|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 07, 01:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » problemeles su LTP programatoriumi ir PONYPROG
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
problemeles su LTP programatoriumi ir PONYPROG |
Parašytas: 2010 02 21, 11:35 |
|
|
|
sveiki,
pradedu zaidimus su mikrovaldikliais ir iskilo bedele: pasidariau ltp programatoriu:
nepavyksta man pasijungti prie mikrovaldiklio, meta klaida:
montazine schema patikrinau kelis kartus, klaidu nera, fliusas nuplautas spiritu, netrumpina.
Naudoju WIN2000, gal sakau nera suderinamumo su operacine. programatoriu dariau LTP o ne RS232 nes RS jungties nera kompe. galbut butinas papildomas maitinimas mikrovaldikliui programavimo metu? as programatoriu dariausi su lizdu, i kuri idedu mikrovaldikli kai reikia uzprogramuoti; taip dariau kad nereitu papildomu jungciu laidams pagamintose mikroschemose. cia va mano sprendimas:
Parsisiunciau AVR studio, bet kiek ziurejau, tai programoje neina nusistatyt LTP porto, tik COM arba USB, yra galbut kazkoks iskiepis kad skaitytu ltp?
dar viena mintis: kadangi neturejau 330 ohm varzos,schemoje idejau simtu omu didesne, bet manau del to neturetu kilt problemu? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 13:51 |
|
|
|
Waidas rašo: |
Ne tik tavo uC reikia maitinimo 5V, bet ir dar mikruskei, kuri yra programatoriuje. Del to tau ir neveikia |
Jep, mikrushke berods i 20'ta koja nori gauti VCC. Lygiai tas pats buvo nutike pagal ta pachia schema lipinant programatoriu. Tiksliau litavimo procese ishkilo klausimas "o kas maitins mikre?".
Sau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 15:44 |
|
|
|
dekoju atsakiusiems. cia va ATMEGOS pinai:
pakabinau 5V ant 10 pino, niekas nepasikeite, tas pats eror. gnd abu pinus pajungt gal butina? kiek sroves reikia siom mikroschemom uzmaitinti?
as maitinima padariau nuo 12 V(100mA) blokelio per 5V itampos stabilizatoriu. gal sroves nepakanka? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 18:33 |
|
|
|
Sroves sociai. Man tapati problema buvo o ta problema buvo kad prie korpuso neprilitavau GND. Tai va prie to kistuko LPT sono prilituok laiduka ir nuvesk i GND |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 18:49 |
|
|
|
SpiderPig rašo: |
Sroves sociai. Man tapati problema buvo o ta problema buvo kad prie korpuso neprilitavau GND. Tai va prie to kistuko LPT sono prilituok laiduka ir nuvesk i GND |
GND yra prilituotas ir prie korpuso. man dar mintis gal ir 31 koja pajungt?
kvarco nera sitoje schemoje. yra minciu kur pakabint? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 19:00 |
|
|
|
tomixas rašo: |
kvarco nera sitoje schemoje. yra minciu kur pakabint? |
Ehem, mes sheip sakem, kad reikia ne tik atmega, o ir 74HC245'a uzhmaitint . Dabar bishki idemiau pazhiurejau i schema, tu viska pajungei kur nupieshtas kondikas deshiniau, po ISP jungtim ir mikrushkes 10 ir 20 kojos pazhymetos?
Sau |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 19:14 |
|
|
|
tai pakabinus ant atmegos 10 kojos 5V gaunasi kad kabeliu VCC nueina ir i 74HC245 20ta pina+ diodas ir varza i 19 pina. yra kondas tarp 10 ir 20.
o gal programatorius veikia tik esant mikrovaldikliui mikroschemoje su elementais, ta prasme gal signalas turi ateiti ir i kitas kojas kurios skirtos valdymui?
man dar klaustukas lieka 31 GND pinas ir 30 AVCC pinas.
apie AVCC raso: AVCC is the supply voltage pin for Port A and the A/D Converter. It should be externally connected to VCC, even if the ADC is not used. If the ADC is used, it should be connected to VCC through a low-pass filter. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2010 02 21, 19:27 |
|
|
|
galvot kur pajungt AVCC reikia tik tada jei naudoji A/D keitikli, tavo atveju jo pajungt nereikia |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|
FS25 Tractors