|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 22, 13:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 uzrakinta?!
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 04:44 |
|
|
|
Tokia problema iskilo, gelbekit!
Pasidares buvau programatoriu, visiems gerai zinoma "Atmel mikrokontroleriu programatorius", is puslapio...
Viskas veike kaip per sviesta, tada padariau menku pakeitimu, programatoriaus nelitavau, tik pacia atmega perlitavau, kvarca su kondikais sale sudejau, schematiskai nieko nekeiciau! Ir prasidejo problemos...
Kai bandau nuskaityt fuse, ar seip data, tai skaito puikiai.
Tik rasyt, tai nieko neraso!! PonyProg ismega "-24" ir viskas.
Internete kuiciausi puse dienos, niekaip neperkandau. Jei skaito, bet neraso, tai nemanau, kad programatorius kaltas, gal mega uzsirakino, neaisku tik kaip.
Patarimu, pasiulymu? |
|
|
|
|
 |
Re: Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 09:38 |
|
|
|
Chuanas rašo: |
Patarimu, pasiulymu? |
Turbūt neįmanoma sugalvoti geresnio pasiūlymo kaip paimti kitą Megą ir pabandyti. |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 11:33 |
|
|
|
Man lygiai tas pats buvo, tai teko kita atmega8 pirkt  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 13:12 |
|
|
|
O man pavyko atrakint...
Salia ant breadbordo pastaciau attiny2313...bet kokia programyte..zodziu reikia paleist, kad suktusi generatorius ant attiny. Yra isvadas PD2 (CKOUT)- kaip suprantu isejime taktinis daznis. Tai as ji i uzrakintos atmegos16 XTAL1. Kazkur inete radau, kad atmegos fuse bitai turi buti: Low 0xE1, o High 0x99.
Nustaciau ...program...sukasi... |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 13:37 |
|
|
|
Ir as susidomejau...
Tai ji atsiriso ar tam kartui atgijo? O kokia tau problema buvo, fuse ar taip uzluzus?
Siaip bandziau kvarca kita, nieko. Cia jau mano mega bus kalta, nes skaito, bet neraso.
Papasakok placiau, cia manau, tai ne man vienam tokiu bedu teko.  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 13:45 |
|
|
|
Siaip buvau kazkur skaites, kad jei atmega uzsiblokuoja, reikia prie jos XTAL1 kojeles pajungti staciakampiu impulsu generatoriu 1MHz ir bandyt per nauja perprogramuot. Taciau net nebuvo sove i galva pabandyt, kai uzsilenke mano atmega. Edzma, gal turi programos source, nes db po ranka neturiu 1MHz kvarco, tai reikia paciam programa daryt?  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 13:55 |
|
|
|
Greičiausiai tau reiks pasidaryt HV programatorių, nes mega8 reset koja, neteisingai įrašius fuse bitus, bus kaip įėjimas/išėjimas ir su paprastu spi programatoriumi, prijungus generatorių prie xtal ,nepakeisi fuse bitų. |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 13:59 |
|
|
|
As fusu nekeiciau. Bet padarykim prielaida, kad taip galima atstatyti.
Tai kaip ten su tuo HV programatorium ir resetu?  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 14:54 |
|
|
|
centronic, visdelto neklydai del generatoriau ir paprasto SPI. Nieko nepavyko padaryt  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 14, 14:58 |
|
|
|
Gal kas zinot nesudetinga HV programatoriaus schemute?  |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 15, 01:02 |
|
|
|
As tiesiog padaviau 1 MHz dazni is veikiancios attiny2313 i uzrakinta atmega16 XTAL1 koja. Ir tik tada , nustacius tinkamus fiusus, mano ISP programatorius "pamate" atmega. Uzrakintos tiesiog nemate, kaip nebutu... |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 15, 11:00 |
|
|
|
Galima ir daugiau MHz duoti ne tik 1. O jeigu paemus dazni nuo veikiancio kokio kontrolerio XTAL1 arba XTAL2 kojos? Kazin kas gautusi.. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 15, 12:34 |
|
|
|
didshirshis rašo: |
Galima ir daugiau MHz duoti ne tik 1. O jeigu paemus dazni nuo veikiancio kokio kontrolerio XTAL1 arba XTAL2 kojos? Kazin kas gautusi.. |
Tai as taip ir dariau. |
|
|
|
|
 |
Atmega8 uzrakinta?! |
Parašytas: 2010 02 15, 19:26 |
|
|
|
Galit placiau, sunku butu istvert tokia sirdgela, jei ir kita pasimirtu nuo situ zaidimu.
Reikia koki skriptuka paleist is veikiancios ar sujungt xtal? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|