|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 13:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Optimaliausias maitinimas LM1875
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Optimaliausias maitinimas LM1875 |
Parašytas: 2010 02 21, 14:22 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
| SPX rašo: |
| blokose po 1000uF, maitinimai atskiri su 4x220uF. |
idiotizmas |
Vat įrodyk kas ten negarai, tada gal patikėsiu. Mokyt visi pirmi, bet kai reikia pagrįst kodėl negerai, tada jau tik vieną žodį sugeba išspaust... Pasiskaityk ką autorius raš ir viskas bus aišku. Nori gali parašytį jam laišką.
P.S. Pasitikėti sovietinių laikų meistrais, gamyklų štampuotojais yra pakankamai sunku. Nepykit, bet dalis tiesios tame yra... |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 21, 15:53 |
|
|
|
|
vadovelius paskaityk
pradziai galiu parekomenduot Douglas Self. Audio Power Amplifier Design Handbook
ir National Semiconductor apnota(Application Note) AN-1849
viskas laisvai prieinama nete
ir tam klounui is Olandijos pasiulyk pries talpinant i interneta savo nerastingas schemas padaryti ta pati |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 16:09 |
|
|
|
|
vadovelius paskaityk
pradziai galiu parekomenduot Douglas Self. Audio Power Amplifier Design Handbook
ir National Semiconductor apnota(Application Note) AN-1849
viskas laisvai prieinama nete
ir tam klounui is Olandijos pasiulyk pries talpinant i interneta savo nerastingas schemas padaryti ta pati |
Tamsta, irgi beraštį primenta - Forumo kalba lietuvių, rašome lietuviškais rašmeninis. Ir išvis plačiau pasidomėk kuom Olnadijos "beraštis" užsiima, tada kalbėk. Atsirado gi dzūkiškas profas su nelegaliais pomėgiais...
Ir per susinervavimą pamiršau apie tavo AN-1849 paminėti, skaitęs ten tėra rekomendacinio pobūdžio aprašymai visiškai kitų galingumo kategorijų stiprintuvams. Galėsiu pabandyt kokią TEA2025 72V užmaitint..,
Jei tokie dauguma profai Lietuvą gelbėtumėt, o ne šūdais užsiimtumėt... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 16:19 |
|
|
|
|
nouto klava tingiu perjunginet i LT, o pastoviai naudot nepatogu, skaiciu nelieka
ir as tau ne dzuku apysakas pasiuliau paskaityt, o pripazinto pasaulyje konstruktoriaus Selfo Duglo knyga, bei tas paciais LMkes gaminancios korporacijos N.S. inzinieriu parasyta apnota apie maitinimo saltiniu,skirtu aukstos klases audio stiprintuvams, konstrukcija
o jei tau labiau patinka skaityt mazarascio Olandijos DIYerio sapaliones, gali skaityt jas, man vienodai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 16:30 |
|
|
|
|
nouto klava tingiu perjunginet i LT, o pastoviai naudot nepatogu, skaiciu nelieka
ir as tau ne dzuku apysakas pasiuliau paskaityt, o pripazinto pasaulyje konstruktoriaus Selfo Duglo knyga, bei tas paciais LMkes gaminancios korporacijos N.S. inzinieriu parasyta apnota apie maitinimo saltiniu,skirtu aukstos klases audio stiprintuvams, konstrukcija
o jei tau labiau patinka skaityt mazarascio Olandijos DIYerio sapaliones, gali skaityt jas, man vienodai  |
Pasidaryti lietuvių kalbą kaip pirmą OS'e moko jau nuo 5 klasės šiais laikais
Nuo kada LM1875 yra aukštos klasės. Dėl to kad atkuria iki 70kHz, kurių net negirdime. Nebūk juokingas. Tikrai ne LM1875 šis inžinierių sprendimas skirtas... LM3875 - 3886 jau kita kalba. Beto pasisikaityk čia, gan rimtus ir nepigius kit'us daranti kompanija http://www.chipamp.com/lm1875.shtml atkreip dėmėsį maitinimo šaltinio kondikus... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 16:38 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Vat įrodyk kas ten negarai, tada gal patikėsiu. |
Koks tau tinkamas įtampos kritimas tokius ir naudoji. Jeigu tenkina kritimas ir "hum'o" nebėra - nebėra ir problemos. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 16:49 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| Vat įrodyk kas ten negarai, tada gal patikėsiu. |
Koks tau tinkamas įtampos kritimas tokius ir naudoji. Jeigu tenkina kritimas ir "hum'o" nebėra - nebėra ir problemos. |
Tinklo hum'ą teturėjau kažkada su TDA7294. O šis variantas, kaip kad sako Olandų beraščio - tylus. Netgi nėra taip visų nemėgstamo "pokšt" kai įjungiamas stiprintuvas. Kol kas esu patenkintas. Pasididinti ar pasitobulintį maitinimo šaltinį nėra didelė bėda... O visos tos teorijos ir lieka teorijom. Gali apsiskaityt daug, bet kai prireikia praktiškai ir susisiduri su visai kitom problemom neretai jokia teorija nepadeda... Aukšta klasė Nu metų bajeris... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 21, 17:34 |
|
|
|
|
| O pavardink keletą aukštesnės klasės? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 21, 17:51 |
|
|
|
|
IC aukštos pagal mane išvis nėra... Todėl nieko konkretaus ir neįvardinsiu. Matot, kolegos, kiekvieno ausys skirtingos ir kiekvienas girdi kaip nori. Kažkam neskamba 10k lt kainuojantis daiktas, o kažkam pilnai pakanka tos pačios LM'kes ar 2-3lt kainuojačios TDA. Galų gale kiekvieno muzikinis skonis skirtingas, bet gal nepradėkim diskutuot, apie tai temų pilna... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 17:55 |
|
|
|
|
| SPX rašo: |
IC aukštos pagal mane išvis nėra... Todėl nieko konkretaus ir neįvardinsiu. Matot, kolegos, kiekvieno ausys skirtingos ir kiekvienas girdi kaip nori. Kažkam neskamba 10k lt kainuojantis daiktas, o kažkam pilnai pakanka tos pačios LM'kes ar 2-3lt kainuojačios TDA. Galų gale kiekvieno muzikinis skonis skirtingas, bet gal nepradėkim diskutuot, apie tai temų pilna... |
kalba ėjo apie aukštos klasės IC  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 21, 17:58 |
|
|
|
|
/\ Aš gal neaiškiai parašiau? Kad nėra pagal mane aukštos klasės IC. kas dar neaiškaus... Kažkokie visi apsvaigę... Aj, gi pavasaris ateina  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 17:59 |
|
|
|
|
1500 mikrofaradu ten paciuose maitblokiuose stovi, ne 220
cia ant tiek akivaizdus dalykas, kad net nesitikejau, kad reiks aiskinti
pastacius mazos talpos konda prie lygintuvo, o dideles talpos - prie mikres, visas pulsaciju "lyginimo" darbas tenka butent pastarajam todel laidais einanciais is maitinimo bloko-kuris dar priedo atskiram korpuse ir laidu ilgis del to gaunasi gana didelis! - teka stipriai pulsuojanti srove
tokiu atveju tie laidai dirba kaip platu diapazona turincio triuksmo spinduliuotuvo antenos - bet kuriam maitinimo saltiniu konstravimo elementoriuje pabreziama, kad to reikia vengti pirmoje eileje
didesnes talpos kondas statosi iskart po tilto, kuo arciau, kad impulsine kondus uzkraudinejanti srove teketu kuo trumpesniu keliu
kondiko, statomo tiesiai ant mikres koju ar salia jos paskirtis visai kita
lygint lygintuvo pulsacijas - cia ne jo darbas
nenustebk, kad taip surinkus, kaip siulo "profesorius" is Olandijos, tas mazgis kondikas stipriai sils darbo metu, laisvai gali ir nusprogti su trenksmu, ipac jei laidai iki stiprintuvo bus ilgesni ir mazo diametro
| Pasidaryti lietuvių kalbą kaip pirmą OS'e moko jau nuo 5 klasės šiais laikais |
cha, gal tu galvoji, kad rasymas sitam, kaip teisingai pastebejo RVSS, lameriu forume, yra man pagrindinis
rasymas lietuviskai man sudaro geriausiu atveju kokius 20% nuo bendro ir LT klaviatura man reikalinga, kaip suniui penkta koja  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 18:26 |
|
|
|
|
1500 mikrofaradu ten paciuose maitblokiuose stovi, ne 220
cia ant tiek akivaizdus dalykas, kad net nesitikejau, kad reiks aiskinti
pastacius mazos talpos konda prie lygintuvo, o dideles talpos - prie mikres, visas pulsaciju "lyginimo" darbas tenka butent pastarajam todel laidais einanciais is maitinimo bloko-kuris dar priedo atskiram korpuse ir laidu ilgis del to gaunasi gana didelis! - teka stipriai pulsuojanti srove
tokiu atveju tie laidai dirba kaip platu diapazona turincio triuksmo spinduliuotuvo antenos - bet kuriam maitinimo saltiniu konstravimo elementoriuje pabreziama, kad to reikia vengti pirmoje eileje
didesnes talpos kondas statosi iskart po tilto, kuo arciau, kad impulsine kondus uzkraudinejanti srove teketu kuo trumpesniu keliu
kondiko, statomo tiesiai ant mikres koju ar salia jos paskirtis visai kita
lygint lygintuvo pulsacijas - cia ne jo darbas
nenustebk, kad taip surinkus, kaip siulo "profesorius" is Olandijos, tas mazgis kondikas stipriai sils darbo metu, laisvai gali ir nusprogti su trenksmu, ipac jei laidai iki stiprintuvo bus ilgesni ir mazo diametro
| Pasidaryti lietuvių kalbą kaip pirmą OS'e moko jau nuo 5 klasės šiais laikais |
cha, gal tu galvoji, kad rasymas sitam, kaip teisingai pastebejo RVSS, lameriu forume, yra man pagrindinis
rasymas lietuviskai man sudaro geriausiu atveju kokius 20% nuo bendro ir LT klaviatura man reikalinga, kaip suniui penkta koja  |
Nu dar pasek kokių pasakėlių. Įjungtas jau apie 7 val (vien šiandien) - niekas nekaista. Laidai 2mmq iki bloko ateina nuo maiteko, ilgis ~7cm TIK Ir pas mane maitinimas neatkiram bloke, o du askiri mono-blokai su maitinimu savyje. O paryškintas pasakymas dažnai neįmanomas dėl daugelio niuansų, ypač dėl komponentų gabaritų ir t.t. Pvz. kad ir tie 20000uf kondikai, užima tiek vietos, kad oj oj oj... ir sutrumpink tu kelią iki jų kokų, kai skersmuo ~4cm. Todėl neretai tiesiog padaromi platesni "takai" ant plokščių ir viskas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 21, 18:28 |
|
|
|
|
Tai abiejų tėveliai matyt atvežti Chruščiovo laikais į Lietuvą tarybinėi parmonėj dirbti. Sūneliai ne ką gersniu keliu pasuko. Kur gerbemasai dirbom? Alytui tai tik "Snaigė". O gal su tokiu techniniu išprusimu buv. "Alytaus tekstilėj"  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 21, 19:39 |
|
|
|
|
ne, mano teveliams teko pakeliaut dar pries Chrusciova, Josifui Visarionoviciui vadovaujant - tiesa, marsrutas buvo priesingas: is Lietuvos i Sibira
o tu gal Vasaros-5 gyveni, kad pas tave tokie staigus nukrypimai nuo temos gaunasi? ten uz ES lesas ivede interneta i palatas? na tai puiku, artejam prie Europos visose srityse  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |