schemoj ir mano A stipriaus schemoj įtampos stiprius yra praktiškai tas pats. Tik pas mane suvestas pagal prietaisus minimaliems iškraipymams. Ir dar įvestas vietinis NGR, kad prigesint spalvinimą. Jūs gi man aiškinat, kad pas jus tas pats laipsnis nesuvedinėtas ir be NGR nedažo garso. Nu labai įdomu. Jau nekalbant apie išėjimą su dideliais iškraipymais. Labai įdomu. Beje, gal turit to Sanyo schemą? Būtų įdomu akį užmest. Gal net turėčiau patarimų dėl apgreido. Kad čiufolį apgrot Very Happy
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 18:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Na, aš ne gitaristas. Bet galiu pasakyt, kad iš visų mano girdėtų stiprintuvų joks taip idealiai neatkuria vokalo, fortepiono, akustinių instrumentų ir simfoninio orkestro pagaliau. Kas visų sunkiausia - būtent simfoninis.
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 19:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Na aš kalbu apie tai, kad garsas stipriai "dažytas". Kai aš ekperimentavau, su įtampos stiprinimo laipsniu, klausiau ir su NGR, ir bejo. Be NGR pavyzdžiui, nuostabiai skamba Knopflerio gitara Dire Straits gabale "Brothers in Arms". Nu tikrai įspūdingas garsas, kažkoks gilus ir galingas. Su NGR to nėra. Bet klausantis orkestrėlį be NGR, pvz. klarneto garsas jau akivaizdžiai dažytas, nenatūraliai pagražintas. Taip sakant, plastmasinės rožės. Todėl aš įvedžiau NGR. Taip arčiau teisybės, nors Knopflerio gitara nebeskamba. A šiaip, tiesą sakant, Katie Melua šiuo momentu pas mane gieda per sutvarkytą Onkyo, tai A klasė man nėra aktualu.
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 19:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Užkliuvom už varčios, ir vėl viskas iš pradžios. Vieni apie akėčias, kiti apie vežėčias. Kaip suprantu, kalba eina apie A klasės trumpo trakto stiprintuvą be grįžtamo ryšio. Antra vertus, rusų guru Manakovas visai teisingai pastebi, kad visi stiprintuvai su NGR skamba maždaug vienodai. Bet nebūtinai teisingai. Čia su juo norėtųsi sutikti.
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 20:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nu nedidelis kuriozas. Iš mano čiupinėtų ir klausytų paskutiniu metu stiprintuvų - savos gamybos A klasės, fabrikinių Onkyo Integra A8015, Sony TA-F270 ir Brig001 panašiausiai skamba pirmi du, vienas su NGR, kitas be Very Happy Sony skamba labai aštriai, erzinančiai, Brigas priešingai - viską užmuilina. Gi A klasė ir Onkyo tyliai klausant su kai kuriais įrašais būtų sunku atskirt. Didesniu garsu išlenda A stiprintuvėlio "dažymas", kiek kitoks dažnuminis balansas. "Tai tiek trumpai" apie stiprintuvų skirtumus Very Happy
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 21:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zygimantasLaurutis
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
pataisykit, jei klystu, bet ar ciuffolis neturi 100proc NGR?

PranešimasParašytas: 2010 02 22, 21:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulius.g
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Kaip vienas nevilties apimtas pilietis šaukė vegalabe - tik nesakykit man, kad kartotuvas turi 100% grįžtamą ryšį Very Happy Na čia susitarimo reikalas - tokia schema elgiasi taip, lyg turėtų tą ryšį, bet jei NGR suprasime kaip signalo gražinimą atgal, schemotechniškai jokio signalo gražinimo iš galo į priekį nėra.

Paskutinį kartą redagavo saulius.g, 2010 02 22, 21:28. Redaguota 1 kartą
 Trumpas signalo kelias
PranešimasParašytas: 2010 02 22, 21:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
zygimantasLaurutis rašo:
pataisykit, jei klystu, bet ar ciuffolis neturi 100proc NGR?

Turi, bet tai vidinė bet kurio kartotuvo savybė. Ar lempinio, ar tranzinio, nesvarbu. Ir bet kuriame stiprintuve, kadangi galiniai tranzai kaip taisyklė yra kartotuvai, jis yra. Bet čia, kaip suprantu, kalbame ne apie vidinį kartotuvo NGR, bet apie specialiai įvedamą, apimantį kelis stiprinimo laipsnius.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu