|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 12:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Paprastas termojungiklis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Paprastas termojungiklis |
Parašytas: 2010 02 14, 09:35 |
|
|
|
|
| Mechaniniai termostatai kaip siulyta auksciau visiskai netinka, nes ju isijungimas ir issijungimas aplamai neprognozuojami, jei uzduotis yra konkrecios temperaturos - neizdegs. O siai uzduociai idealiausia DS1821 perjungtas i termostato rezima ir su uzduotom atitinkamom isijungimo ir issijungimo temperaturom. Paguglink rasi labai paprasta jo programatoriu. Sxemam minimali - vienas trikojis ds, vienas tranzas, viena rele ir maitinimas bei pora varzu |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 14, 11:25 |
|
|
|
|
| Vis dėl to, skonio reikalas, ką pasirinkti. Norėčiau ir aš, bet kažko "krūtesnio", tarkim, MC su LCD, bet siurblio valdymas kad būtu nuo max temperatūros ir nuo temperatūrų skirtumo. Dar ne mano jėgoms tokį softą sumeistruoti, taigi, gal kas jau turite ką nors panašaus? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 14, 18:27 |
|
|
|
|
| Kai būsiu Biržuose, bandysiu paskambinti, tikiuosi, pietų metu rasiu namie? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 17, 16:17 |
|
|
|
|
Idomu, bet ką tu su juo jungi? Jei kompo ventiliatoriu, gal ir tiks. Bet man reikia ~220 v. Taigi, reikalinga relė, pastačius rėlę, nebeabejoju, kad pasiekus įjungimo/išjungimo temparatūrą kils relės "traškėjimo" problema, nes nematau kaip reguliuoti histerezę. Likau ištikimas savo "analoginei" idėjai, nes manau, kad jei funkcija ta pati, reikia rinktis pigiausią ir paprasčiausią.
ne prieš mikrovaldiklius, bet tokiai funkcijai tai tas pats kaip su ferariu daržą arti.
Analoginis tai pigiausias variantas. telpa į kažkur 20 Lt, įskaitant ir 12 v. maitinimą iš lemonos. Panaudojau LM311.
Schema iš čia:
http://www.craig.copperleife.com/tech/thermo/
Savaitgalį tikiuosi išbandyti, ir išgauti žadamą 1 C histerezę. Parašysiu po testų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 17, 19:32 |
|
|
|
|
| wooo rašo: |
Idomu, bet ką tu su juo jungi? Jei kompo ventiliatoriu, gal ir tiks. Bet man reikia ~220 v. Taigi, reikalinga relė, pastačius rėlę, nebeabejoju, kad pasiekus įjungimo/išjungimo temparatūrą kils relės "traškėjimo" problema, nes nematau kaip reguliuoti histerezę. Likau ištikimas savo "analoginei" idėjai, nes manau, kad jei funkcija ta pati, reikia rinktis pigiausią ir paprasčiausią.
ne prieš mikrovaldiklius, bet tokiai funkcijai tai tas pats kaip su ferariu daržą arti.
Analoginis tai pigiausias variantas. telpa į kažkur 20 Lt, įskaitant ir 12 v. maitinimą iš lemonos. Panaudojau LM311.
Schema iš čia:
http://www.craig.copperleife.com/tech/thermo/
Savaitgalį tikiuosi išbandyti, ir išgauti žadamą 1 C histerezę. Parašysiu po testų. |
Turbūt ne ten žiūrėjai yra rėlė ir apskritai shema beveik tokia kaip ir tavo nurodyta |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 18, 09:24 |
|
|
|
|
[/quote]Turbūt ne ten žiūrėjai yra rėlė ir apskritai shema beveik tokia kaip ir tavo nurodyta[/quote]
Taip, radau dabar. Analogiška, kur aš radau su LM 741. O aš užsienyje ieškojau  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |