Elektronika.lt
 2024 m. gruodžio 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 12 14, 07:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » taupančios lemputės reguliavimas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 taupančios lemputės reguliavimas
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 21:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
oniksas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
sveiki , pas mane salone yra lempa su 3 lemputėm , todėl noriu dėti energija taupančias lemputes ir kad butu galimas jas reguliuoti, su paprastu reguliatorium negalima reguliuoti nes tuojpat perdeks lempute. tai todėl noriu paklausti , ar sutrumpis laika kažkiek lemputės gyvavimo šis reguliatorius, kokia jusu nuomonė apie jį: http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=89799

ar labiau yra efektyviau pirkti lemputes skirtas reguliavimui(taupančias)?
nors man labiau patinka pirmas variantas, taup. lemputems reguliatorius , nes pačios lemputės su paprastu reguliatorium taupančios yra žymiai brangesnes nei paprastos taupančios. Dėkui
 Re: taupančios lemputės reguliavimas
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
oniksas rašo:
sveiki , pas mane salone yra lempa su 3 lemputėm , todėl noriu dėti energija taupančias lemputes ir kad butu galimas jas reguliuoti,

Neįsivaizduoju kas ten per reguliatorius energiją taupančioms lemputėms ir kokiu stebuklingu principu jis veikia. Įtariu paprasčiausia klaida arba ilgi Kiniški makaronai ant ausų.
Paprastos lemputės (neskirtos reguliavimui) paprasčiausiai nesireguliuos jokiu reguliatoriumi.
Kadangi to stebuklingo reguliatoriaus nečiupinėjau visgi galima daryti mažytę prielaidą, kad aš klystu. Bet labai mažytę.
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
flawas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
paprastos lemputes irgi reguliuojasi

PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis
viskas teisingai, tik ne taip parašė kaip norėjo

PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
reguliujasi tos lemputes betkokiu reguliatorium kode turetu nensireguliuoti?

bet tiesiog gali neuzsidegti arba reguliavimo diapazonas gali buti nelabai didelis
lempute siap abejoju kad del to perdegs, tik kad jom negalima dirbti labai mazu galingumu
turi buti siulelis karstas
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
flawas rašo:
paprastos lemputes irgi reguliuojasi

"Paprastos" tai kaitrinės ar kompaktinės liuminescencinės liaudyje vadinamos taupiosiomis, apie kurias ir kalbame.
Kiek aš bandžiau su kompaktinėm keičiant maitinimo įtampą tai man "reguliavosi" tik dviem lygiais. Arba dar šviečia arba nebe. Su laaabai nežymiu šviesumo kitimu tarp max ir užgesimo momento.
Gal ne be reikalo yra gaminamos reguliuojamos lempos ? Jei reguliuotųsi paprastos jų negamintų, nes niekas nepirktų.

P.S. pigiose lempose kurių balastai veikia autogeneracijos principu (be spec. mikroschemų) labai greitai galima nužudyti lempą (sudeginti kaitinimo siūlelius) mažinant maitinimo įtampą.

P.P.S. šito reguliatoriaus aprašyme http://www.nedis.com/manuals/XPNED/PRODUCT_SHEET_ECODIM.PDF
yra įdomus sakinys "not suited for Philips, Osram and Megaman lamps"
kitaip tariant reguliatorius netinkamas didžiųjų gamintojų lempoms, bet matyt gerai tinka Kiniškoms. Nežinau kaip jums, bet man tai kažką sako.

Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 02 18, 22:55. Redaguota 3 kartus(ų)
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 22:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
0simas0
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
tame paciame lemonos puslapyje,kur duotas reguliatorius,yra ir taupios lemputes skirtos galios reguliavimui su siuo reguliatoriumi.
ne tokios jau ir brangios.
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=89798

o paprastos taupiosios tai tikrai nereguliuojamos
PranešimasParašytas: 2010 02 18, 23:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Evaldas_S rašo:

Kiek aš bandžiau su kompaktinėm keičiant maitinimo įtampą tai man "reguliavosi" tik dviem lygiais. Arba dar šviečia arba nebe. Su laaabai nežymiu šviesumo kitimu tarp max ir užgesimo momento.
.

kondensatorai mazoki tavo lemputėje, tai ji ant kievieno pusperiodzio gesta ir vel uzsidega.

pamegink ja nuolatine itampa maitinti is betkokio galios reguliatoriaus.
pirma islygink per tilteli ir kokiu 100uf kondensatoriu.
beje reguliavimo charakteristika bus labai netiesine.

iki puses šviesumas nesikeis paskui letai ir paskui gana staigiai kris kol lempa užges. ko gero gali buti net sunku pataikyti i ta diapazona kuriame šviesumas reguliuojasi.

manau pakanka nuosekliai pajungti droseli po reguliatoriau ir jis tiks betkokiom lemputem
PranešimasParašytas: 2010 02 19, 12:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
oniksas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
tai gaunasi kad galima paprasta elektra taupančia lempute reguliuoti paprastu reguliatorium? tai juk visiškai taspats , kas reguliuot liuminescencine pailga lempa su paprastu reguliatorium.
PranešimasParašytas: 2010 02 19, 12:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
oniksas rašo:
tai gaunasi kad galima paprasta elektra taupančia lempute reguliuoti paprastu reguliatorium? tai juk visiškai taspats , kas reguliuot liuminescencine pailga lempa su paprastu reguliatorium.

Na aš lyg rašiau, kad ne. Po to buvo kitokių nuomonių. Kuriais tikėti spręsk pats.
PranešimasParašytas: 2010 02 19, 18:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
donau
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Man patiktu diskretinis reguliatorius: ijungi viena, dvi arba visas tris lempas...
PranešimasParašytas: 2010 02 19, 19:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
donau rašo:
Man patiktu diskretinis reguliatorius: ijungi viena, dvi arba visas tris lempas...

Taip, tai yra pats geriausias reguliavimo būdas ne tik taupiosioms, o bet kokioms lempoms jei žiūrėti efektyvumo prasme.
PranešimasParašytas: 2010 02 19, 20:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
yra dar vienas budas kaip tolygiai reguliuoti lemputes sviesuma, reikia tiesiog keisiti droselio induktyvuma

ta galima daryti stumdant jo serdi arba perjunginejant apvijas
zu to kompakrinem lemputen tas bus sudetinga nes ten droselis lemputes viduje idetas
PranešimasParašytas: 2010 02 20, 08:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vidas.k
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S rašo:
donau rašo:

Taip, tai yra pats geriausias reguliavimo būdas ne tik taupiosioms, o bet kokioms lempoms jei žiūrėti efektyvumo prasme.

Tikrai taip.

O kas dėl firminių reguliatorių- mačiau pardėje, buvo toks demonstracinis stendas padarytas , liuminescentinėms lempoms. Kai sumažini sviesą, lempa ima šviesti tokia šlykščia violetiška šviesa. Norėjau pats tokio daiktą, kai pamačiau, nebenoriu
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,