|
Forumas » Elektronika žaliems » AC ir DC sroves kelione laidais
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
AC ir DC sroves kelione laidais |
Parašytas: 2010 01 28, 20:15 |
|
|
|
|
| Aš neneigiu, kad ir 50Hz dažnis sukuria paviršinį efektą, aš parašiau "pastebimai pasireiškia". Kažkur skaičiau, kad netgi išjungta lemputė, įjungta į rozetę suvartoja kažkiek tai mikrovatų. Būtų įdomu sužinoti, kokį induktyvumą ir talpumą turi, tarkim 1m dvigyslio laido, kai atstumas tarp laidų maždaug 3mm. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 28, 20:54 |
|
|
|
|
| pastovi srove neprateka kondensatoriumi, o kintama - prateka. oro linijoj kondensatoriu atstos gretimi linijos laidai, taip pat toks efektas susidarys tarp linijos laidu ir zemes. Sie nuostoliai nera dideli, bet jei srove labai maza, tai gali buti reiksminga. Kabelineje linijoje nuostoliai bus dar didesni. Nenaudojamas, rezervines ir pan. kabelines linijas palieka prijungtas prie itampos, kad tekedama parazitine srove neleistu kabeliui sudrekti, ji siek tiek sildytu. bent taip senais laikais budavo, dabar jau izoliacija kogero daug labiau pazengusi, gal to ir nepraktikuoja. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 28, 21:52 |
|
|
|
|
| rimasD rašo: |
| Aš neneigiu, kad ir 50Hz dažnis sukuria paviršinį efektą, aš parašiau "pastebimai pasireiškia". Kažkur skaičiau, kad netgi išjungta lemputė, įjungta į rozetę suvartoja kažkiek tai mikrovatų. Būtų įdomu sužinoti, kokį induktyvumą ir talpumą turi, tarkim 1m dvigyslio laido, kai atstumas tarp laidų maždaug 3mm. |
pasireiskai jis labai pastebimai prie dideliu sroviu jei nepasireisktu tai oro linijos nebutu tiesiamos dvigubomis arba trigubomis vielomis.
isjungta lempute nieko nenaudoja
o del tapumo tai galima susksiciuoti bet nuo vieu storio abai dar prisklauso viskas
induktyvumas proporcingas skyes plotui tarp laidu. talpimas laidu plotui ir atstumui tarp ju
tavo atveju talpumas bus kazkur 2-5pf intuktyvumo nezinau gal koks 0.3uh
nuostoliu del talpumo ir induktyvumo linijose nera tada kai tie du parametrai subalansuoti, kitu atveju kazkuris is ju kuris per dideis duoda nuosrolius padidindamas tekancia srove arba itampos kritima be jokios naudos.
kabeyje paprastai didesnis talpumas o oro linijose induktyvumas.
daugisu nuostoliu daro pavirsinis efektas apie kuri jau kalbejau, ir jei oro linija tai dar ir vainikinis islydis atsiranda. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 29, 08:59 |
|
|
|
|
| Dvigubais ,arba trigubais laidais (esu matęs ir penkiagubais) oro linijos tiesiamos dėr koronavimo nuostolių sumažinimo.O laido viduriu ir taip maža srovės dalis teka,nes ten plieninis trosas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 17:00 |
|
|
|
|
| Vikis rašo: |
| Dvigubais ,arba trigubais laidais (esu matęs ir penkiagubais) oro linijos tiesiamos dėr koronavimo nuostolių sumažinimo.O laido viduriu ir taip maža srovės dalis teka,nes ten plieninis trosas. |
koronavimo nuostoiai kaip tik bus mazesni su vienu storu laidu.
jie lygegretinami del pavirsinio efekto |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 20:00 |
|
|
|
|
| Vikis rašo: |
dar optinis kabelis daznu atveju. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 20:02 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| jie lygegretinami del pavirsinio efekto |
siaip istikruju jei ir taip, tai univeruose ir kolegijose to nesako. nebent pramiegojau ta vieta.. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |