|
Forumas » Vykdomi projektai » Elektra varomas dviratis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Elektra varomas dviratis |
Parašytas: 2009 12 04, 13:39 |
|
|
|
|
Idomu:
ar tavo variklis sveria (crystalyte x5) 12kg (kiek radau pagal specifikacijas).
Nesakau, kad jis blogas, bet jei taip tai manau labai daug sveria, gal galima butu kokia alternatyva surasti? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 12 04, 17:27 |
|
|
|
|
Golden motor. Naudoju pats. Vienas sveria ~5Kg. Galia greičiausiai per tiek kartų mažesnė kiek ir svoris lyginant su Crystalyte. Bet man pilnai jo užtenka. Lendant į didesnes galias reikalingas tikrai geras akumas, kurio kaina lyginant su motoru yra . Yra ir mažesnių svorių, bet ten jau su vidiniu reduktorium kas man asmeniškai nepatinka. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 12 04, 20:02 |
|
|
|
|
Taip, svoris toks.. Visas galinis ratas sveria 13 kg.
Alternatyvų yra: "golden motor", kitaiski "1000W" (pilnas ebay), taip pat visokie eZee, bion-x ir panašūs. Teoriškai, galia daug maž proporcinga svoriui.. Jei variklis turi vidinį reduktorių, tai jam leidžia "numesti" daug svorio, bet tada stipriai nukenčia ilgaamžiškumas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 12 05, 02:18 |
|
|
|
|
| AGA33 rašo: |
Golden motor. Naudoju pats. Vienas sveria ~5Kg. Galia greičiausiai per tiek kartų mažesnė kiek ir svoris lyginant su Crystalyte. Bet man pilnai jo užtenka. Lendant į didesnes galias reikalingas tikrai geras akumas, kurio kaina lyginant su motoru yra . Yra ir mažesnių svorių, bet ten jau su vidiniu reduktorium kas man asmeniškai nepatinka. |
Kuris pas tave variklio modelis (Model: HBS36R - gal):
36v/500W, 36v/750W, 48v/1000w?, ar be reduktoriaus sie varikliai?
5kg.dar visai normaliai manau, tiek gali sutaupyti ant pacio dviracio - daug ka nuemes.
Gal galeciau kada isbandyti tavo kurini? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 12 08, 22:39 |
|
|
|
|
| HBS-48 yra 1kW, pats tokį naudoju jau ne pirmus metus. Crystallite, variklio neteko čiupinėti palyginti negaliu. Bet Goldenmotor pagal pinigus kokybė neprasta. Jei rankos dygsta iš teisingos vietos, reikėtų susimontuoti papildomus riebokšlius apsaugančius guolius nuo drėgmės ir nešvarumų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 10:01 |
|
|
|
|
stai mano kurinys: http://www.youtube.com/watch?v=tLiWLplE1KA ir http://www.youtube.com/watch?v=bwR6j6P2wxQ , varomas aisku ne elektra, bet be jos irgi nevaziuotu degima siek tiek modifikavau, naudoju akumuliatoriu, masinine babina ir labai paprasta jos valdyma: rezistorius+tranzas pajungti prie variklio kontaktu, tokiu budu nera apkraunami kontaktai, kibirkstis buna labai gera ir ji buna prie betkokiu apsisukimu, kas palengvina uzvedima. Kurinio greicio kolkas neturiu kaip pamatuot, speju gal kokiu 20-25km/h, ko man pilnai pakaks Cia tik bandomasis modelis, iki geru oru planuoju nusipirkti koki pigu dviratuka ir ant jo uzdeti turima visiskai nauja varikli, panaudoti mazesni akumuliatoriu, realizuoti jo krovima nuo variklio generatoriaus ir galbut patobulinti degima (labai noreciau pasigaminti kanors su degimo kampo ankstinimu).
Mano naujajam varikliukui truksta generatoriaus/babinos, buna generatorius+babina viename, buna tik generatorius su isorine babina (kas zino ir ciupinejes supras), tinka nuo varikliu D6 ir D8, gal kas turite? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 16:15 |
|
|
|
|
| Darbo įdėta nemažai, padaryta gražiai, bet... Vis tik manau, kad tokio variklio dėjimas į dviratį yra visiška nesąmonė. Vien elektrinio variklio įdėjimas į dviratį jau susilaukia labai prieštaringų nuomonių, na bet toks birbalas tai... Gal tiesiog nusipirkt mopedą reikėjo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 16:36 |
|
|
|
|
| circuit rašo: |
| ...tokio variklio dėjimas į dviratį yra visiška nesąmonė. Vien elektrinio variklio įdėjimas į dviratį jau susilaukia labai prieštaringų nuomonių, na bet toks birbalas tai... Gal tiesiog nusipirkt mopedą reikėjo. |
jau ne apie viena savadarbi daikta buvo kalbama: malonumas daryt, o ne nusipirkt gatava paprastiem pasivazinejimam bus skirtas paprastas dviratis, motorinis bus skirtas birbimam prie ezeriuko ar i darba, po kurio minti pedalus nevisada buna jegu nusipirkti mopeda irgi netinka: jis kainuoja daugiau, reikia technikines, draudimo ir garazo (manau cia didziausia beda stabdanti nuo jo isigijimo), o sitoki dvirati nusinesti namo tikrai nebus labai sunku aisku pagalvoju ir apie elektrini dvirati, tik jo kaina irgi nemaza gaunasi... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 16:45 |
|
|
|
|
| Atleisk kad jautriai reaguoju, iš tikro turėjau pagirti, nes darbo tikrai daug įdėta. Tiesiog labai nepernešu to dvitakčių dvoko ir triukšmo... Pats dabar konvertavimui turiu nusipirkęs mopedą, tai kovo pabaigoje pereisiu TA ir skersiu gabalais, dėsiu normalų variklį. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 16:55 |
|
|
|
|
| circuit rašo: |
| Atleisk kad jautriai reaguoju, iš tikro turėjau pagirti, nes darbo tikrai daug įdėta. Tiesiog labai nepernešu to dvitakčių dvoko ir triukšmo... Pats dabar konvertavimui turiu nusipirkęs mopedą, tai kovo pabaigoje pereisiu TA ir skersiu gabalais, dėsiu normalų variklį. |
nepykstu sito varikliuko skleidziamas kvapas man yra gal net malonus, va motoroleriu kvapo ziauriai nepernesu garsa irgi kiek imanoma mazinu, mazinu netgi nepaisydamas galios kritimo, nes nesinori triuksmaut kai buvo be jokio duslintuvo tai triuksmas buvo labai ziaurus, uzdejus ta bakiuka (vidun idejau biski skuduru, neturiu po ranka akmens vatos) galiu budamas salia dirbancio variklio susikalbet telefonu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 08, 23:24 |
|
|
|
|
| isdeekelis rašo: |
stai mano kurinys: http://www.youtube.com/watch?v=tLiWLplE1KA ir http://www.youtube.com/watch?v=bwR6j6P2wxQ , varomas aisku ne elektra, bet be jos irgi nevaziuotu degima siek tiek modifikavau, naudoju akumuliatoriu, masinine babina ir labai paprasta jos valdyma: rezistorius+tranzas pajungti prie variklio kontaktu, tokiu budu nera apkraunami kontaktai, kibirkstis buna labai gera ir ji buna prie betkokiu apsisukimu, kas palengvina uzvedima. Kurinio greicio kolkas neturiu kaip pamatuot, speju gal kokiu 20-25km/h, ko man pilnai pakaks Cia tik bandomasis modelis, iki geru oru planuoju nusipirkti koki pigu dviratuka ir ant jo uzdeti turima visiskai nauja varikli, panaudoti mazesni akumuliatoriu, realizuoti jo krovima nuo variklio generatoriaus ir galbut patobulinti degima (labai noreciau pasigaminti kanors su degimo kampo ankstinimu).
Mano naujajam varikliukui truksta generatoriaus/babinos, buna generatorius+babina viename, buna tik generatorius su isorine babina (kas zino ir ciupinejes supras), tinka nuo varikliu D6 ir D8, gal kas turite? |
geruuuulis!! saunuolis! super atrodo nuo ko varikliukas toks? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 09, 08:39 |
|
|